TİCARİ PLAKA SATIŞI - İADE MAKBUZU

  • Değerli meslektaşlarım bir ticari plaka satışı yaptığımızı farzedelim plaka bedeli 100 milyar üzerinden 11.4 kodundan kestik sonrasında ilgili başladı tartışmaya fiyat pahalı vs. vs. nedenlerle sonrasında neler yapabiliriz ???


    1- 100 milyar TL. bedeli daktilo ile 100 bin TL. olarak yazdıktan sonra 52.3 kodundan iade makbuzu kesip ilgiliye verirmisiniz !!
    2- Yoksa yapacak bir şey yok istediğin yere gitmi dersiniz :)
    3- Düzeltme beyanı yapıp İADE makbuzu öyle keserim mi dersiniz ?
    yoksa başka hangi seçeneklerini sunarsınız ?


    Kazasız belasız iyi çalışmalar
    Kazasız belasız iyi çalışmalar

  • Ben hiç bu konulara girme taraftarı değilim. İlgiliye okudunuz kabul ettiniz öyle kestik deriz. Evrak üzerinde sonradan düzeltme taraftarı olmam asla.
    - Çok zor durumdaysak dediğiniz seçenekleri kullanmayı düşünürüm.

  • Kemal bey evrak dışarıya çıktıysa biliyorsunuzki düzeltmeler sakıncalı olabiliyor.Bu yüzden mümkün olduğunca bu türden düzeltmeleri yapmaktan kaçınıyoruz. Ama yine de takdir sizin tabiki. Umarım kazasız belasız bir şekilde halledersiniz.selamlar :)


  • ilgili makbuz kestiten sonra ben bu paraya ödeyemem çok fazla deyip sorun çıkarırsa veya parayı ödemezse, ücreti 100 bin liraya olarak daktilo ile düzeltirim, ayrıca birde tutanak tutup imzalarını alır evraka iliştiririm, ama evrak dışarı çıktı ise yapacak bir şey yok ( yadi hiç bir şekilde düzeltme yapmam) sizede ALLAH kolaylık versn

  • Bu bir sehven yapılan bir hata olduğu görünmektedir.


    Evrak üzerinde ilgililerin imzası olmayıp düzeltme yapılırsa şüpheye girer, tarafların her ikisininde imzası olupda evrak üzerinde düzeltme de yapılabilir.


    Şu şu sebepten ötürü iade edilmiştir diyerek makbuzun üzerine kısa bir not yazarak ve ilgilininde imzasına makbuzun arka kısmına imzasını almak kaydı ile en doğrusu iade makbuzu kesmektir.