Posts by FİLİZ

    Sevgili Meslektaşım


    Bu ihtarnameyi 26,1 "den makbuzunu kesiyoruz Bedelle ilgili bir durum söz konusu değildir. Saygılarımla.

    Sevgili Meslektaşlarım
    Aşağıda örnek olarak yazmış olduğum Taahhütname için HARÇ VE DAMGA alınmalı mıdır ( Alınırsa bedel neyin üzerinden alınacak ) yoksa muaf mı tutulması gerekir.
    Saygılarımla.


    ÖRNEK :
    .... İLİ, ... İLÇESİ,.... MAHALLESİ..... SOKAĞI,... ADA,... PAFTA...., PARSELda yapılacak yıkımın teknik olarak sorumluluğunu inşaat mühendisi olarak üstleneceğimi kabul, beyan ve taahhüt ederim.

    Sevgili Meslektaşlarım


    Yanlış anlaşılma olmasın lütfen Ben İRSALİYELİ FATURA tastiki yapılabilirmi diye soruyorum .
    Biliyorsunuz ki Sevk irsaliyesi de var.

    T.C. GELİRLER İDARESİ BAŞKANLIĞI İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( USUL MÜDÜRLÜĞÜ )


    NOTERLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI "na ( İZMİR )


    İlgi : 16.06.2006 tarih ve B.07.1.GİB.4.35.18.02/1729-32/8 Sayı


    VUK Mükrerrer 257. maddesinin 2. fıkrası gereğince vergi mükellefleri tarafından kullanılan belgelerin bazım ve dağıtımı hakkındaki yönetmelik 02.02.1985 tarih ve 18654 sayılı Resmi Gazete"de yayımlanarak yürürlüğü girmiş ve anlaşmalı matbaalara bastırılacak belgeler için uyulacak esaslar tespit edilmiştir.


    Öte yandan, Maliye Bakanlığınca yayımlanan 159-161, 164, 173 ve 191 sıra nolu VUK genel tebliğleri ile de gerek anlaşmalı matbaalara bastıılacak gerekse noter tasdikli olarak kullanılacak belgelere ilişkin esaslar detaylı bir şekilde açıklanmıştır.


    Yukaıdaki bilgiler doğrultusunda Vergi Dairesi Başkanlığımıza üyeleriniz tarfından gönderilen ilgi formalarının incelenmesinden aşağıda maddelendirilen hatalar tespit edilmiş olup ayrıca uyulması gereken hususlar belirtilmiştir.

    Bu hususlardan 7. maddeyi ben direk yazıyorum Sayın meslektaşlarım
    7 - İrsaliyeli fatura, reçete, adisyon, adisyon tipi perakende satış fişi, dip koçanlı perakende satış fişi hiçbir şekilde onaylanmayacaktır.

    Sevgili Meslektaşlarım


    İrsaliyeli Fatura tastiki yapıyor musunuz acaba ?
    Yapmıyor iseniz buna dayanak gösterebileceğiniz bir yazı mevcut mu elinizde sizden ricam olacak Saygılarımla

    Bu konu hakkında cevap yazan veya bu mesajdan sonra yazacak olan tüm Meslektaşlarıma Teşekkür ederim ve hepinize kocaman sevgi ve saygılarımı gönderiyorum .


    Hepinize iyi çalışmalar .

    Sevgili Meslektaşlarım :


    - Protesto ya gelen senette ödeyecek olan kısmında ----- OPTİK SAĞLIK HİZMETLERİ diye yazıyor
    - Alacaklı kısmında ise ---- OPTİK diye yazıyor


    Sizler böyle bir senedi Protesto için işleme alır mısınız veya almaz mısınız ?
    Bana bu konuda Dayanak ( Genelge, Yazı, Hukuk Yazı vb. ) gösterirseniz memnun olurum sevgiler.

    Sevgili Meslektaşlarım


    01.07.2010 tarihinden itibaren Yabancıların işlem ve belgelerinde ibrazı gereken vergi kimlik nosu yerine YABANCI KİMLİK NUMARASI kullanılması hakkında 2010/13 Sayılı genelge yayınlanmıştır.


    1- Çifte vatandaşlar için ( Yani Türk vatandaşlığından çıkmış ama 5203 Sayılı belge sahipleri ( Mavi Kart ) için bu uygulama varmı ?
    2 - Ayrıca Noterlikte yapılan Tüm işlemler için mi Yabancı Kimlik numarası alınıyor ve yazılıyor mu ?
    3 - Yabancı Kimlik numarası nereden alınıyor ( Nüfus idaresine gönderiyoruz nüfus idaresi vergi dairesine gönderiyor vergi dairesi Avrupa Yakasındaki Yabancı Şubeye gönderiyormuş vs vs. )


    Çünkü çoğu vatandaş ile bu konuda sıkıntı yaşıyoruz .


    Lütfen bu konuda bilgisi olan meslektaşlarım yardımcı olursa sevinirim Sevgi ve Saygılarımla .


    DEĞERLİ MESLEKTAŞIM BAHSETMİŞ OLDUĞUNUZ TAAHHÜTNAME VE KEFALATNAME DAMGADAN MUAF HARCA TABİDİR.SAYGILAR.



    Sayın Meslektaşım;
    Bununla ilgili bana bir dayanak varsa ulaştırabilir misiniz.
    Sevgi ve Saygılarımla

    Herkese selamlar;


    YURT-KUR harici diğer okulların veya kurumların ( örn. TÜBİTAK ) göndermiş olduğu taahhütname, kefaletname senedi harç ve damgadan muaf mıdır ? ( Özellikle Harç "tan muaf mıdır ? )


    Bununla ilgili bana herhangi bir Dayanak ulaştırırsanız memnun olurum.


    Saygılarımla .

    Bende sizin gibi düşünüyorum yani Noterden hisse devri yapılır, buna ait karar ortaklarca imza altına alınır bu Noterden onaylatılır ve bu belgelerde T.T. Siciline tescili yapılır. Ancak tescile gerek olmadan Hisse devir senedi ile 2. bir hisse devri yapılabileceği söyleniyor Dayanak olarak ta T.T.K. 520 Maddesi gösteriliyor bunu bana söyleyen kişi ise Adalet Başmüfettişi :)


    Anlayamıyorum ...

    Sevgili Meslektaşlarım ;


    Noterden yapılan Limited Şirket Hisse Devri senedine ( ortaklar kurulu kararı almadan, bu kararı Noterden Tastik ettirmeden ve T.T. Siciline tescili yapılmadan ) dayanarak 2. bir hisse devir senedi yapılabilir mi ?


    Noterden yapılan hisse devri Ticaret Sicili Memurluğu "na tescili zorunlu mudur değil midir ?


    Bu konuda yardımcı olmanızı rica edeceğim. Saygılarımla.


    Sevgili Meslektaşım
    Sözleşme evlenmeden önce, nişanlıyken yapılabileceği gibi sonradan da yapılabilir. Sözleşme sonradan değiştirilebilir veya kaldırılabilir. Kaldırıldığında yeni bir sözleşme yapılmazsa, yasal rejim olan edinilmiş mallara katılma rejimine geçilmiş olur.
    Saygılarımla .


    Sayın meslekdaşlarım;
    bu taahhütname bizim yabancı davet taahhütnamesi ile aynı gibi görünüyor. Peki bizler davet taahhütnamelerinde herhangi bir değer gösteriyormuyuz.?


    Sevgili Meslektaşım ;
    Yabancı davet taahhütnamesi ile Reşit olmayan çocuğun yurt dışına çıkıp yaz okulunda eğitim görmesi ve bu giderlerin anne-baba tarafından karşılanacağınun taahhüt edilmesi bence aynı değil görüşündeyim. Saygılar.

    Sevgili Meslektaşlarım ;


    Öncelikle hepinize kolay gelsin diyorum . Sevgili meslektaşlarım bugün Noterliğimize gelen ilgili bana aşağıda örneği yazılı bulunan taahhütname metninin yazılmasını ve Noterliğimizden onaylanmasını talep etti. Ancak ben bu işlemi 2003/2 Nolu genelgeye dayanarak bedelsiz yapamayacağımı belirttim. İlgili de bana bedelsiz yapan Noterler olduğunu okulun da bu Noterleri İlgiliye E-POSTA olarak gönderdiğini ve bu Noterlerde işlemi bedelsiz yapılacağını belirtti.

    Benim aşağıya örneğini yazacağım taahhütname ile ilgili olarak bedel uygulaması hakkında bana bilgi verebilir misiniz ? Şimdiden Teşekkürler ediyorum Saygılarımla .


    TAAHHÜTNAM

    E METNİ :


    Henüz reşit olmayan ---- doğumlu ----- T.C. Kimlik nolu kızımız ---- "nın Kanada" da bulunan TORONTO ÜNİVERSİTESİ yaz okulunda kaldığı süre içerisinde gidiş, dönüş, yol ücreti, okul ücreti ile orada kaldığı süre içerisinde yeme, içme, barınma ve diğer her türlü ihtiyaçlarının tarafımızdan karşılanacağını kabul, beyan ve taahhüt ederiz.

    Sevgili meslektaşlarım ;


    - 34 MA .... Plakalı bir aracın satışı yapılmak istendi Noterliğimizde.
    - Satıcı K.K.T.C. Vatandaşı ( KKTC Pasaportu var yanında ) - Alıcı T.C. Vatandaşı ( N.Cüzdanı var yanında)
    MTV belgesini, Ruhsatını getirmişler.
    - Ruhsatta özel bilgiler bölümünde ( Aracı şahıs ve aile fertleri dışında kullanılamaz ) diye şerh mevcut.
    - Ancak biz 1997/31 - 1999/23 - 2003/14 sayılı genelgelere dayanarak satışını yapmadık ve satıcı olan ilgili bizim yanlış bildiğimizi işlemi yapmamız gerektiğini söyleyip gitti.
    - En son gelen genelge 2003/14 sayılı genelge bu genelgeden sonra geler herhangi bir yazı veya genelge var ise lütfen bilgi verirmisiniz.


    Saygılarımla


    EVET ALABİLİYOR ZATEN GEÇİCİ BELGEYİ VERDİKTEN SONRA ALINICININ TRAFİKTEN RUHSATI BEKLEMESİNE GEREK YOK ACELESİ OLAN GİDİP TRAFİKTEN RUHSATI ÇIKARTABİLECEK EĞER POSTAYA VERİLMEDİYSE TRAFİK TARAFINDAN.


    Sayın Mustafa Bey


    Benim sormak istediğim şu 27.04.2010 tarihinde satışını yaptık ama biz geçici ruhsat vermiyoruz (01.05.2010 tarihinden itibaren geçici ruhsat veriyoruz) Alıcı kişi 10.5.2010 tarihinde trafik"e gittiğinde asıl ruhsatını alabilecek mi onu merak ettim.

    Öncelikle herkese kolaylıklar diliyorum


    Benim bir sorum olacak sevgili meslektaşlarım


    01.05.2010 tarihinden itibaren biliyorsunuz araç ile ilgili satış ve geçici ruhsatlar tarafımızdan verilecek. Aklıma takılan soru şu mesela satıcı ve alıcı Noterlik dairesine 27.04.2010 tarihinde geldi satışını yaptı. Alıcı bir ay içerisinde ruhsatı kendi adına çıkartması gerekiyor alıcı kişi 10.05.2010 tarihinde Trafik"e müracaat ettiğinde asıl ruhsatını alabilecek mi sizce ?


    Saygılarımı sunuyorum iyi çalışmalar diliyorum .