EK HARÇ

  • Nüfus cüzdanı; Ek harç sayfa adedi-1, Dairede fotokopi çekilirse Yazı-1
    MOTORLU ARAÇ TESCİL BELGESİ İLE MOTORLU ARAÇ TRAFİK BELGESİ BİRLİKTE;
    Eski tip tescil ve trafik belgesinin her bir parçası arkalı önlü 1 karşılaştırma kabul edilir. Tek parça onaylanırsa Karşılaştırma 1,ek harç saya adedi-1, ikisinin birlikte onaylanması durumunda ek harç saya adedi- 2, karşılaştırma -2 girilir.
    Yeni tip tescil ve trafik belgesinin her yüzü 1 sayılır ve ikisinin birlikte onaylanması durumunda toplam 4 karşılaştırma girilir.
    PASAPORT ;
    Her iki sayfa için 1 karşılaştırma girilir. 2 sayfanın onaylanması durumunda ek harç sayfa adedi-1, karşılaştırma-1 girilir, 3 sayfanın onaylanması durumunda ek harç sayfa adedi-1,karşılaştırma-2, 4 sayfanın onaylanması durumunda ek harç sayfa adedi-2,karşılaştırma 2 girilir...

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • Bir örnekte ben vereyim.


    önlü arkalı diploma tasdiki geldi diyelim.


    göz kararı duruma bakılır, iki tarafıda 20 satırı dolduracak gibi kabarık ise 4.1 işlem kodundan yazı veya karşılaştırma 2 girilir, karşılaştırmayı 2 verince suret harcını otomatik 2 kat alır.


    başka bir diploma geldi diyelim önlü arkalı, duramı bakılır, arka kısımda az bir yazı var, 20 satırı doldurmuyor diyelim. bu sefer 4.9 işlem kodundan yazı veya karşılaştırma 1 , ek harç sayfa adedine de 1 girilir. çünki arka kısmına mühür bastığımız için.