Çift debriyaj ve fren sisteminin tesbit tutanağı işlemi-(YEMİN TUTANAĞI)

  • sürücü kurslarına ait araçların çift debriyaj ve fren sisteminin tesbit tutanağı için hazırlanan yemin tutanağı hazırlanmasında yardımcı olur musunuz? Nasıl yazmam gerekir? Şimdi den teşekkür ederim.

  • BEYANNAME
    Aşağıda modeli, markası, tipi, cinsi ve plakası yazılı bulunan .... SÜRÜCÜ KURSU'na ait aşağıda yazılı araçta yapmış olduğum tespit sonucunda araçta çift debriyaj ve çift fren tertibatının bulunduğunu beyan ve ikrar ederim.


    ARAÇ ÖZELLİKLERİ: ...


    BEYAN EDEN..:


    (Makina mühendisi beyan ediyor)

  • BİLİRKİŞİLERE AİT YEMİN TUTANAĞI


    Bilirkişi;
    ADI SOYADI : [ALAN001]
    BABA ADI : [ALAN002]
    DOĞUM TARİHİ : [ALAN003]
    DOĞUM YERİ : [ALAN004]
    TELEFON : [ALAN005]
    TAHSİLİ : [ALAN006]
    BÖLÜMÜ : [ALAN007]
    ADRESİ : [ALAN008]

    ............. ile ilgili yapacağım bilirkişilik görevi ile ilgili olarak, bana verilen görevleri hiçbir kimsenin etki ve tesirinde kalmadan yapacağıma, müttali olduğum sırları ivşa etmeyeceğimi, başkalarının ısrar ve kasti ile hareket etmeyeceğime, namus ve mukaddesatım üzerine noter huzurunda and içer ve bu andımı yukarıda yazılı şekilde serbest irademle imzalarım.
    Yukarıda kimliği yazılı, ..... ile .... doğumlu, ....'nin yapacağı bilirkişi görevinde hukuk usulü muhakemeleri kanununu hükümleri dairesinde yemin ettirilerek, belge ve evraklara koyacağı tatbik imzası zaptın altına alınarak tutulan zabıt varakası birlikte imza altına alındı. .../..../2012


    BİLİRKİŞİ NOTER
    --------------------------------------------------------------------------------------------------


    DÜZENLEME ŞEKLİNDE [TESPİT TUTANAĞI]
    [İkibinoniki yılı Ocak ayının onyedinci günü 17.01.2012]
    Aşağıda mühür ve imzası bulunan ben [KIRKLARELİ 2.NOTERİ] [MUAMMER AKMAN] [<>] [İSTİKLAL CAD.ÖZELİDARE İŞ HANI] [ZEMİN KAT NO:3 KIRKLARELİ] adresindeki dairemde görev yaparken [yanıma gelen] ve gösterdiği [ verilmiş gün, kayıt ve seri numaralı, fotoğraflı Nüfus Cüzdanına göre ili, ilçesi, cilt, aile sıra, sıra numaralarında kayıtlı olup, baba adı , ana adı , doğum tarihi , doğum yeri olan ve halen adresinde oturduğunu,okur yazar olduğunu söyleyen, T.C. kimlik numaralı , ] bir [] düzenlenmesini istedi.


    Kendisini yukarıda yazılı belge ile tanıdığım gibi bu işlemi yapma yeteneğinin bulunduğunu ve okur yazar olduğunu anladım.

    Bunun üzerine [ ] [] şu suretle söze başladı: [....... plaka......marka..........model.......tipli.......renk....motor no......şasi no.....] cinsindeki vasıtanın çift fren çift debriyaj sistemine sahip bulunduğunun tesbitini istedi. Bunun üzerine ilgili ile birlikte vasıtanını bulunduğu mahale gittik. Söz konusu aracın ruhsatının [] 'a ait olduğu ve araba üzerinde yapılan tetkikte vasıtanın çift fren , çift debriyaj sistemine sahip olduğunu ve birbirine bağlı olarak hareket ettiklerini gördüm ve tarafımdan tesbit edildi. Bunun üzerine tutanağın altı ile birlikte imza edilerek mühürlendi.” diye sözlerini bitirdi.


    Yazılan bu tutanak okuması için kendisine verildi. Okudu Yazılanların gerçek isteği olduğunu beyan etmesi üzerine ilgili ve tarafımdan imzalandı, mühürlendi.[İkibinoniki yılı Ocak ayının onyedinci günü 17.01.2012]


    İLGİLİLER

  • Bunun üzerine [RABİA OCAK] şu suretle söze başladı: Sahibi bulunduğum [42.CPB23 PLAKALI, FİAT MARKA, 2006 MODEL, GRANDE PUTO TİPLİ, GRİ ( Titamyom) RENKLİ, 199A20001195600 MOTOR ve ZFA19900001073308 ŞESE SERİ NUMARALI OTOMOBİL CİNSLİ ] aracın sürücü kursu sahibi sıfatıyla kurs iştirakçilerine eğitimi için kullanılacak olan vasıtanın ÇİFT DEBRİYAJ ve ÇİFT FREN tertibatının bulunup bulunmadığının tespitini istiyorum dedi. [MOTOR USTASI: KAMİL DURGUT] bilirkişi ile birlikte vasıtanın yanına gidildi. bilirkişi [KAMİL DURGUT] ile birlikte vasıtayı gördüm.
    Vasıtanın ÇİFT DEBRİYAJLI ve ÇİFT FREN tertibatlı olup olmadığı sorulduğunda bilirkişi [KAMİL DURGUT] tetkikinden sonra dediki: [yukarıda özellikleri yazılı] vasıtanın ÇİFT DEBRİYAJ ve ÇİFT FREN'İN bulunduğunu ve kurs iştirakçilerinin eğitimi için gerekli debriyaj ve fren teşkilatının bulunduğunu müşade ettim dedi. Bunun üzerine tesbiti istiyen kişinin, bilirkişi beyanına bir diyeceği olup olmadığı soruldu. Bir diyeceğinin olmadığını beyan etmesi üzerine işbu düzenleme tesbit tutanağı Noterlik Kanununun 61. maddesi gereğince tesbit ettim.

  • ............. ile ilgili yapacağım bilirkişilik görevi ile ilgili olarak, bana verilen görevleri hiçbir kimsenin etki ve tesirinde kalmadan yapacağıma, müttali olduğum sırları ivşa etmeyeceğimi, başkalarının ısrar ve kasti ile hareket etmeyeceğime, namus ve mukaddesatım üzerine noter huzurunda and içer ve bu andımı yukarıda yazılı şekilde serbest irademle imzalarım.


    Noktalı yere araç sahibinin ismini mi yazacağım...


  • ............. ile ilgili yapacağım bilirkişilik görevi ile ilgili olarak, bana verilen görevleri hiçbir kimsenin etki ve tesirinde kalmadan yapacağıma, müttali olduğum sırları ivşa etmeyeceğimi, başkalarının ısrar ve kasti ile hareket etmeyeceğime, namus ve mukaddesatım üzerine noter huzurunda and içer ve bu andımı yukarıda yazılı şekilde serbest irademle imzalarım.


    Noktalı yere araç sahibinin ismini mi yazacağım...


    Bilirkişilik yapılacak konuyu yazacaksınız


    Örneğin : Motorlu araçlarda ÇİFT DEBRİYAJ ve ÇİFT FREN tertibatının bulunup bulunmadığının tespiti işleri konusu ile ilgili yapacağım bilirkişilik görevi ile ilgili olarak, bana verilen görevleri .......

  • Merhaba, Çift debriyaj ve fren sisteminin tesbit tutanağı için Yemin Tutanağı yapılması zorunlumudur. Biz o kadar yaptık ancak hiç yemin tutanağı yaptırmadık. onunla ilgili bir genelge ve yazı varmı? Teşekkürler

  • Değerli meslektaşım;Yemin anlamında bilirkişiler ile ilgili bir genelgeye rastlamadım ama;Noterlik kanununun 75.maddesi son paragrafında "Tanık tercüman ve bilirkişinin andı noter tarafından hukuk yargılama usulü kununu uyarınca yapılır" diyor...Doğrusu bugüne kadar çift fren çift debriyaj tespitlerinde bazen bilirkişi bulundurduk beyanları ile yetindik, bazende resen kendimiz tespiti yaptık bilirkişi dahi bulundurmadık.Yemin işlemine gelince hiç birine yemin ettirmedik. :) :) Ettirmeye teşebbüs etsek te zaten ayaklarını kaldırarak yemin ediyorlar.