ARAÇ SATIŞI

  • Arkadaşlar acil cevabınıza ihtiyacım var, trafikten çekilmiş bir motorsiklet satışı yapmam lazım,hissedarlı satış, fakat hissedarlardan birisinin adı yazıyor, hak ve menfaatleri bulunanlar bölümünde diğer üç ortağı demiş trafik ne isim var ne kimlik numaraları, ne yapmam lazım

    Sabır, suskunluk değil, işitilmeyen bir feryattır!....<br />Her kişinin değil, er kişinin harcıdır.

  • Hissedarları demiş ise veraset ilamından bir fotokopi ekleyerek yapa bilirsiniz veraset ilamında da diğer üç ortağının :) ismi var ise problem olmaz. Selamlar.

    <p>"Sabrın kendisi acıdır, lakin meyvesi tatlıdır"</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen Erkan ().

  • trafik şubesinin yaptığına bakın yaaa
    Kamil Ertaş ve Saz ekibi gibi birşey olmuş bu.:)


    Sayın meslekdaşım,
    Siz eniyisi ilgilileri trafik şubesine gönderin Tescil belgesine güzelce bu kişilerin isimlerini yazsın, O iş veraset ilamıyla olmaz.

  • ANKARA, 23.8.1994
    Özü : Yeni tip motorlu araç tescil ve trafik belgeleri Hk.


    GENELGE
    54


    Yeni tip motorlu araç tescil ve trafik belgelerinin düzenlenmesi ve onayları sırasında ortaya çıkan bazı aksaklıklar, bu belgelerdeki bazı bölümlerin küçük olması ve belgelerin lamine ile kaplanması nedeniyle hasıl olan zoriuklar karşısında ne şekilde hareket olunacağı konusunda Içişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünden görüş istenmiş idi.


    Anılan Bakanlıktan gönderilen 14.6.1994 gün ve 153783 sayılı yazıda, motorlu araç tescil ve trafik belgeleri ile sürücü belgelerinin düzenlenmesi sırasında azami hassasiyet ve özenin gösterilmesi için ılgili mercilere talimat verildiği ve yeni tip tescil belgelerinde sözkonusu aksaklıkların giderilmesi konusunda da 28.2.1994 tarih ve 53 sayılı genelgenin yapıldığı açıklanmakla birlikte bu konuda yürürlüğe giren "Yeni Tip Motorlu Araç Tescil Belgesi ıle Motorlu Araç Trafik Belgelerinin Düzenlenmesine Dair Ek Talimat" ın da gönderıldiği görülmüştür. lncelenen işbu talimatta:


    "3. Belgelerde yer alan ONAYLAYAN bölümünün, belgeyi imzalayacak olan görevli açıkça belirtilmediğinden bahisle tereddüde düşüldüğü anlaşılmıştır. Bilindiği üzere araçların tescilleri, sahipleri veya adına yetki belgesi olan kişinin ibrazı mecburi belgeleri göstermek ve örneğine uygun müracaat formunu yetkıli memurun önünde imzalamaları suretiyle beyana dayalı olarak yerine geti rilmektedir. Bunun için de, araç sahibince müracaat formuna beyan edilen bilgılerden araca ait olanlar ibraz edilen belgelerle, kişiye ait olanlar ise nüfus hüviyet cüzdanı asıl veya örneği ile karşılaştırılarak yetkıli memur tarafından doğruluğu tetkik ve tasdik edilmek suretiyle (ilgili bölüme kaşe vurularak ve imza edilerek) tescil işlemi yapılmaktadır. Dolayısıyle, tescil işlemlerinin yerine getirilmesinde birinci derecede tesci) memurları ve bu görevlinin denetimi ıle vazifeli amirler sorumludur. Tescil ve trafik belgleri de formda yer alan bilgilere göre düzenleneceğinden, sözkonusu belgelerin ONAYLAYAN bölümü araçların tescil işlemlerinin mevzuat hükümlerine göre yerine getirilip getirilmediğinin kontrolunu yapacak olan yetkıli amirin sicıl numarası yazıldıktan ve imzası alındıktan sonra lamine edilerek sahiplerine verilecektir.


    4. Tescili yapılan araç sahibi bir kişiden fazla olduğu takdirde tescil belgesinin (araç üzerinde hak ve menfaatı bulunanlar) bölümüne diğer araç sahiplerinin sıra ile ad ve soyadları ile hisse durumları yazılacaktır. Ancak, ilgili bölüme sığmayacak şekilde hissedarların fazla olması halinde ise, ikinci şahsın ismi yazılacak, başka hissedarların da olduğu şerhi verılecektir. (Örneğin: Turgut Aksu ve 13 arkadaşı gibi)


    5. Ihtiyati tedbir, haciz, rehin, mülkiyeti muhafaza şerhi ise, diğer bilgiler bölümüne yazılacaktır. Işlenmiş bulunan bu şerhlerin kaldırılması istendiğinde, tescil belgesinin yenilenmesi suretiyle yerine getirilecektir.


    7. Tescilli bir aracın trafikten çekılmek veya hurdaya çıkarılması halinde, tescil belgesi yeniden düzenlenerek (trafikten çekilmiştir) veya (hurdaya ayrılmıştır) şerhleri verilecektir. Eski belgeler, sahiplerinden alınarak iptal edilecektir.


    10. Belgelerin tanzimi sırasında tescil plaka no, tescıl sıra no, tescil tarihi, tescil işlemleri esnasında görevlilerce mutlaka daktilo ile doldurulacaktır.


    11. Eski tip tescil ve trafık belgelerini değiştirmek isteyenler bulunduğunda izdiham yaratılmaması için mahalli basın ve yayın organları ile duyuru yapılarak bu hizmet Cumartesi günleri de yerine getirilecektir. Bu amaçla trafik kuruluşlarının yanı sıra şoförler odaları da açık tutulacaktır."denilmektedir.


    Bilginizi ve gereğini rica ederim. Saygılarımla,


    BAŞKAN
    Hasip DİNÇER
    (Ankara 24. Noteri)




    RİCA EDERİM EFENDİM KOLAYLIKLAR DİLİYORUM...

    <p>"Sabrın kendisi acıdır, lakin meyvesi tatlıdır"</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen Erkan ().

  • ANKARA, 16.11.1994
    Özü : Yeni tip motorlu araç tescıl ve trafik belgeleri Hk.


    GENELGE
    76


    ILGI: 23.8.1994 Tarih ve 10546/54 sayılı Birlik genelgesi.
    Yeni tip motorlu araç tescil ve trafik belgelerinin kullanımı sırasında çıkan aksaklıkların giderilmesi için başvurduğumuz (çişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünden alınan 14.6.1994 Tarih ve 153783 sayılı yazı ile eki (Yeni Tip Motorlu Araç Tescil Belgesi ile Motorlu Araç Trafik Belgelerinin Düzenlenmesine Dair Ek Talimat) ın ilgili kısımları, ilgide tarih ve sayısı gösterilen genelge ile siz­lere duyurulmuş bulunmaktadır.


    Ancak bu talimatta yer alan, (araç sahiplerinin isimleri ilgili bölüme sığ­mayacak şekilde, bir kişiden fazla olduğu takdirde, araç üzerinde hak ve menfaatı bulunanlar bölümüne birinci ve ikinci şahsın isimleri yazıldıktan sonra, başka hissedarların da bulunduğu şerhinin verileceği) açıklanması karşısında, bu tip araç satışı için noterlere başvuru yapıldığında noterlerin tescıl belgesinde yer al­mayan diğer hak sahiplerinin kaç kişi oldukları ile kimliklerini ne şekilde tesbit edebilecekleri konusunda ortaya çıkan tereddütler üzerine bu konuda anılan ba­kanlıktan yeniden görüş istenmiştir.


    Bunun üzerine, Içişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünden gönderilen 19.10.t 994 tarih ve 261724 sayılı yazıda sonuç olarak:


    ". . . . araç üzerindeki hak ve menfaatı bulunanlar bölümüne en fazla üç-dbrt kişinin isminin yazılmasının mümkün olduğu, bühassa miras yolu ile intikal eden araçlarda bütün hissedariarın isimlerinin ve hisse oranlarının bu bölüme yazıl­masının mümkün olmadığı, bu gibi araçların satış veya devri için noterlere baş­vuru yapıldığında, noterlerin tescil işlemini yapan kuruluşa başvurarak, araç ma­likleri ile hisse miktarlarını gösteren bir sahiplik belgesi talep etmeleri gerektiği" bildirilmiştir.


    Bu nedenle, çok hissedarlı bir aracın satış ve devri istendiğinde ilgili tescil kuruluşlarından noterlere ibraz edilmek ve motorlu araç tescıl belgesi ile birlikte geçerli olmak üzere bir yazı istenmesi ve noterlerin de bu yazıdaki bilgileri doğ­rultusunda satış veya devir işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
    Bilgirıizi ve buna göre işlem ifasını rica ederim. Saygılarımla,


    BAŞKAN
    Hasip DİNÇER
    (Ankara 24. Noteri)

  • Değerli meslektaşlarım,
    Trafik tescil şubeleri mirascısı çok olanlar için arac bilgileri ve hak sahipleri ile ilgili olarak POLNET çıktısı verebiliyorlar bu evrakta kaç hissedar ve hisse oranlarının ne olduğuna dair bilgiler var bunu isterseniz hem hak sahiplerini görmüş hemde hisse oranlarını tespit etmiş oluruz selam ve dua ile...

    <p>İNSANDA YOKSA EDEP... NEYLESİN MEDRESE NEYLESİN MEKTEP... OKUSA ALİM OLSA MERKEP... BAK YİNE MERKEP YİNE MERKEP...</p>