VİZESİ YAPILMAMIŞ ARAÇLARIN RUHSATLARINI TRAFİK GÖNDERİLMİYORMUŞ

  • arkadaşlar cuma günü bir ilgili vizesi yapılmamış araçların ruhsatı gönderilmiyormuş. trafik ceza ücreti alıyormuş. sen bizi niye uyarmadın diye sitem etti. Bu olayı bilmediğimi söyledim. Başka katip arkadaşlara sordum onlarda bilmiyorlarmış. sizin bu konu hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim?? iyi çalışmalar

  • EVET
    TRAFİK SİGORTA VE MUAYENE Sİ OLMAYAN ARAÇLARIN RUHSATINI YAZDIRAMIYOR VE YOLLAYAMIYOR BUNU YAPAMADIĞI İÇİN DE İLGİLİ POSTA BEKLESE BİLE GELMİYOR 1 AY İÇERİSİNDE ALMAYANA DA 130 LİRA GALİBA CEZA ÇIKIYOR DİYE BİLİYORUM

  • BU KONU İLE İLGİLİ OLARAK BİZİM İLÇEDEKİ TRAFİK TESCİL ŞUBESİNDEKİ POLİS MEMURU ARKADAŞLARLA GÖRÜŞMEM NETİCESİNDE; MUAYENESİ GEÇMİŞ OLAN VE SİGORTASINI YENİDEN ALDIĞI ARACA (10) GÜN İÇİNDE YAPTIRMADIĞI ZAMAN İLGİLİ TRAFİK ŞUBESİ, YENİ RUHSATI DÜZENLEYEMEMEKTE OLDUĞUNU, BUNUN SONUCUNDA DA POSTA İLE ALICININ ADRESİNE YENİ RUHSATI GÖNDEREMEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER. (30) OTUZGÜN SÜRE ZARFINDA İLGİLİ TRAFİK TESCİL ŞUBESİNE MÜRACAAT ETMEDİĞİ ZAMAN TRAFİK EKİPLERİ YOLDA İŞBU MUAYENESİ GEÇMİŞ OLAN VE SİGORTASINI ÜZERİNE YENİDEN YAPDIRMADIĞI ZAMAN NOTERDEN SATIŞI YAPILAN ARACI YAKALADIKLARI ZAMAN 548 TL.PARA CEZASI KESİLDİĞİNİ SÖYLEDİLER. İLGİLİLERE BUNLARIN SÖYLENMESİNDE FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

  • Emniyet Müdürlüğü Genelgesinin 12.b.2 ve 12.b.3. maddeleri gayet açık, trafik memuruna genelgenin bu maddelerini hatırlatın bakayım bir daha yapıyorlar mı?

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • Ben her yaptığım satış işleminde ilgilileri uyarıyorum aracın sigortasını hemen yaptırın muyanesi yoksada yaptırın aksi taktirde adınıza belge çıkmıyor ve cezalı duruma düşüyorsunuz diye. Gerisi vatandaşa kalmış. Ayrıca satış metninde bu bilgiler yer alıyor.

  • BENDE BULUT BEYE KATILIYORUM.AMA BİLDİĞİM KADARIYLA MUYANESİ İŞLENMEMİŞ ARAÇLARIN RUHSATLARINI GÖNDERİYOLARMIŞ AMA SİGORTASI YAPILMAYANLARIN GÖNDERMİYOLARMIŞ TRAFİĞİN BEYANI BU.

  • TNB internet sitesinde, TNB posta yolu ile tüm noterliklere ve sitemizde bu genelge yayınlandı, bahsettiğim maddelere bakarsanız muayenenin olmamasının ruhsatın düzenlemesine engel olmadığını göreceksiniz.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • Seminerde bize muayene ve sigortanın yapılmaması satışa engel teşkil etmez ve ruhsat yollanır dendi.Trafik sırf para almak için yapıyor. geçen hafta iki kişi geldi ve aynı plaka ile satış yapmışlar ruhsatlarını almaya trafiğe gitmişler ve trafik onlardan 130 tl para almış ne makbuz ne bir şey buraya gelip sordular para verilmeyecekti dedim bu neyin parası peki.

  • derya hanım şayet lpg işlemek isterse o zaman ekstradan tescil belgesi bedeli alınıyor
    logolu araç satın alınırsa ekstradan tescil belgesi bedeli ve muayene yapılıyor
    zannerdersem bunlardan biridir
    onun dışında trafik bir bedel almıyor

    <p>"İNSANİ YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen VERDELENTEL ().

  • Çoğu kişi satış metnini okumuyor ve işin noterde bittiğini zannediyor. Satış işlemini yaptıktan sonra ilgililere sigortasını yaptırmasını ve aracın muayenesi yoksa (çoğu trafiğin muayenesiz belge çıkartmadığı için) yaptırmasını, 15 gün içinde (noterliğinizin bulunduğu) trafikten belgelerini alabileceklerini, almadıkları taktirde adreslerine postalanacağını hatırlatmanızda fayda vardır diye düşünüyorum. En azından vatandaşta işini bilir.20 sn. almaz.

  • arkadaşlar burada dikkate değer bir hnusus belirtmeden geçemeyeceğim.
    trafik bürobu ile yaptığımız görüşmed eğer satış ypıldıktan sonra aracın sigortasını yaptırmıyorsanız, aracın ruhsatını emniyetin sitemi yazdıramıyor. o nedenlede ilgili ne kadar beklerse beklesin, HACI GÖZLER GİBİ GÖZLESİN ruhsatı postay ile gelmiyor. ruhsatının yazdırılabilmesi için trafik kayıtlarına tramer bilgisinin düşmesi gerekiyor.o nedenle, ilgiliye özellikle söyleyeceğimiz
    [glow=red,2,300]aman sigortasını 15 gün içinde yaptır. [/glow]