DÜZ.ŞEK. NOTER SENEDİ VE TAAHHÜTNAME

  • Selam Arkadaşlar
    Bir banka şubesinden DÜZENLEME ŞEKLİNDE KAYITSIZ ŞARTSIZ PARA BORCU İKRARINI HAVİ RESEN TANZİM EDİLEN NOTER SENEDİ VE TAAHHÜTNAME başlıklı bir işlem geldi işlemin içeriğinde borçlu ve iki kefili var zamanı vaktinde 250.000.TL., 100.000.TL.-, 100.000.TL. LİK ÜÇ ADET çeşitli krediler kullandırılmış borçlu borcunun bir kısmını ödemiş fakat bazı sebeplerden dolayı temerrüte düşmüş dosya icraya gitmiş şimdi kefillerden birisi borcu yapılandırmak istiyor bankada kabul ediyor icradaki dosyayı durduracak ve 60.900.TL. lik kalan borcu 18 taksitle 71.077,77.TL. olarak kefilden alacak şekilde bu noter senedi ve taahhütnameyi tasdiklememizi istiyor. daha önce böylebir işlem yapmış olan arkadaşımız var ise yardımlarını bekliyorum işlemi nasıl yapmalıyız ,harcı damgası nasıldır, kimler arasında olmalıdır. borçlu yok piyasada çünkü kefiller var sadece yardımlarınızı bekliyorum

  • Değerli meslektaşım;Kullandırılan bir kredinin geri dönüşü veya yeniden yapılandırılması ile ilgili bir taahhütname olduğuna göre harç ve damga vergisinden muaf tutulması gerekir diye düşünüyorum.

  • Mustafa bey kredi sözleşmesini veya taahhüt senedini bankanın hazırlaması daha doğru olur noter onaylı istiyorlarsa siz imzaları tasdik edersiniz, işlem kredi ile ilgili olduğu için harç ve damgadan muaftır.