Z YÜKLEMİSYE İLGİLİ

  • Değerli Meslektaşlarım,



    2010/31 sayılı genel yazı kapsamında 2. el araç satışlarının Noterliklerde yapılabilmesi için kurulması gereken Güvenli Bağlantı Yazılımı (VPN) ile Uzaktan Kurulum Yazılımının yüklemeleri Noterliklerin çoğunda tamamlanmıştır. Yüklemelerini tamamlamayanlar ise bu yazılımları 22 Nisan 2010 Perşembe gün sonuna kadar yüklemesi gerekmektedir. Kurulumları her Noterlik personelinin kendi makinesine yapması gerekmekte olup, kurulumlarını yapmayanlar, gerekli dosyalara ve kurulumu anlatır dokümanlara birazdan yönlendirilecektir. TNB teknik ekibi çıkacak teknik sorunları öncelikli ve ivedi olarak çözmek üzere destek vereceğinden kurulum aşamalarının noterlik personeli tarafından yapılması önem arz etmektedir. Kurulum sayfalarına ayrıca üye ana sayfasındaki "Güvenli Bağlantı" ve "Uzaktan Kurulum Yazılımı Düğmesi" ne tıklayarak erişilebilir.


    Yönlendirileceğiniz sayfadaki adımları takip ederek ilk önce VPN yazılımının kurulumunu yapmanız gerekmektedir. Ardından, Noterlik bilgisayarlarında kurulu yazılımların merkez tarafından güncellenmesini sağlayacak olan “Uzaktan Kurulum Yazılımı”nın da tüm Noterlik bilgisayarlarına kurulması gerekmektedir.


    Noterliğinizin TNB ile bağlantısında problem olup olmadığını erken tespit edebilmek için her personelin sabahları TNB ile VPN bağlantısını yapması gerekmektedir.


    Bu kurulumlar VEZNE ve YAZIM.NET programlarının güncellemesini içermemektedir. Araç satış işlemlerinin yapılmasında herhangi bir aksama yaşanmaması ve Yazım.NET ve Vezne programlarındaki güncellemelerin yapılabilmesi amacı ile noterlikteki tüm bilgisayarlara bu yazılımların 22 Nisan Perşembe gün sonuna kadar ivedilikle kurulumunun tamamlanması gerekmektedir. Bu kurulumların tamamlanmasının ardından önümüzdeki hafta içerisinde Vezne ve Yazım.NET programlarının güncel versiyonları kurulacak olup bu konu hakkında da yeni bir duyuru ile bilgilendirme yapılacaktır.


    Kurulumlar sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda İhtiyaç duyulabilecek teknik destek için Bilgi İşlem Müdürlüğü'müz tarafından 19-22 Nisan 2010 tarihlerinde saat 19:00’a kadar 0312 218 80 31 numaralı telefondan hizmet verilecektir.


    ÖNEMLİ NOTLAR:



    1. Yapılacak kurulum işlemlerinde Elektronik İmza (Kobil) kullanımı gerekmemektedir.
    2. İlgili genel yazıda belirtildiği üzere her personel kendi kullanıcı adı ve parolası ile TNBOnline sitesine giriş yaparak kurulumları kendi bilgisayarında gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu sebeple tüm personelin TNBOnline üyeliği olması şartı vardır. Olmayan personelin noterleri tarafından üyeliklerinin açılması gerekmektedir.
    3. 16.04.2010 tarihi itibari ile Noteri tarafından internet sitesine üyelikleri yeni yapılan personel için, bu personelin sisteme tanıtılması, üyelik işleminden 1 saat sonra yapılmaktadır. Bu sebeple siteye yeni üye olan personel , üyeliği yapıldıktan 1 saat sonra yüklemelere başlamalıdır.


    4. Eset, Kaspersky, Nod32 gibi antivirüs ve güvenlik duvarı yazılımları yapılacak olan kurulumları engellediği görüldüğünden kurulumlar başlatılmadan önce bu güvenlik yazılımlarını devre dışı bırakarak kurulumları yapmanız, kurulumlar tamamlandıktan sonra yeniden devreye almanız daha az sorun yaşanması açısından önemli olacaktır.






    Başkan
    Hasan YENİ


    (İstanbul 28.Noteri)

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...