Yeni Dönemde Yenilenecek Programlar ...

  • 28.10.2011 ,12:478.10.2011 ,12:47


    Değerli Üyelerimiz,


    Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen yeni dönem bilgi sistemleri dönüşüm çalışmaları planlı bir şekilde sürdürülmektedir. Bu çalışmalar, yeni uygulama yazılımlarının hazırlanması, iş sürekliliği için gerekli ağ altyapısının kurulması, yardım masasının yeniden yapılandırılması ve bilgi güvenliği altyapısının kurulması başlıkları altında devam etmektedir. Bunların dışında mevcut çalışan yazılımların desteği de sürdürülmektedir.

    Yeni dönem Noterlik uygulama yazılımlarının gerçekleştirme çalışmaları uluslararası yazılım geliştirme standartlarına (CMMI) uygun yürütülmektedir. Standartlara uyumluluk için gerekli altyapılar kurulmuş olup bu konuda çalışacak olan teknik personelin eğitimleri tamamlanarak yazılım geliştirme işlemleri başlatılmıştır.

    5000'den fazla kullanıcısı olan yazılımların internet hattı olmadan da çalışabileceği tarzda bir altyapı hazırlanmaktadır.
    Yapılan planlama ve sürdürülen çalışmalar ışığında, planlanan çalışmalar dışında devreye girebilecek ve acil olabilecek yeni işler olmadığı takdirde projenin tamamlanıp yeni dönem yazılımlarının 2012 yılı Mart/Nisan ayları içinde açılması öngörülmektedir.

    Yeni dönem çalışmaları sürdürülürken yasal zorunluluk nedeniyle hazırlanması gereken Mirasçılık Belgesi uygulama yazılımı 01/10/2011 tarihinde hizmete açılmıştır. Kurumlar arası iş yapma modelinin bir örneği olan bu uygulama yeni dönemde belirlenen uluslar arası yazılım geliştirme standartlarına göre hazırlanmıştır. Bu tür uygulamaların Klasik uygulama geliştirme yöntemleri ile gerçekleştirilmesi çok zordur.Sistem, Nüfus ve Vatandaşlık işlerinden aldığı bilgiler ile başvuru sahibinin ve miras bırakanın akrabalık ilişkilerini incelemekte, ortaya çıkan soybağı üzerine, önceden belirlenmiş olan iş kurallarını uygulayarak mirasçıları ve miras dağılım paylarını hesaplamaktadır.

    Yeni dönemde daha sağlıklı, yeni teknolojilere dayanan, işlerimizi daha verimli yapabileceğimiz nitelikli bilişim çalışmalarında başarılı olmak ve kurumumuzu daha ileriye götürecek projeler yapabilmek dileğiyle.

    Saygılarımızla.


    TNB Bilgi İşlem Müdürlüğü

    <p>İNSANDA YOKSA EDEP... NEYLESİN MEDRESE NEYLESİN MEKTEP... OKUSA ALİM OLSA MERKEP... BAK YİNE MERKEP YİNE MERKEP...</p>