SAKIN YOL ÜCRETİ ALMAYI İHMAL ETMEYİN!

  • Muharrem bey evrak sahte kimse diyemez. Evrak geçerlidir tabiki . Dediğiniz gibi noter zarara uğramıştır. Tam hatırlamıyorum ama yine ist. noterliklerinde birinde oldu sanırım basına yansımıştı kapının önünde sakat birisinin işlem yapılıp imzası alındı diye yol parası alındığı için birçok yakınma olunmuştu. Birnevi noter soygunu denmişti. Siz almadınız mahkemelik oldunuz acaba basın buna ne der.. Tekrar geçmiş olsun

  • Değerli meslekdaşım geçmiş olsun.Sizin bu fiiliniz bana göre diğer noterlerle rekabet ortamı yarattığınızdan görevinizi kötüye kulanmak olabilir.Tabi sizin ifadenizde önemli işlemin mahalinde yapıldığı açıkça beyan edilipte veznedarın yol ücreti tahsil etmemesi veya unutması sizin açınızdan görevi ihmal demek olur ..Savcı beyin "Evrakta sahtecilik demesi" aranızdaki ilişkiyi bilmiyorum ama sanki size şaka yapmış gibi görünüyor.Ama birşey olmaz müsterih olun,burada noterinizin dışında zarar gören bir taraf yok....Selamlar sevgiler

  • Teşekkürler Cabir abim.. Fakat görevi kötüye kullanmanın şartına göre memurun devlet idaresi aleyhine oluşmuş somut bir hareketinin olması icap eder.


    Hadi yine o grubada alsa bir şekilde mantık yürütmek mümkün fakat sahtecilikte israr etmem üzerine hatta şaka yapıyorsunuz demem üzerine Savcı'nın tepkisi sert olmuştur. Yani şaka olmadığı kesindir.



    Bakalım ne olacak hayırlısı..

  • Hemşo öncelikle çok çok geçmiş olsun. dualarım tabikide seninle. gelelim şu olayın altında bir şey aramaya bana kalırsa yani kanımca hani noterin biri ile bi tartışman vs. olmuştu o noterin parmağı olabilir bu işin icinde diedüşünüyorum yoksa aksi halde şu yapılanların hepsi çok saçma tnb nin başka araştıracakbi işi kalmadıda onumu araştırıyor kimseye zararı dokunmayan bir işi benim mantığım bunu kabul etmiyor kiiii gümüzde zaten mantıkda işlemiyor.

  • Geçmiş olsun Muharrem abi Rabbim yar ve yardımcın olsun, dualarımız sizinle selam ve dua ile...

    <p>İNSANDA YOKSA EDEP... NEYLESİN MEDRESE NEYLESİN MEKTEP... OKUSA ALİM OLSA MERKEP... BAK YİNE MERKEP YİNE MERKEP...</p>

  • Muharrem kardeşim geçmiş olsun, bundan bir şey çıkacağını sanmıyorum, büyük ihtimal savcı soruşturma sonunda takipsizlik kararı verecektir.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • Evrakta sahtecilik çok ağır bir suçlama ortada bir kasıt yok,menfaat sağlama yok.Nerden o kanaate varmışkı sayın savcı, :) :)bu işte senin badigartların parmağı olmasın?

  • Geçmiş olsun Muharrem Bey. Evrakta sahtecilik suçlamasıyla sanık sıfatı ile yargılanan birisi olarak suçlamayı küçük görmeyin. Dava aşamasına inşallah gelmez ama gelirse de benim gibi ihmal etmeyip muhakkak avukat tutmanızı tavsiye ederim. Dualarım sizinle. Selamlar.

  • Sevgili Muharrem abi,
    Öncelikle büyük geçmiş olsun, içiniz rahat olsun şahsınızın bu işten zarar görmesine ihtimal vermiyorum ama manevi yıpranmalar gayet tabii dirki olacaktır.
    Yargı mensuplarının değerlendirmesini doğrusu anlayabilmiş değilim. Bana göre en fazla mahalline gidilen bir evrağın dairede gibi gösterilmesi karşı taraf adına bir argüman halini almıştır. Sanki haksız bir rekabete bir atıf yapılmış ve neticesindede noterlik dairesi kurallarına uyulmayarak mahallini bir noterlik dairesine dönüştürme gayreti olarak algılanmış olunabilir. Vukuu bulan bu olayın bana göre sadece bir uyarma olması gerekir. Birde gözlerden kaçan bir ayrıntı olarakta karşı tarafın nüfuz ve güç bakımından sizlerden daha iyi durumda olması da olabilir. Allah beterlerinden cümlemizi içindede seni muhafaza etsin abi.


    Tekrar büyük geçmiş olsun.

  • MUHARREM KARDEŞİM GEÇMİŞ OLSUN YAZINI YENİ OKUDUM ÜZÜLME SENİ BU KADAR SEVEN VE SEVENLERİNİN DUALARI OLDUĞU SÜRECE SEN BUNUN ÜSTESİNDEN DE GELİRSİN CANIM AMA GERÇEKTEN ÜZÜLDÜM

  • Kanun kanun değil ki! Yol ücreti adı altında alınan ücret ne için alınıyor ben anlamış değilim. Zaten bizi vatandaş götürüp getiriyor. Bi kere bu para devletin parası değil Savcıyı ne ilgilendiriyor.Bide sizi kim şikayet etti onu anlayamadım. Tnb den en fazla savunmanızı isterler o kadar. ceza falan almazsınız.

  • Muharrem bey öncelikle geçmiş olsun,


    kişi imzasını inkar etmiyorsa,ki yazdığınızdan öyle anlaşılıyor,
    burada evrakta sahtecilik sözkonusu olamaz
    ,olsa olsa yol ücreti alınmadığı için görevi ihmal olur,bu da noterler birliği disiplin kuruluna sevk edilirse,muhtemelen,ilk disiplin kuruluna sevk olduğundan"uyarma"cezası verilebilir,önemli olan savcılığın suçlaması değil,mahkemenin olayı hangi yönde değerlendireceğidir,burada sizin savunmanız ayrıca önem taşır,tekrar geçmiş olsun.
    (korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum,eğer noterlikte görev yapıyorsanız,bunlar aslında rutin şeyler,ancak ara ara böyle olayların olması,bize yaptığımız görevin ne kadar sorumluluk gerektirdiğini hatırlatıyor)

    *İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde,<br />ne büyük sanatçı, ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan, zamanın yok ettiği,<br />içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.<br />*Beethoven*

  • Öncelikle geçmiş olsun Muharrem Bey. Uyarınızı ve sıkınıtınızı Noter hanımla beraber okuduk. İkimizde çok üzüldük. Ancak evrakta sahtecilik suçunun şartlarını taşımadığından bu doğrultuda dava açılamayacağını, olsa olsa görevi ihmal suçu sayılabileceğinden ceza davası açılma ihtimali düşük de olsa mevcut; ancak yine de Noter hanım Savcılığın takipsizlik kararı verme ihtimalinin yüksek olduğunu; TNB' nin rekabet oluşturmak ve noterlik ücretini düşürmek açısından yani bedel ve usuli işlemde hata nedeniyle bir uyarı verebileceğini, noterlik hesapları açısından ise 15 günlük harç dönemi geçmedi ise ikmal makbuzu düzenlenerek aslının kdvsi ile birlikte tahsili, noterlik gelirini etkilediğinden gelir vergisi ziyaını karşılamak üzere tarafınızdan ödeme yapılmasını isteyebileceğini düşünüyor.
    Ceza davalarında kasıt unsuru suçun şartlarından olup böyle bir kastınızın olmadığı, zira işlem kağıdına noterlikte imza alınmadığı açıkça yazılmış olup bu husus kasıt unsurunu ortadan kaldırmaktadır. Bu nedenle herhangi bir ceza davası açılsa dahi suç şartları oluşmadığından neticede reddedilecektir. Bu nedenle canınızı sıkmayın lütfen.

    Hiçbir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma, geri dönmek isteyebilirsin.!

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen Zeynep Alkan ().

  • Öncelikle bu yakın ilginizden dolayı Noter'inize ve size ve İbrahim bey'e teşekkür ederim.
    Durumu kanunada bakarak çok inceledim. Bizcede böyle bir durum saçma olacağından özellikle konu başlığında böyle bir saçmalık olamayacağı için şaşkınlığımı ifade eden SAKIN YOL ÜCRETİ ALMALI İHMAL ETMEYİN yazdım.


    Konu disiplin suçu oluşturabiliyor fakat cezai bir suç göremiyoruz bütün bunlara rağmen Savcı beyin israrla ben bu suçtan dolayı takip başlatıp davamı açarım demesi çok ilginçti, şaşkınlığımdan dolayı konuyu sizle paylaştım.


    Bende isterdim bu olaya Kedidir o Kedi demeyi :)


    Bekleyip göreceğiz kedimiymiş değilmiymiş :)


  • kedidir o kediiiii ;D ;D ;D ;D