Ptt (aktifbank) kredi sözleşmesi

  • Arkadaşlar; PTT (aktif bank) in kredi söleşmesi ve ekinde 2-3 adet ayrı kağıtta işlem geldi. Okuma yazması olmayanların sözleşmelerini notere gönderiyorlarmış.
    Ekinde taahhütname-başvuru formu ve ödeme planı şeklinde evraklar mevcut. Taahhütnamenin bir maddesi şöyle "Sosyal güvenlik Kurumundan olan alacaklarımı PTT aracılığı ile kullanmış olduğum kredi hizmetleri nedeniyle PTT ye olan borçlarıma karşılık rehnettiğimi" ibaresi mevcut ve içerisinde herhangi bir bedel yok.
    Taahhütname ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Veznesi ve uygulaması ne şekilde olmalı?

  • Taahhütname örneği bana da gelmişti, araştırma ve değerlendirmemiz sonucu kredinin geri ödemesiyle ilgili olduğunu değerlendirerek harç ve damgadan muaf tuttuk, yalnız bedeli belirtmeleri gerekiyor. Bilginize.

  • Bedel yok Murat Bey. sözleşme ve ödeme planını onaylayıp taahhütnameyi onaylamadık ancak bu işlem okur yazar olmayanlar için noter onayı gerektirdiğinden, taahhütname içinde okur yazar bir vekile vekaletname verilerek ptt' de imza alınabilir diye düşünüyoruz.

  • Taahhütnameyi onaylayabilirdiniz...


    Harçtan da muaf olacak şekilde


    Harçlar Kanununu ilgili maddesine göre


    Madde 42 – Değer veya ağırlık ölçüsüne göre harca tabi işlemlerde (2) sayılı tarifede yazılı değer veya ağırlık esastır.


    Menkul ve gayrimenkul mallar hakkında alım, satım, taahhüt ve rehinle ilgili her nevi mukavele, senet ve kağıtlarda değer gösterilmesi mecburidir. Rehin bordroları hakkında bu hüküm uygulanmaz.

  • "Sosyal güvenlik Kurumundan olan alacaklarımı PTT aracılığı ile kullanmış olduğum kredi hizmetleri nedeniyle PTT ye olan borçlarıma karşılık rehnettiğimi" İbaresinden dolayı, ileriye dönük alacakların (emekli maaşı) rehnedilemeyeceği görüşünden dolayı yapamadık Kemal Bey. Tnb ilede görüşüldü ama meslektaşlarımında görüşünü almak için siteye yazmıştım. İlginizden dolayı teşekkür ederim.

  • ileriye dönükte olsa maaşın tamamı değil ama bir kısmı rehnedilebilinir, işlemi murat beyin dediği şekilde harç,damgadan muaf olarak yapabilirsiniz.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • "5510 sayılı Sosyal sigortalar kanunun 93. maddesine göre; SGK alacakları (maaş,tazminat) devir ve temlik olunamaz, rehnedilemez." bu maddeye istinaden kanunen yasaklanmış olan bir hususu noterliklerin düzenlemesi mümkün değildir. TNB Hukuk İşleri Müdürlüğü ve Mali Danışmanlık da bu görüşte. Bizde bu nedenle taahhütname için ilk yazdığım metinde yer alan yolu önerdik.