• TAAHHÜTNAME


    Konya ili, Karatay ilçesi, 3211 ada, 4 parsel ,3212 ada,6 parsel ile 3212 ada,8 parsel'de MÜFİDE BOYDEMİR, FAHRETTİN BOYDEMİR, FERİDEDTİN BOYDEMİR, ALİ İHSAN BOYDEMİR, NACİYE BOYGÖZ (BOYDEMİR) ,HAVVANUR AKCA (BOYDEMİR) HİKMET UÇAR (BOYDEMİR) MAKBULE BOYDEMİR adına kayıtlı hisselerin tamamının devir edilmesi koşulu ile tapu masraflarının taahhüt sahibi Tasfiye Halinde Nakipoğlu Konut Yapı Koop.'ne ait olmak üzere 3212 ada,5,6 ve 8 parseldeki arsaların tevhidi neticesinde oluşacak yeni parsel üzerindeki 32 dairelelik konutlardan 2.blok no:25 deki 2 bağımsız bölüm numaralı dairenin 2.blok no:25'deki 1 bağımsız bölüm numaralı dairenin 1/3 hisse tapusu ile 3 blok no:3 deki 2 bağımsız bölüm numaralı dairenin tapusu Konya 1.Sulh Hukuk Mahkemesi esas No:1992/226 karar no 1992/371 olan veraset ilamına göre 28 hisse kabul edilerek 7/28 hissesi müfide boydemir adına 3/28 oranında FAHRETTİN ,FERİDEDTİN, ALİ ,İHSAN ,NACİYE,HAVVANUR ,HİKMET VE MAKBULE adına çıkartılacağı aksi halde hissedarların uğramış olduğu zararları nakten ve defaten tanzim edeceğimizi bu hususda aşağıda imzası bulunan kurul üyelerinden şahsen ve tamamen kefil olduğumuzu taahhüt ederiz.


    Mesken Emsal Beyan Değeri. :75.000 (Yetmişbeşbin TL. )


    Toplam Taahhüt Edilen : 175.000.00 TL. (yÜZYETMİŞBEŞBİN TL. )


    TASFİYE KURULU
    X KOOPERATİFİ
    BAŞKAN BAŞKAN YARDIMCISI



    MÜŞTEREK BORÇLU MÜTESELSİL KEFİLLER
    HASAN AY MEHMET KAPLAN






    Değerli meslektaşlarım taahhütname ile görüşleriniz alabilirmiyim

  • Biraz değişik olmuş Kemal bey kefiller kooperatife değilde kişilere kefil olmuş gibi görünüyor ( bu hususda aşağıda imzası bulunan kurul üyelerinden şahsen ve tamamen kefil olduğumuzu ) bunun yerine ( x Koop.Tasfiye kurulu tarafından yukarıda yazılı taahhüt senedi hükümlerine uymadığı takdirde kendilerinin zimmetinde tahakkuk ettirilecek tazminat, zarar ve faizlerden tamamını ayrıca bir hükme gerek kalmaksızın talep vukuunda ödemeyi müşterek borçlu ve müteselsil kefil sıfatıyla taahhüt ederiz.) olsa daha iyi olur gibi.


    175.000,00-TL.
    Bedel üzerinden 1 imza ile nispi alınması düşüncesindeyim.

  • Gerçekten karışık bir taahhütname biraz düşünmemiz lazım iptidai karar olarak bu taahhütname değersiz olarakta düşünülebir,ama!!!! "neden beyan edildiği anlaşılmasa dahi" madem 175000 tl.gibi bir rakam telafuz edilmiş bunun üzerinden nisbi harç ve damga vergisi alınması gerekir.Ayrıca anladığım kadarı ile tahhütname içerisindeki şartlar gerçekleşmez ise buna mukabil 175000 Tl.sı cezai şartın ödeneceğini ve tasfiye heyetinin de bu şarta müşterek borçlu ve müteselsilen kefil olduklarını beyan etmektedirler..........

  • Kemalcim,


    Kooperatif üye ilişkisine dayanan bu taahhütnamenin, kooperatifin gerçekleştirmiş olduğu konutların net alanının 150 m2 'yi geçmemesi halinde damga vergisinden ve harçtan istisna edilmesi, muafiyetin uygulanabilmesi için ilgili vergi dairesinden yazı istenmesi gerektiğini düşünüyorum. belirtilen ölçüyü geçiyor ise muafiyet uygulanmaz. Erkan kardeşimin ve Cabir abinin görüşüne aynen katılıyorum.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • İnşallah taraflar ihtiflafa düşüpte bu taahhütname mahkemede delil olarak kullanılmaz:)
    Hakim bu taahhütnameyi okuyupta işin içinden çıkana kadar zaten dava düşer..:)
    tabiki bu işin espiri tarafıydı..


    Bende Sevgili kardeşlerimin ve Sayın abimin fikrine katılıyorum.
    Saygılarımla.

  • burada taahhüt edenle kefillerin beyanlarının ayrı yazılması kanaatindeyim aynı polis taahhütlerinde olduğu gibi.
    birlikte zikredildiğinde kurul üyeleri de kefil gibi olmuş onun için kefalet şerhi ayrıyeten yazılmalı
    hisselerine isabet eden toplam mesken bedeli yaklaşık 77000 tl ye tekabül ettiği için 175000 tl değer yüklenilmiş bu nedenle 175000 üzerinde 1 imza ile makbuz kesilmelidir.


    kefalet şerhinde de erkan abinin dediği yazılmalıdır kanaatindeyim.
    ayrıca hissedarların uğrayacağı zararda: adlarına isabet eden mesken bedeli 75000 tl tahhüt edilen miktar 175000 tl
    burada ileride ihtilafta çelişmki yaşanmaması için adlarına isabet eden mesken bedeli veya toplam taahhüt bedeli üzerinden zarar ziyan ödeneceği belirtilerek ileriki aşamada mahkemenin muallakta kalmaması ve iki tarafındoa zararar uğramaması düşünülmelidir.


  • İnşallah taraflar ihtiflafa düşüpte bu taahhütname mahkemede delil olarak kullanılmaz:)
    Hakim bu taahhütnameyi okuyupta işin içinden çıkana kadar zaten dava düşer..:)
    tabiki bu işin espiri tarafıydı..


    Bende Sevgili kardeşlerimin ve Sayın abimin fikrine katılıyorum.
    Saygılarımla.


    :) bencede dava düşer

  • Değerli meslektaşlarım hepinize ayrı ayrı teşekkürler, ilk düşüncem taahhüt tarihindeki rayiç inşaat bedelinin değer olarak gösterilmesi gerekir diye düşünmüştüm
    175.000,00-TL.
    Bedel üzerinden 1 imza olarak işlemi bitirmeyi düşünüyorum.


    Konut İnşaatı ve Kalkınmada Öncelikli Yörelerde Yapılacak Yatırımlarda Vergi, Resim, Harç İstisna ve Muaflıkları Tanınması Hakkındaki 2982 sayılı Kanununun 4/a maddesinde arazi ve arsa üzerine inşa veya binaya ilâve suretiyle konut olarak kullanılacak binalar, bağımsız bölümler veya katların meydana getirilmesi ve bunlardan, ticari maksatla inşa edilenlerin, devir ve iktisapları ile ilgili işlemler ve bu işlemler dolayısıyla düzenlenen kağıtların bu kanunun 2 nci maddesinde yazılı vergi resim ve harçlardan müstesna tutulacağı hükme bağlanmış, aynı maddenin son fıkrasında ise 150 m2 yi geçen konutlara söz konusu muafiyet hükmünün uygulanmayacağı belirtilmiştir.



    Ancak, 2982 sayılı Kanununun uygulaması hakkındaki 1 seri no. lu genel tebliğin XII nci bölümünde kanun hükümlerinden faydalanmak isteyen mükelleflerin devlete ait vergi, resim ve harçlarla ilgili olarak bir dilekçe ile ilgili vergi dairesine müracaat edecekleri,. XIII ncü bölümünde ise, Tapu ve Kadastro İdareleri, Noterler, Belediyeler, kredi kuruluşları ve diğer ilgili daire ve kuruluşlar, bu kanunda yer alan muaflık ve istisnalara konu işlemleri yapmadan önce ilgili vergi dairelerinden bir yazı talep edeceklerdir.''