Sözleşme Düzeni

  • Degerli Meslektaşlarım


    Araç satış sözleşmerinde şözleme kağıdının tek yaprak olarak çıktığı durumlarda Gecici Tesçil Belgesinin bu evrağın arkasına döküm olarak alınmasında her hangi bir sakınca varmıdır?


    Anlayışınız ve Hoşgörünüz için teşekkürler.

    Kardeşim sen düşünceden ibaretsin, Geriye kalan et ve kemiksin ...

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen sknozn ().

  • Değerli Meslektaşlarım;
    İlgili birimleri TrafikTescil Bürosu, Sigorta Şirketleri, Araç Muayene İstasyonları v.b, Araç Satış Sözleşmesi ile vatandaşlarımızın başvurdukları kuruluşları araştırarak Tescile İlişkin Geçici Belgenin, ASBİS Referans Numarasını Sigorta Şirketlerinin, Tescile İlişkin Geçici Belgenin ve Sözleşmeninde İlgili Tescil Bürosunda bulunan Aracın dosyasına işlenerek birlikte konulduğunu öğrendim.
    Bu evrakların olanaklar ölçüsünde tek bir yaprakta toplanarak düzenlenmesine aksi bir durumun olmadığını belirtiklerinden Milli Servetimiz arasında yer alan Ağaçlarımızın Korunması adına kağıt tüketiminin azaltılması açısından bu konuda düzenleme yapılmasının uygun olduğuna inanıyorum. Bu konuda bağlayıcı bir görüş belirtilmesi daha doğru
    olmaz mı? Saygılarımla

    Kardeşim sen düşünceden ibaretsin, Geriye kalan et ve kemiksin ...

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen sknozn ().

  • Tescil Belgesine Trafik El koyacağı için ruhsat alırken satış söleşmesinin arkasına çekerseniz bu sefer satış sözleşmeside trafikte kalmıs olur bu durumda vatandaşın elinde satış sözleşmesi kalmaz.Bundan dolayı ayrı ayrı çıkarılması gerekir.