Şirket Temsilcisinin; Hem vekil eden, hem vekil olabileceği hk.

  • Şirket aracını yurt dışına çıkaracak bu konu için vekaletname tanzim etmek istiyorlar; şirkette 2 müdür var ve müşterek imza yetkilerine sahipler, yapılacak olan vekaletnamede şirket müdürlernden bir taneside vekil olacak ,mümkünmüdür ?

  • Şirketi müştereken temsile yetkili oldukları için birlikte gitmez zorundalar. Vekaletname şirket yetkililerinden birine verilebileceği gibi bence ikisini de yazsan daha iyi olur. Biri gidemezse diğeri gider, yada diğeri de gitmek isterse. Böyle bir vekaletname yapılabilir mümkündür. :) (Biz birkaç kez yapmıştık böyle bir vekaletname)

    &quot; Varsın olmasın hayatta her istediğimiz .<br />Biz olana &quot;Elhamdülillah&quot; olmayana da &quot;Eyvallah&quot; demesini biliriz.&quot;

  • 2003/19_ -Müşterek temsil hükmünü bertaraf için kendisine asaleten diğer yetkiliye vekaleten tüzel kişiliğin temsili mümkün değildir.

  • 2003/19_ -Müşterek temsil hükmünü bertaraf için kendisine asaleten diğer yetkiliye vekaleten tüzel kişiliğin temsili mümkün değildir.


    Murat Bey Genelgeyi inceledim;
    Madde 11 de : İmza ve temsil yetkisine sahip gerçek kişilerin, ana sözleşmelerdeki "müşterek imza ile temsil" hükmünü bertaraf etmek amacıyla, şirketle ilgili temsil yetkilerinin kullanılmasını sağlayacak vekâletnameyi diğer imza yetkilisine vermek istemesi, "kendisine asaleten diğer yetkiliye vekâleten" tüzel kişiliği temsili mümkün bulunmamaktadır. Ancak anonim şirkette T. Ticaret Kanunu'nun 317, 319 ve 321/3. maddeleri itibarıyla, bir imza ile temsil yetkisi ana sözleşme ile verilebildiğinden bu tür temsile yetki belgesi düzenlenirken buna cevaz veren ana sözleşme maddesinin mutlak surette iş kâğıdına eklenmesi gerekir.


    Bizim yapacağımız vekaletnamede temsil yetkisini düşürmüyoruz. Vekaletnameyi verirken müşterek imzayı kullanacaklar zaten.

    &quot; Varsın olmasın hayatta her istediğimiz .<br />Biz olana &quot;Elhamdülillah&quot; olmayana da &quot;Eyvallah&quot; demesini biliriz.&quot;

  • Yurt dışı vekaletnamelerinde maalesef gümrük illa vekalet olacak diyor,
    yani şirket yetkilisi olsa bile,araç için vekalet istiyor,
    dolayısı ile vekil eden şirket adına;yetki veriyor,vekil şahıs olarak yine aynı kendileri oluyor...
    bizde birkaç kez yaptık,

    *İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde,<br />ne büyük sanatçı, ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan, zamanın yok ettiği,<br />içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.<br />*Beethoven*

  • Değerli arkadaşlarım;Şirketi müştereken temsile yetkili olanlar belli bir işi ifa etmek için bir arada bulunamıyorlar ise;iki yetkili mevcut yetki belgesine istinaden notere gidip temsil ettikleri tüzel kişilik adına müştereken hareket etmek üzere biri birlerine yetki verebilirler.Sözkonusu aracın yurt dışına çıkması için yetkililerden birine değilde üçüncü bir şahsa vekaletname verilse idi genede uygulama aynı olacaktı.Bence böyle bir işlemin yapılmasında yasal anlamda bir sakınca görmüyorum. Selamlar.