Banka İmza sirküsü

  • Arkadaşlar; T.C. Ziraat Bankasının imza sirküsü mevcut fakat personel değişikliği ve varolan personeller üzerinde görev değişikliği olduğu için tekrar imza sirküsü çıkarmamızı istediler. (Aslında tam olarak ne yapmak istediklerini bilmiyorlar.) Karalarını onaylayarak Ticaret sicil gazetesine tescil ettirmelerini istedim. Daha sonra Gazetede yayınlanması gerektiğini yada "ilanı derdesttir" yazısını getirmelerini istedim fakat başka bir noterlikten bankaların bu işlemlerden muaf olduğu, karardaki yetkilendirme ile bu işin yapılabileceği söylenmiş. İşlem bu şekilde yapılabilir mi? ---- Her personel yada görev değişikliğinde imza sirküsü yenilenmeli mi?--- Bu konudaki cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

  • İbraz edilen karardan 3 adet bankaya verilmek üzere onaylamalısınız, sonrasında o karara istinaden yeni yetkili için 1 adet tescil talepnamesi düzenlemeniz gerekiyor. İmza sirküleri düzenlemek için ise ticaret siciline tescilini beklemelisiniz.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • TNB 1999/38 sayılı genelgeye göre;


    Bilindiği üzere Türk Ticaret Kanununun 42 ve 50 inci maddelerinde ticari işletmelerin şubelerinden bahsedilmiştir. Şube 5590 sayılı Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Deniz Ticaret Odaları, Ticaret Borsaları ve Türkiye Ticaret, Sanayi Deniz Ticaret Odaları, Ticaret Borsaları Birliği Kanunu’nun 9.maddesinin 3.fıkrasında bir merkeze bağlı olduğu halde müstakil sermayesi ve müstakil muhasebesi bulunan veya muhasebesi merkezde tutulduğu ve müstakil sermayesi olmadığı halde tek başına ticari muamele yapan yerler olarak tarif edilmiştir.
    Şubelerin bulunduğu yerin ticaret siciline tescil ve ilan edilmesi gerektiği Türk Ticaret Kanunu’nun 42, 50 ve Ticaret Sicili Tüzüğü’nün 52,53,54,55 inci maddelerinde belirtilmiştir.
    Ticaret Sicili Nizamnamesinin 54 üncü maddesinde şubelerin tescilinde gösterilen cihetler, 55 inci maddesinde ilgililer ve tescile esas vesikalar belirtilmiştir. Zikredilen maddelerde şube tescilinde, şube tescil talep dilekçesinin şirketi idare ve temsil ile mükellef bulunanlarca imzalanması ve bu şubeye temsilci tayin hakkında karar verilmesi öngörülmektedir. Bu karar anonim şirketlerde yönetim kurulunca, limited şirketlerde ortaklar kurulunca alınmaktadır.
    Yukarıda açıklandığı üzere şubelerin tescilinde ticaret sicili tüzüğünde belirtilen vesikaların yeterli olduğu, ayrıca şirket anasözleşmesinde şubenin şirket organı olduğunun belirtilmesine gerek olmadığı mütalaa edilmektedir


    TNB 1995/76 sayılı genelgeye göre;


    Bu itibarla şirket ana sözleşmesinde şubelerin organ olduğu ve şirket tüzel kişiliğini temsil yetkilerinin bulunduğu kabul edilmiş ise bu temsil yetkisinin şube işlemleri ile ilgili ve sınırlı olmak kaydıyla bulunduğunun kabulü gerektiği yolundaki görüşlerinize iştirak edildiğini bilgilerinize rica ederim.


    TNB 1991/66 sayılı genelgeye göre;


    Hukuk Müşavirleri Kurulumuz, banka yetkililerinln noterler nezdinde yapacakları işlemlerde esas olarak noterden tasdikli imza sirküleri veya Ticaret Sicili Memurluğundan düzenlenmiş yetki belgesi ibraz etmelerinin yeterli olacağı görüşüne varmıştır.

  • bence tekrar her yetki ve ünvanı değiştiğinde imza sürküleri yenilenmelidir
    yeni atama görevlendir me yazısı karar her ne varsa elinde
    ona dayanarak tescil beyannamesi yapılır sonra ticaret odasına göndr. ilanı derdest yazısı istenir sonra sirkü yapılabilir

  • arkadaşlar ticaret kanununa göre tescil edlmesi zorunludur ve hiçbir muafiyeti yoktur.Bu konuda önemli olan şu
    1-Banka görevlisi geldi karardan tasdik ettirdi derdest kaşesi vurup geri getirdi buna göre imza sirküsü yaparız
    2-Tescil talepnamesi yaparak imza siküleri yaparız
    3-Ticaret sicil gazetesine göre yaparız


    Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum