Tespit Tutanağı

  • Milangaz Dağıtım pazarlama A.Ş. şubesi bana gelerek iki adet dolum tankının kullanılmadığının, vanalarının kapalı olduğunun tespitini ve mühürlenmesini istiyorlar. Bu şekilde yapan arkadaşlar varmı ne şekilde yapıyorsunuz. Ben kullanılıp kullanılmadığının tespitinin yapamam ama dedim siz mühürlersiniz ben durum tespiti yaparım dedim fotolarını çekerim tutanağa eklerim .Bilirkişi de bulamıyorum .Bilirkişi olsa vanalarının kapalı olduğunu filanda yazarım ama yok. Elinde örneği olan varsa 1 saat içinde paylaşırsa sevinirim.

  • Ali bey kardeşim;
    Sizin yapacağınız iş herhangi bir mahkemede delil teşkil etmemek üzere,Noterlik kanununun 61.maddesi çerçevesinde durum tesbitidir.Dolayısiyle olay mahalline gidin.Tankların mevcut olduğu,vanaların kapalı bulunduğu tarafımdan görüldü.Talep üzerine vanaların kırmızı bal mumu ile mühürlenmesi istenmekle mühürlendi.İşbu zaptı birlikte imzaladık ve mühürledim.vs.vs.şeklinde bir tutanak yapabilirsiniz.Bir sakıncası yoktur diye düşünüyorum.

  • Cabir abi mahkemede delil teşkil etmeyecek, Vanaların kapılı olduğu,tankların boş olduğu tanıklar huzurunda olur mu yoksa bilirkişi gerekir mi benim takıldığım nokta orası, gerisini bir şekilde bağlarım..Fotoğraf çekerim vs.