Tebligat Zarfları Hk'da

  • Değerli Meslektaşlarım



    Tebligat Zarflarının katlanan ve Noterliğin adının bulunduğu yere Noterlik Mührünün ve Gönderimi yapan katibin imzasının bulunması gerektiğini PTT Şubesi Gönderi Masasındaki çalışanlar önemle ikazda bulunmaktadırlar, Bu şekilde bir uygulama var mı?



    Anlayışınız ve hoşgörünüz için şimdiden teşekkür ederim.
    İyi Çalışmalar.

  • Ben imzalamıyorum (neden imzalayayım ki) ptt görevlisi bana imzalamanız gerekir diye söylese, hangi kanun maddesine göre imzalamam gerektiğini noterliğe resmi olarak yazı yazın derim. :) :) kafalarına göre imzalayın diyemezler...

  • Mühürlüyor ve imzalıyoruz..



    Bazen (sehven) imza bazen (Sehven) mühürsüz olarak verdiğimizde oluyor. Ama niye böyle denilmiyor.



    Ayrıca Posta Tevdi Lİstesi diye liste hazırlıyoruz. Mühürlü, imzalı olarak. Zaten o listenin bir nüshası PTT de bir nüshası bizde kalıyor.

    "Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."

  • Defter tasdiklerinin yaprakları hariç

    Mühürümüz olan her evraka mühürün üzerine imza attığımız gibi,

    Noterlikteki Kimin hangi memurun tebigat zarfını hazırladığı, atacağı imza veya parafı ile belli olur. zarfın üzerindeki mühür üzerine imza atılsa iyi olur.

  • Bendi bu imza olayını ilk kez duyuyorum ve imzalamıyorum, hiç imzalamadımda, Raziye hanımında dediği gibi, zaten bununla ilgili bir yazı olsa, herkes aynı uygulamayı yapıyor olurdu...


  • Bendi bu imza olayını ilk kez duyuyorum ve imzalamıyorum, hiç imzalamadımda, Raziye hanımında dediği gibi, zaten bununla ilgili bir yazı olsa, herkes aynı uygulamayı yapıyor olurdu...



    tek katip olan noterliklerde imzalamazsada olur, tek kişi olduğundan kimin yaptığı bellidir. Birden fazla personel bulunan yerlerde hangi personelin tebligat zarfını hazırladığı imzasından belli olur.i olası sehven hatalar olduğunda kimin yaptığı belli olur diye düşünüyorum.



  • tek katip olan noterliklerde imzalamazsada olur, tek kişi olduğundan kimin yaptığı bellidir. Birden fazla personel bulunan yerlerde hangi personelin tebligat zarfını hazırladığı imzasından belli olur.i olası sehven hatalar olduğunda kimin yaptığı belli olur diye düşünüyorum.



    Birden fazla katip olanlarda da genelde kimin hazırladığı belli olan yerler var. ;D Ama biden fazla kişi hazırlayabiliyorsa o zaman önemli.

    "Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."



  • Uygulamamız aynen bu şekilde. barkodları dahi ben yapıştırıyorum, onlara kalsa pullarıda yapıştırtacaklar da çok yüz vermemek lazım ;D ;D ;D

  • RESMİ GAZETE
    Tarih: 25 Ocak 2012 ÇARŞAMBA
    Sayı : 28184



    Adalet Bakanlığından


    TEBLİGAT KANUNUNUN UYGULANMASINA DAİR YÖNETMELİK

    ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
    TEBLİGAT Esasları


    Tebliğ evrakının nüshaları ve makbuz verilmesi
    MADDE 13 – (1) Tebliğ olunacak her nevi evrak, biri dosyasına konulmak ve diğeri tebliğ edilecek kişilere verilmek üzere yeterli sayıdaki nüshadan oluşur. Bu nüshalarda, iş sahibi veya vekilinin imzası bulunur. Resen yapılan TEBLİGATa ait evrak, tebliği çıkaran merciin yetkili memuru tarafından imzalanır.
    (2) Tebliğ olunmak üzere yetkili mercilere verilecek evrakın her nüshasına bu mercilerce, verildiği tarih yazılır ve istenirse makbuz verilir.
    (3) Her nevi evrakın tebliğine ve davetiyelere ait tebliğ mazbataları dosyasına konulur.

    DEĞERLİ MESLEKTAŞIM SANIRIM SİZİN PTT GÖREVLİLERİ BU KISMI YANLIŞ ANLAMIŞLAR BU KISIM TEBLİĞ EVRAĞINDAN BAHSEDİYOR TEBLİGAT ZARFINDAN DEĞİL VE AYRICA ZARFIN HAZIRLANMASI BÖLÜMÜNDE İMZAYA DAİR BİR DÜZENLEME YER ALMAMAKTA...

    ONUNCU BÖLÜM
    Tebliğ Evrakının Hazırlanması ve PTT İşletmesine Tevdi
    Tebliğ mazbatalı zarfın düzenlenmesi
    MADDE 73 – (1) 2 nci maddede belirtilen mercilerce çıkarılacak tebliğ evrakı, teslim sırasında kolaylıkla ayrılabilecek şekilde, ek-1’de yer alan (7) numaralı örneğe göre hazırlanmış olan tebliğ mazbatalı bir zarf içine konulur.
    (2) Tebliğ evrakının tebliğ mazbatası haricindeki kısımları, tebliği çıkaran merci tarafından doldurulur.
    Telgrafla TEBLİGAT
    MADDE 74 – (1) Telgrafla TEBLİGAT, normal veya acele işaretli olmak üzere iki tür olarak kabul edilir. Telgraf otomasyon sistemi üzerinden alınacak listenin bir örneği çıkaran mercie verilir.
    Liste ile tevdi
    MADDE 75 – (1) TEBLİGAT çıkarmaya yetkili mercilerce usulüne uygun olarak düzenlenen tebliğ evrakı, ek-1’de yer alan (8) numaralı örneğe uygun olarak tanzim edilen tevdi listesi ile birlikte PTT işyerlerine tevdi edilir.
    Tebliğ evrakının tetkiki
    MADDE 76 – (1) PTT İşletmesi, tebliğ evrakının tebliğ mazbatası haricinde kalan kısımlarının tebliği çıkaran merci tarafından tamamen doldurup doldurmadığı, posta pullarının tarifeye göre yapıştırıp yapıştırmadığı, evrakı tevdi edenin huzurunda tetkik eder. Usulüne uygun olmayan evrak, sebebi tevdi listesinde yazılarak iade edilir.
    Tebliğ evrakının kabulü
    MADDE 77 – (1) Tebliğ evrakı, barkod numaraları vasıtasıyla kayıtlı posta otomasyon sistemine kaydedilir. Sistem üzerinden kabul listesi düzenlenir. Kabul listesinin bir örneği çıkaran mercie verilir. Kabul edilen tebliğ evrakı, sistem üzerinden takip edilir. Tebliğ evrakının teslimi ile mazbatalarının çıkış merciine iade işlemleri bu Yönetmelik hükümleri kapsamında yapılır.