Şartlı Tahliye Taahhütnamesi

  • Herkese kolay gelsin arkadaşlar

    Halen kiracısı bulunduğum .... adresindeki mecuru kirayı üst üste iki defa her ayın 5 ine kadar ödemedeğim takdirde hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmaksızın kayıtsız ve şartsız olarak 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu 352. maddesi uyarınca tahliye edeceğimi, aksi halde mal sahibinin yasal yollara başvurmasından doğacak bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmaksızın derhal nakden ve peşinen kendise ödeyeceğimi kabulbeyan ve taahhüt ederim.

    Şartlı taahhütname yapılır mı

  • 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu

    2. Kiracıdan kaynaklanan sebeplerle
    MADDE 352- Kiracı, kiralananın teslim edilmesinden sonra, kiraya verene karşı, kiralananı belli bir tarihte boşaltmayı yazılı olarak üstlendiği hâlde boşaltmamışsa kiraya veren, kira sözleşmesini bu tarihten başlayarak bir ay içinde icraya başvurmak veya dava açmak suretiyle sona erdirebilir.
    Kiracı, bir yıldan kısa süreli kira sözleşmelerinde kira süresi içinde; bir yıl ve daha uzun süreli kira sözleşmelerinde ise bir kira yılı veya bir kira yılını aşan süre içinde kira bedelini ödemediği için kendisine yazılı olarak iki haklı ihtarda bulunulmasına sebep olmuşsa kiraya veren, kira süresinin ve bir yıldan uzun süreli kiralarda ihtarların yapıldığı kira yılının bitiminden başlayarak bir ay içinde, dava yoluyla kira sözleşmesini sona erdirebilir.
    Kiracının veya birlikte yaşadığı eşinin aynı ilçe veya belde belediye sınırları içinde oturmaya elverişli bir konutu bulunması durumunda kiraya veren, kira sözleşmesinin kurulması sırasında bunu bilmiyorsa, sözleşmenin bitiminden başlayarak bir ay içinde sözleşmeyi dava yoluyla sona erdirebilir.

  • Yasada iki haklı ihtar tahliye sebebi siz demişsinizki hiçbir ihtara ihbara gerek kalmaksızın iki haklı ihtar mal sahibinin elinde belgedir bununla ihtarda bulunduğunu belgeler ve tahliye ister ihtarlar olmadan bu taahhütname ile direk icra kanalı ile boşalttırması biraz güç olacağını düşünüyorum.

  • Erkan beye katılmakla beraber,
    Şartlı tahliye taahhütnamesi verse dahi, üst üste kira bedelini ödememek tahliye sebebidir.
    6570 sayılı yasanın 7/a madesine göre, kiralayan kiracı tarafından gayrimenkulün tahliye edileceği yazı ile bildirilmiş olmasına rağmen tahliye edilmezse, icra dairesine müracaatla tahliye isteyebilir, ayrıca cezai şart bile kararlaştırılmışsa dahi gününde boşaltmama halinde cezai şarttın ödenmeside istenebilir. Kanunda icraya başvurabileceğinden bahsedilmekte isede kiralayan sulh hukuk mahkemesinde tahliye davası açabilir.
    Tahliye taahhüdü yazılı olarak verilmedikçe geçerli olmaz, ancak kira sözleşmesi sözlü olarakta ta olabilir. Bu nedenle sözlü bir taahhütden bahisle tahliye talep edilemez. taahhüt ayrı bir belgede, kira sözleşmesinde veya mektupta yer alabilir. Ancak ilk kira sözleşmesi ile birlikte verilen tahliye taahhütnamesi geçersizdir. (kira sözleşmesinin akit tarihi ile tahliye taahhütnamesinin tarihi aynı olmayacak) (iradeye fesat karışmış olur ) en az aradan 1 veya 2 gün geçmelidir.

  • Tahliye taahhütnamesi, kiracının hiçbir etki altında kalmadan tek başına yapmış olduğu bir işlem olup, herhangi bir şarta bağlanamaz.


  • Tahliye taahhütnamesi, kiracının hiçbir etki altında kalmadan tek başına yapmış olduğu bir işlem olup, herhangi bir şarta bağlanamaz.



    Evett; Mülk sahibinin (kiraya verenin) ihbarda bulunması şartı ile kiracı tarafından kesin olarak tahliye edileceği belirtilmiş olan, dolayısıyla boşaltma tarihi ihbar Şartına bağlanmış, ihbarla boşaltma tarihininin belirleneceği açıkça kabül edilmiş tahliye taahhütnamesi geçerli sayılmıştır diyor yargıtay..