MÜTEAHHİTLİK YETKİ BELGESİ - İNŞAAT SÖZLEŞMESİ

  • Değerli meslektaşlarım; altta belirtilen kanun gereği inşaat sözleşmelerinde müteahhitlerden YETKİ BELGESİ istiyormusunuz veya nasıl bir uygulama yapıyorsunuz, yapmamız gerekir, bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.



    3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 28. maddesi gereği; Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan ve 16.12.2010 tarih ve 27787 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik” gereğince 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren yapı müteahhitlerinin yetki belgesi numarası almaları ve ustaların ise yetki belgesi alması zorunludur. Aksi halde yapı müteahhitleri müteahhitlik yapamayacaklar ve yapım işini üstlenen yapı müteahhitlerinin inşaat ve tesisat işlerinde yetki belgesiz usta çalıştırmalarına da izin verilmeyecektir.
    Yapı ruhsatına tâbi bütün yapıların bir yapı müteahhidinin sorumluluğu altında inşa edilmesi, her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması, bu numaranın yapı ruhsatında, yapı kullanma izin belgesinde ve yapım işleri sözleşmelerinde kullanılması esas alınmaktadır.

  • MURAT BEY;


    Kat Karşılığı Satış vaadi ve inşaat sözleşmesi yaparken Müteahhitten Yetki Belgesinin numarasının sorularak işleme yazılması uygulamasına geçen bazı noterliklerimizin olduğu ve hatta bundan önceki (bu yasadan önceki) bu nevi sözleşmelerde dahi bazı belediyelerin bu numarayı sözleşmeye yazdırmalarını istiyorlarmış bu gibi işlemleride beyanname yaparak aşmışlar (Müteahhitlik Karne numaramın ………………olduğunu beyan ederim şeklinde) şayet müteattit kaydını yaptırdı ise bu numara ====> http://yambis.cevresehircilik.gov.tr/MuteahhitSorgu.aspx


    yukarıdaki likten sorgulanaraktan işleme yazıla bilir varsa elinde yetki belgesi işleme hem eklenir hemde yazılırsa daha da güzel olacağını düşünüyorum. Selamlarımla....

  • Varsa ekleyin, yoksa sorgulama yapıp sorgulama sayfasının çıktısını ekleyebilirsiniz. Ama yazıları okuduysanız sadece YAZILMASI gerekiyor, diğeri sizin tasarrufunuz. İyi çalışmalar.

  • İster Belgenin aslını veya fotokopisi isteyebilirsiniz ister Sorgulamada çıktı alıp ekleyebilirsinz Ama Sadece numarasıda yazılsa olabilir diye düşünüyorum. İyi çalışmalar. Biz sadece numarayı yazıyoruz.