Y PLAKALI ARAÇ KİRA SÖZLEŞMESİ

  • Hayırlı günler arkadaşlar, Y plakalı araçlarda kira sözleşmesi yapılabilir mi? Tahdit bulunan illerde ticari plaka ve umumi servis plakası bulunan araçların kiralanamayacağı belirtiliyor. Bizim bulunduğumuz ilde tahdit bulunmamaktadır. Ancak Y plakalı araçlar belediyeden tahsis belgesi ile alındığı için çelişkiye düştüm. Böyle bir kira sözleşmesi yapılabilir mi yapılamaz mı?

  • Trafik kayıtlarında tahdit bilgisi mevcut değil ise bir sakınca olmadığı kanısındayım. selam ve dua ile...


    *Tahdit kapsamında bulunan umum servis araçlarının ( S plakalı araçlar ) kiraya verilmesi konusunda noterliklerde kira sözleşmesi yapılması uygun görülmemektedir ( 5216 s. Büyükşehir Belediyesi Kanunu 7. maddesi ile 5393 s. Belediye Kanunu'nun 15.maddesi ; hertürlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını belirlemek görevi belediyelere verildiğinden, plaka tahdidine tabi tutulan illerin ilgili belediye başkanlıklarından öğrenilmesi uygun olacaktır ) Umum Servis Araçlarına tahdit bulunan iller listesi ilgili genelge ekinde mevcuttur. ( 2006/72 )

    <p>İNSANDA YOKSA EDEP... NEYLESİN MEDRESE NEYLESİN MEKTEP... OKUSA ALİM OLSA MERKEP... BAK YİNE MERKEP YİNE MERKEP...</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen Metin ÇELİK ().