ACENTELİK SÖZLEŞMESİ

  • 17 Eylül 2011
    [ÖRNEKTİR]
    ACENTELİK SÖZLEŞMESİ
    (YOLCU)
    1- TARAFLAR :



    Firma Unvanı
    Belge Numarası
    Belge Türü
    Merkezi Adresi
    1
    []
    []
    []
    []
    2
    []
    []
    []
    []


    Yukarıda unvan, belge numarası, belge türü ve merkez adresi yazılı yetki belgesi sahipleri arasında Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümlerine istinaden bu acentelik sözleşmesi imzalanmıştır.


    2- KAPSAM :
    [] taşımacı firması, [] firmasını karayoluyla [ŞEHİRLERARASI] yolcu taşımacılığı konusunda acente olarak tayin etmiştir.

    3- ACENTEYE VERİLEN YETKİ VE GÖREVLER :
    [] taşımacı firmasına ait yolcu biletlerinin satış işlemleri ile diğer acentelik hizmetleri, acente olarak tayin edilen [] firması tarafından yapılacaktır.

    4-SORUMLULUK VE YÜKÜMLÜLÜK :
    Bu sözleşme kapsamında yapılacak işlemlerden dolayı taraflar; Bakanlığa ve üçüncü şahıslara karşı Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde öngörülen sorumluluk ve yükümlülükler bakımından müştereken ve müteselsilen sorumlu ve yükümlüdürler.


    5- MALİ KONULAR :
    [] taşımacı firması, [] acente firmasına; acentelik hizmetleri karşılığında [2007 YILI İÇİN 1020,00YTL.] şeklinde hizmet bedeli öder.

    6- SÖZLEŞMENİN GEÇERLİ OLDUĞU YER :
    Bu sözleşme [] [] adresinde/adreslerinde geçerlidir.


    7-ÖZEL HÜKÜMLER :
    []


    8-SÖZLEŞMENİN SÜRESİ VE FESHİ :
    Bu sözleşme, acente olacak tarafın acentelik hizmeti vermeye başladığı tarihten itibaren başlar ve taşımacının yetki belgesi süresinin sonuna kadar devam eder. Bu süre hiçbir şekilde taşımacının yetki belgesi süresinin bitiş tarihini geçemez. Taraflardan biri noter kanalı ile fesihnamenin bir nüshasını Ulaştırma Bakanlığı’na bir nüshasını da diğer tarafa göndermek kaydıyla acentelik sözleşmesini fesh etmedikçe bu sözleşmenin geçerliliği aynı süre kadar uzar.
    Tarafların; tek taraflı olarak bu sözleşmeyi fesh etme hakkı vardır. Sözleşmenin süresinin bitiminden önce taraflardan birinin usulüne uygun bir fesih ihbarnamesi ile bu sözleşme fesh edilebilir.


    TAŞIMACI
    ACENTE
    [ ] [T.C. No : ]
    [ ] [T.C. No : ]
    [İMZA]
    [İMZA]

    [ Bu Onaylama işlem (N.K.90.md.) altındaki imzaların gösterdiği, verilmiş tarih, kayıt, seri ve numaralı fotoğraflı Nüfus Cüzdanına göre ili ilçesi cilt, aile sıra, sıra numaralarında nüfusa kayıtlı olup, baba adı , ana adı , doğum tarihi , doğum yeri olan ve halen yukarıdaki adreste bulunduğunu, okur yazar olduğunu söyleyen, T.C. kimlik numaralı , verilmiş tarih, kayıt, seri ve numaralı fotoğraflı Nüfus Cüzdanına göre ili ilçesi cilt, aile sıra, sıra numaralarında nüfusa kayıtlı olup, baba adı , ana adı , doğum tarihi , doğum yeri olan ve halen yukarıdaki adreste bulunduğunu, okur yazar olduğunu söyleyen, T.C. kimlik numaralı , adlı kişilere ait olduğunu ve dairede huzurumda imzalandığını onaylarım. İkibinonbir yılı Eylül ayının onyedinci günü 17.09.2011 ]


    ayten hanım tnb yazımnet onaylama sözleşmelerde örnekler mevcuttur.1.örnek

    *İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde,<br />ne büyük sanatçı, ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan, zamanın yok ettiği,<br />içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.<br />*Beethoven*