AFET EVLERİ HARÇ MUAFİYETİ

  • Değerli meslektaşlarım; İlgililere afet evleri yapılacak, evlerin yapımı için ilgililer müteahhite afet evlerin yapımı için vekalet veriyorlar. Müteahhit ısrarla vekaletinde harçtan muaf olduğunu beyan ederek aşağıda yazmış olduğum kanun maddesini getirmiş.


    7269 SAYILI UMUMİ HAYATA MÜESSİR AFETLER DOLAYISIYLE ALINACAK TEDBİRLERLE YAPILACAK YARDIMLARA DAİR KANUN
    Madde 42 - (Değişik:2/7/1968-1051/1md.)
    Bu kanunun uygulanması dolayısıyla taşınmaz malların alım, satım, ipotek, tapu - kadastro işlemleri yeniden inşa edilecek veya onarılacaklarla ilgili ihale, sözleşme, ruhsatname ve sair işlemler ve bu kanunda faydalanacakların verecekleri beyanname, taahhütname ve yapacakları sözleşmeler her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır. denilmektedir.
    Bu kanunda benim anladığım şu direk afet işleri ile karışılıklı yapılan işler harçtan muaf olup vekaletin bu kapsamda olmadığını söyledim. bu konuda siz değerli meslektaşlarımın yorumunu bekliyorum. Saygılarımla,

  • Bizde Harçtan muaf yapıyoruz.1.5
    (Umumi hayata müessir afetler dolayısıyla alınacak tedbirlerle yapılacak yardımlara dair Kanununun 42 nci maddesinde "bu Kanunun uygulanması dolayısıyla taşınmaz malların alım, satım, ipotek, tapu kadastro işlemleri, yeniden inşa edilecek veya onarılacaklarla ilgili ihale, sözleşme, ruhsatname ve sair işlemler ve bu kanundan faydalanacakların verecekleri beyanname, taahhütname ve yapacakları sözleşmeler" her türlü vergi, resim ve harçtan muaf tutulmuştur.)