Karşılaştırma

  • Ben dairede fotokopisini çektiğin evraklardan yazı, dışarıda hazır gelenlerden karşılaştırma alıyorum, Hasan bey karşılaştırmada neye takıldığınızı söyler misiniz?

  • dedim ya mesela diplomalarda karşılaştırma alıyoruz ama bunu neye göre alıyoruz,mesela doktor raporu gelıyor sadece ön yüzü var ondada karşılaştırma alıyoruz demek istediğim diğer işlemler mesela satiş vekaletinde kimlik ekliyoruz karşılaştırma 1 yazıyoruz sanırım demek istediğimi anladınız...

  • Şimdi ilgili tastik ettirmek istediği evrakın fotokopisini dışarıda çektirip getirdiyse siz sadece o fotokopi ile asılı karşılaştırıp karşılaştırma alıyorsunuz. Ama fotokopiyi daire de çekerseniz bundan yazı ücreti de alabilinsiniz.

  • YANI İŞLEME EKLEDİĞİMİZ FOTOKOBİ VE ASILLARI KARŞILAŞTIRIYORUZ,İŞLEM 2 KAĞIT ÇIKARSA ARKAYA DA SADECE KİMLİK EKLERSEK KARŞILATIRMA KAÇ OLUR DERYA HANIM KUSURA BAKMAYIN BU KONULARDA DAHA SIKINTILARIM VARR NOTERLİĞİMİZ KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN İŞLER DE YOĞUN DEĞİL,İŞLER DE TECRÜBE KAZANMAK TA ZOR OLUYOR...

  • Karşılaştırma ücreti :


    Madde 5 - Dışarıda yazılıp onama veya tebliğ için noterliğe getirilen kağıtların karşılaştırılmasından (Asıllar hariç) sayfa başına 2.88-TL. ücret alınır.


    Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf tutulan işlemlerden de bu ücret aynen alınır.

  • Estf.. Şöyle örnek verelim şirket adına araç satış vekaleti : Yazı sistemden 3 çıktı diyelim, siz buna imza sirküleri ve kimlik fotokopisi eklediniz.
    VEZNEDE; YAZI:4 Karşılaştırma 3 yada yazı 7 olarak değerlendiriceksiniz (3 Yazı zaten sistemden çıkan , yazdığınız dayanak 1, imza sirküleri 2, kimlik ise 1, toplamda 7) vekaleti ve dayanağı yazdığınız için yazıya 4 vereceksiniz. Ayrıca yazdığınız dayanak içinde 2 dayanak girin , Çektiğiniz fotokopiler içinse ister yazı alın ister karşılaştırma, bu kısımda uygulama da birlik yok zaten :)