Yevmye,Kebir,Envanter;S.Mes.hariç diğer defterler

  • TNB nin ihtiyari olarak düzenlemeye gittiği güncllemeden alıntı;


    Alıntı

    10- 1980/27 numaralı genelge 492 nolu harçlar kanununu değiştiren kanuna göre yevmiye, envanter ve kebir defteri hariç tüm defter onaylama işlemleri işletme defteri olacak şekilde kod önerisi yapılacak şekilde düzenleme yapılmıştır. Serbest Meslek Kazanç Defteri bu uygulama dışında olup, Vezne programı tarafından "7.7 Serbest Meslek Kazanç Defteri" işlem kodu önerilmeye devam edecektir.


    Bahse konu 1980/27 nolu genelgenin can alıcı satırı ;



    Alıntı

    Tacirlere ait defterlerden yevmiye, defteri kebir ve envanter defterleri bilanço esasına göre tutulan defterlerdir. Tacirlerin bunların dışında ihtiyarî olarak tuttukları diğer defterin tasdikinden işletme defterlerinden alınan harç, noter ve onaylama ücretinin alınması gerekir.



    Gelelim bendenizin fikriyatına;


    Aylar önce hatırlarsanız yevmiye kebir envanter hariç damga karar ortaklar pay vb. defterlerin işletme kodundan girilmesi gerektiğini bir tek bendeniz savunmuştu. Bu fikrimi herkes hayretle karşılamıştı. Nitekim ilgili genelge ve TNB güncelleme kılavuzundada açıkça görüldüğü üzere benim tezime gelindiği görülmektedir. Şimdide hayretle karşılama sırası bana geldi :)

    ÖNEMLİ OLAN RUH GÜZELLİĞİ DEĞİL, RUS GÜZELLİĞİDİR!....

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen Murad ().


  • HAYRETT ! :) 1980/27 olarak düzelti ver :)
    MURAT BEY TEBRİK EDERİM.