TAHDİTLİ PLAKA HK

  • Tahdit bulunan illerde umum servis araçlarının kiraya verilmesi ve noterliklerde kira sözleşmesi yapılması yasaktır. Genelge no : 2006/72


    -2006/72-Genelge:"...plaka tahdidi uygulanan İllerde ancak Bakanlar Kurulu kararına uyularak verilen ticari plakalı otoların Ticari Taşıt Tahsis Belgesi almış olan sahipleri tarafından işletileceği, Bakanlar Kurulu Kararında öngörülen usul ve şartlara uygun bir şekilde devir işlemleri gerçekleşmeden muvaazalı kira sözleşmesine istinaden bu otoların çalıştırılamayacağı, tespiti halinde bu otoların trafikten men edilmesi gerektiği"
    "..tahdit kapsamında bulunan umum servis araçlarının (S plakalı araçlar) kiraya verilmesi konusunda noterliklerde kira sözleşmesi yapılması uygun görülmemektedir"

    Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız.

  • 1-TAHDİT BULUNAN İL VE İLÇELERDE TİCARİ PLAKANIN KİRAYA VERİLMESİNE İLİŞKİN SÖZLEŞMELER YAPILMAMALIDIR.
    GENELGE :10.06.1991 TARİH VE 1991/40 SA.



    2-TAHDİT BULUNAN İLLERDE UMUM SERVİS ARAÇLARININ KİRAYA VERİLMESİ VE NOTERLİKLERDE KİRA SÖZLEŞMESİ YAPILMASI YASAKTIR.
    GENELGE NO : 2006/72 - 25.12.2006 TARİH

    Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız.

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen Mahmut Bürke ().

  • Merhaba,
    Mahmut Abi'nin vermiş olduğu genelgelere istinaden tahdit bulunan plakaların kira sözleşmelerini yapmıyorum. Kolay gelsin.

  • arkadaşlar ticari tahditli plakalar ile ilgili olarak bize bir yazı tebliğ ettiler
    ticari tahdit olan araçlar hiçbir suretle kiraya verilemez ve tasarrufta bulunulamaz (büyükşehir belediyesinden bir yazı)
    T. S. M . H plakalı araçlar
    bence bağlı bulunulan belediyeye danışılmadan yapılmamalı
    bizde uygulama böyle