intifa hakkı kullanım hakkı söz.

  • 150 ada 27 parsel sayılı 80 m2 miktarındaki toki evi (borcu bitmemiş tapusu verilmemiş) YILDIZ adına kayıtlı iken;adı geçen malik bizzat hareketle bu taşınmazmalın kuru mülkiyetini üzerinde bırakarak intifa hakkını 5.000.000.000(BEŞMİLYAR)TL.sı bedel karşılığında,10 sene müddetle DÖRTGÖZ'e tanıdığını,intifa hakkı bedelini nakten tamamen ve paşinen aldığını,intifa hakkı lehtarı DÖRTGÖZ'de intifa hakkını yukarıda yazılı bulunan bedelle aynen kabul ettiğini ve adına tesçilini istediğini,bu taşınmazmalın bu güne kadar olan emlak vergilerinin ödenmesinden taraflarının müteselsilen sorumlu olduklarını,taraflarca devir ve temlik için gösterilen değerin bu taşınmazmalın emlak vergisi değerine yeniden değerlendirme oranı uygulanmak suretiyle bulunacak değerden düşük olmadığını, aksi halde aradaki fark için ödenmesi gereken harçların V.U.K. gereğince taraflarından cezalı olarak tahsil edilmesini kabul ettiklerini birlikte ifade ve beyan ettiler.

    Ev toki evi borçu bitmemiş,borcu bitine kadarda tapu verilmiyor dolayısıyla tapuya şerh olmuyor. eşler bunu yapacak evin taksitini kadın ödüyor ama ev erkeğin üzerine, erkekten ömür boyu kullanım izni istiyor bayan.


    [size=11pt]
    Erkek bana geldiğinde eşim böyle bir sözleşme istiyor dedi, bende heralde eşi çatlak dedim. Bugün eşide geldi normal görünüyor
    [/size]


    [size=11pt]Bu tür bir sözleşme yapabilirmiyiz yada buna benzer..[/size]

  • Ali bey, tapuda kaydı olmadığı için yapacağınız sözleşme belki de süresi içerisinde şerh edilemeyecek olduğundan hükümsüz olacaktır. Toki ile ilgili böyle bir işlemi ben yapmayı doğru bulmuyorum.

  • İntifa hakkı tapu kayıtlarına şerh verilerek yapılan sözleşmelerdir, biz hiç yapmadık, işlem formüllerimizde de yok. Toki ile ilgili işlemi zaten yapamıyoruz, kısacası böyle bir işlem noterlikte olmaz.

  • :) Ya Ali bey 5.000.000.000.TL. bu çok sıfırlı miktarla Üçüncü Boğaz köprüsünü yapabiliriz.
    Medeni Kanununun 794 ve devamı maddelerinde intifa ile ilgili açıklamalar var.Şimdilik bu konuda somut bir şey söyliyemem, bu konuyu iyice irdeleyip ondan sonra cevap vereceğim.Selam ve sevgilerimle.

  • intifa hakkı tapu memurluğu huzurunda devir edilir,hak sahibi ile intifa (kullanım,yararlanma) hakkını devir alacak kişi arasında gerçekleşir.M.K.madde:794,intifa hakkında Yetkili merci tapu dairesidir.Noterden ancak intifa hakkı devir etmek veya devir almak için vekaletname verilebilir.Ali beyin verdiği örnekte ise zaten kişi oranın maliki değildir,TOKİ borç bitene kadar oranın devir veya herhangi bir mülkiyeti hakkını vermeyecektir.Dolayısı ile böyle bir sözleşmenin noterden yapılması mümkün değildir.


    Bu arada herkese iyi tatiller iyi hafta sonları....

    *İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde,<br />ne büyük sanatçı, ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan, zamanın yok ettiği,<br />içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.<br />*Beethoven*