temyiz kudreti raporu hk.

  • Sayı :
    Konu : Temyiz kudreti için verilecek raporlar hk





    ………..HASTANESİ BAŞTABİBLİĞİNE



    İLGİ : Türkiye Noterler birliği Başkanlığının 05.06.1996 tarihli ilgilinin temyiz kudretinin tespiti için alınacak raporlar hk. 27 nolu genelgesi.



    Ekli noterler birliğimizin genelgesi gereği yasaların Noterlere verdiği görev gereği noterlikte iş yaptırmak isteyen ilgilinin hukuki ehliyeti veya akli melekelerinin tam olup olmadığını hususunda şüpheye düşülmesi halinde doktor raporu istenmesi gerekmektedir.


    Zira Noterlerin doktora sevk gibi bir görevleri olmayıp, söz konusu raporu işlem ilgilisinden getirmesini istemeleri gerekmektedir. İşlem ilgilisinin getireceği rapor, ilgilinin hukuku ehliyeti veya akli melekelerinin işlem yapmaya elverişli olduğunu gösterir içerikte olmalıdır denildiğinden,


    Bundan böyle gereksiz bürokratik yazışmaların önlenmesi açısından işlemlerde rapor gereksimi gerektiren ilgililerin Noterliğimiz tarafından bir üst yazı ile sevk edilemeyeceğini, ilgilinin Hastanenizden talebi üzerine işlem ehliyetine haiz olup olmadığına dair raporun fotoğraflı olarak düzenlenmesi için gereğinin hastaneniz doktorlarına veya idari birimlerine duyurulması hususunda bilgilerinize arz ederim.


    EKİ : 1 adet genelge fotokopisi.
    NOTER


    Sayın meslektaşlarım.
    Öteden beri alışıla gelmiş gereksiz sevk etme yazımızı yukarıdaki üst yazımız ile kaldırmış bulunuyoruz.


    Bu sayede faydası olmuştur.


  • Bunu yazsakta fark etmez çünki bazı doktorlar işi yokuşa sürmekte ve illaki noter yazı yazsın öyle raporu verilim diyor...


    Siz yine de usulen yazın. :) :) bakın fark ediyormu etmiyormu, genelgeyi okuduktan sonra yorgunu yokuşa sürme olanağı olamaz. neden mi? ilgilinin şifai talebi üzerine genelgeye göre raporu vermek zorunda. raporu aldıktan sonra ilgili işlemi isterse yaptırır isterse yaptırmaz. o ilgilinin sorunu, ilgili raporu bugün alır da yarın işlemi yaptırmaya gelirse yine olmaz. bu da onun sorunu. işlem tarihi ile rapor tarihi aynı olmalı.


  • bu genelge TNB tarafından noterleremi gönderildi yoksa Sağlık Bakanlığı tarafından hastaneleremi gönderildi. :)


    Malum Bu genelge zamanında TNB tarafından Noterliklere gönderilmiş, Genelgeyi dayanak alarak bizde bir üst yazı yazarak bilginiz olsun diye yazıverdik. (Esasen bu tamimden sağlık bakanlığınında ve bünyesinde bulunan hastanelerininde haberi olması gerekir diye düşünüyorum)