"C" plakalı servis araçlarının satışı ve istenen belgeler

  • Merhaba arkadaşlar,
    İşletme Hakkı ve Tahsisli “C” Plakalı Servis Araçların satışında istenilen belgeler nelerdir? Servis aracı uygulaması olan ve bu tip plakaların satışında Belediyelerin vermiş olduğu belgelerde genel olarak uygulama nasıl?

  • Günaydın,
    Teşekkürler Erkan Bey. Bahsettiğiniz genel yazı gibi 2001/35 sayılı genelge var. Yalnız Belediye, bu plakanın tahditli olmadığını, tahsisli bir plaka olduğunu beyan ediyor. Tahsisli plakalara da “Ticari Personel Servis Aracı Tahsis Belgesi” veya “Ticari Okul Servis Aracı Tahsis Belgesi” veremediklerini, aşağıda örneklerini eklediğim karar veyazıyı verdiklerini beyan ettiler. Yalnız yine ilgili maddelerini aşağıya eklediğim kendilerinin yayınlamış ve manavgat da bulunan Noterlere göndermiş olduğu yönetmelik maddeleri var. Özellikle devir ile ilgili 8.madde de "“Ticari Personel Servis Aracı Tahsis Belgesi” veya “Ticari Okul Servis Aracı Tahsis Belgesi” veya uygunluk belgesi nden birisi ile satış yapılır" gibi cümle olsaydı sorun olmayacak. Onun için genel olarak böyle tahsisli plakaların bulunduğu il ve ilçelerdeki meslektaşlarımın uygulamalarında istedikleri ve belediyelerin verdiği belgeleri araştırmaktayım. Kolay gelsin. Selamlar.




  • Merhaba arkadaşlar,
    C plakalı araçların satışında; Yönetmelik ile Belediye'nin uygulaması arasındaki çelişkiyi aşağıdaki yazı ile aşmış olduk. Kolay gelsin.