İkinci el araç satışında büyük tuzak

  • Faaliyetlerini Avcılar, Esenyurt, Büyükçekmece ilçelerinde yoğunlaştıran ekibin planı, savcılığın devreye girdiği sürece kadar kusursuz işledi.
    PLAN NASIL İŞLİYORDU?
    Araç sahibi ile temasa geçen iyi giyimli, düzgün aksanlı ekip üyesi normal bir müşteri gibi pazarlık yapıp, aracı ya tam değerinde ya da piyasa değerinin biraz üstü bir fiyatla satın alıyordu. Aracın satışı ile bir miktar da kapora veriliyordu. Araç satışında ikinci aşama ise noter satışını gerçekleştirmekti. İşte ekibin asıl faaliyeti bu noktadan sonra başlıyordu.
    Suç örgütü üyeleri, aracın noter satışını üçüncü bir kişinin üzerine yaptıktan sonra kalan paranın ödemesi konusunda çeşitli bahaneler üretip ortadan kayboluyordu. Satışı genelde akşam üstü saatlere denk getiren ekibin bu süreçteki en yaygın bahanesi ise 'banka kapandı' veya 'havalem gelmedi' şeklinde oluyordu. Kimi durumlarda ise kalan bakiye için senet verildi, ancak senet tutarları ödenmedi.


    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19878855.asp

    *İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde,<br />ne büyük sanatçı, ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan, zamanın yok ettiği,<br />içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.<br />*Beethoven*