DAMIZLIK HAYVANLAR İÇİN YEM TEDARİK TAAHHÜTNAMESİ

  • Arkadaşlar aşağıda yazdığım taahhütname ile damızlık birliğinden alacağı hayvanlara yeterli tarlası bulunmayan vatandaşın yem ihtiyacını karşılayacağına dair bi başkası taahhüt veriyor. Bu taahhütnamenin vezne hesaplaması nasıl olacak acil cevaplarınızı bekliyorum. Herkese kolay gelsin..

    AŞAĞIDA CİNS VE MİKTARI YAZILI KABA YEMLERİ, 5 YIL BOYUNCA GEÇERLİ OLMAK ÜZERE HER YIL İÇİN AYRI AYRI PİYASADA GEÇERLİ FİYATLARI ÜZERİNDEN TEMİN EDİLEREK ALICIYA TESLİM ETMEYİ TAAHHÜT EDİYORUM.

    SAMAN.........TON
    MISIR SLAJI...TON
    YONCA..........TON
    FİĞ OTU.........TON

    Ya da bu taahhütname nasıl yazılırsa maktu harca tabi olur?... ???

  • *Damızlık hayvan ithali ile ilgili taahhütname ( Yazınız ekinde yer alan 'Taahhütname" nin incelenmesinden, 5996 s. Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu, Dış Tica- rette Standardizasyon Tebliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenmiş olan teknik ve sağlık şartları ile Damızlık Hayvan İthalatına İlişkin Usul ve Esasları dahilinde yurtdışından ithal edilecek hayvanların ithalatında ithalat mevzuatında yer alan kural ve şartlara uyulacağına ilişkin olarak ilgili idareye verilmek üzere düzenlendiği anlaşılmaktadır. Bu itibarla, yazınız ekin- de yer alan Hayvancılık Genel Müdürlüğüne verilmek üzere noterde düzenlenen taahhütnamele- rin maktu harca tabi tutulması gerekmektedir. ) 2012/9
    *Damızlık sığır yetiştiriciliği projesine ilişkin ( Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından desteklenen proje uygulaması ile ilgili kişi veya firmanın uyması gereken davranış şekillerini dü-zenleyen ve kooparatif üyeleri tarafından İl Tarım Müdürlüklerine verilen ) taahhütnamede de- ğer gösterilmesi gerekmez, damga vergisine tabi değildir, bu taahhütname ile ilgili noterde yapı- lacak işlemlerin ise maktu harca tabi tutulması gerekir. ( 2007/56 )