LPG OTOGAZ İSTASYONLARI SORUMLU MÜDÜR SÖZLEŞMELERİ HK.

  • LPG OTOGAZ İSTASYONLARI SORUMLU MÜDÜR BAŞVURU FORMU BAŞVURU SIRASINDA VERİLMESİ GEREKENLER

    1. LPG Dolum Tesisleri Ve Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Semineri Katılım Belgesi fotokopisi,
    2.
    İstasyon ile sorumlu müdür arasında yapılan örneği Odaca verilecek noter tasdikli sözleşme veya noter tasdikli olmayan sözleşmeler için ise Vergi Dairesinden “Damga Vergisi Makbuzu, http://www.mmo.org.tr/resimler…pdf?tipi=68&turu=X&sube=2


    Değerli meslektaşlarım;

    Bugün dikkatimi çeken bir hususu sizlerle paylaşmak istedim. LPG otogaz istasyonları tip sözleşmesinde
    MADDE 11- ÇEŞİTLİ KONULAR a) İşbu sözleşme …./…./……. tarihinde ………………. adresinde bir asıl ve iki suret olmak üzere hazırlanmış ve taraflarca imzalanmıştır. b) İş bu sözleşmede hüküm bulunmayan konularda ilgili 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri geçerlidir. c) İşbu sözleşmenin damga vergisi sözleşme tarihinden itibaren 10 (on) gün içinde ilgili vergi dairesine işveren tarafından nakden ödenir.

    denilmekte ve Makine Mühendisleri odasının sitesinde ise başvurularda aranan kriterlerden biride yukarıda alıntı yaptığım madde ise notere tasdik ettirilmeyen sözleşmenin damgasının vergi dairesine yatırtılacağından bahsedilmiş bu sözleşmeler iş sözleşmesi ve harç ve vergiden istisna. Notere tasdik te damganın noter tarafından dahsili düşüncesi ilemi kabul edilmekte bu işlem oda tarafından noterde vergiden muaf olan vergi dairesinde muaf değilmi tamamen karmaşık bir durum gibi geldi bana.