Şirket Ana Sözleşmesinin Sermaye Maddesinde Düzeltme;

  • Şirket Ana Sözleşmesinin Sermaye Maddesinde vekaleten düzeltme yapılmak isteniyor. Yalnız sermaye maddesi vekaleten düzeltme beyanı yapıloyormu, yapılmıyormu.. (ortakların paylarında değişiklik var:)

  • ANA SÖZLEŞME
    DÜZELTME BEYANNAMESİ


    [...........] Noterliğinden [..........] tarih ve [............] yevmiye No' su ile onaylı [.........] Ana Sözleşmesinin bazı maddeleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş olup bu şekilde tescil ve ilanını talep ederiz. [07.07.2011]


    YAPILAN DÜZELTMELER:



    [.........................]


    BEYANDA BULUNANLAR :






    Vekaletnamede düzeltme beyannamelerini tamzim ve imza yetkisi varsa vekaletende yapılabilir.
    VEZNE KODU : 42.5
    -ŞİRKET ANA SÖZLEŞMELERİ VE ŞİRKET HİSSE DEVİRLERİ vs. düzeltme beyannamelerinde kullanılır, resmi makamlara gönderilecek suretlerden harç alınmayacağı için, HARÇSIZ SURET girişine, gönderilecek resmi makamın sayısı yazılır.
    -İŞLEMİN DEĞERİNDE DEĞİŞİKLİK VARSA ESKİ VE YENİ DEĞERLER GİRİLECEK. DEĞER EKSİLİYORSA, HARÇ SON DEĞER ÜZERİNDEN NİSPİ ALINIR, DAMGA ALINMAZ. DEĞER ARTIYORSA HARÇ, GENE SON DEĞER ÜZERİNDEN NİSPİ DAMGA İSE ARTAN DEĞER ÜZERİNDEN NİSPİ ALINACAKTIR.


    -Düzeltme yapılacak işlem aslı ONAYLAMA ise Düzeltme Beyannameside de onaylama şeklinde yapılacak,


    -Düzeltme yapılacak işlem aslı DÜZENLEME ise Düzeltme Beyannameside de Düzenleme şeklinde yapılacak,


    Şirket Veya Kooperatif Ana Sözleşmelerinde Yapılacak Düzeltmelerde Kullanılır.Ana Sözleşme Başka Noterlikte Onaylanmış İse, O Noterliğe Bildirim Yapılır.