Üye kayıt defteri

  • Merhaba. Kooperatif üye kayıt defteri bildirimi zorunlu defterlerden miydi? Üye kayıt defteri kaybolmuş ve yenisi tasdik ettirilecek yeni mali dönem diye giriş yapılacak diye düşünüyorum. Görüşü olan yada bu tarz işlem yapan varmı acaba?

  • Benim görüşüm yeni mali dönem olarak yapılabileceği yönündedir bildirimi zorunlu defterlere girmediğini düşünüyorum.daha önce yaptınızmı deyin yaptık bildirim yapmadık hiçbir sorun çıkmamıştı.

  • [size=3] Aşağıda yazılı def- terlerin 213 Sayılı Kanun gereğince onayının yanı sıra bildirimi de zorunludur : [/size][size=2]1- [/size][/size][size=2][font=calibri,calibri]Yevmiye defteri, [/font][/size][size=2][/size][size=2]2- [/size][/size][size=2][font=calibri,calibri]Envanter defteri, [/font][/size][size=2][/size][size=2]3- [/size][/size][size=2][font=calibri,calibri]İşletme defteri, [/font][/size][size=2][/size][size=2]4- [/size][/size][size=2][font=calibri,calibri]Çiftçi işletme defteri, [/font][/size][size=2][/size][size=2]5- [/size][/size][size=2][font=calibri,calibri]İmalat ve istihsal vergisi defterleri [/font][/size][size=2][font=calibri,calibri]( Basit istihsal vergisi defteri dahil ), [/font][/size][size=2][/size][size=2]6- [/size][/size][size=2][font=calibri,calibri]Nakliyat vergisi defteri, [/font][/size][size=2][/size][size=2]7- [/size][/size][size=2][font=calibri,calibri]Yabancı nakliyat kurumlarının hasılat defteri, [/font][/size][size=2][/size][size=2]8- [/size][/size][size=2][font=calibri,calibri]Serbest meslek kazanç defteri, [/font][/size][size=2][/size][size=2]9- [/size][/size][size=2][font=calibri,calibri]Damga vergisi defteri , [/font][/size][size=2][/size][size=2]10- [/size][/size][size=2][font=calibri,calibri]Diğer defterler ( Maliye Bakanlığı tarafından gelecekte onayı ve bildirimi zorunlu tutulabilecek defterler ). Bu defterler dışında kalan ve noterlerce onayla[/font][/size][size=2][font=calibri,calibri]- [/font][/size][size=2][font=calibri,calibri]nan defterlerin Maliye’ye bildirimi gerekmemektedir. [/font][/size][size=2]