Mavi Kart ile Satış

  • Değerli Meslektaşlarım;


    Bugün mavi kart ile satış işlemi yapmak isteyen birinin talebi üzerine yaptığım araştırma sonucunda şu şekilde sonuca ulaştım. Sizlerlerle paylaşmak istedim.


    T.C. Vatandaşlığından çıkmış ancak adına kayıtlı aracı satmak isteyen kişilerin işlemlerinde mavi kart kullanılarak sadece satış işlemi gerçekleştirilmektedir.


    Mavi kart üzerinde bulunan TC kimlik numarası ile sorgulama yapıldıktan sonra kimlik bölümünde Nüfus cüzdanına göre boş alanlar mavi karta göre doldurulur. Adres kısmı ise sorgulamada çıkmaz ise elle giriş yapılmak sureti ile (beyan üzerine) doldurulur ve işleme eklenir.


    Satıcı için ben beyan üzerine satış yapmam diyenler vatandaşı geçici adres kaydı için nüfus müdürlüğüne yönlendirirken http://www.nvi.gov.tr/Files/Fi…/AKS%20Genelgeler%202.pdf linkinde bulunan 26.02.2008 tarih ve 53649 sayılı Yabancıların adres bildirimleri konulu İçişleri Bakanlığı genegesinden bir çıktı alarak yönlendirmesi doğru olacaktır. Öbür türlü nüfus müdürlükleri; siz vatandaşlıktan çıkmışsınız sizin kaydınızı yapamıyoruz diyerek geri çeviriyorlar.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • özgür kardeşim;


    Teşekkürler, kolaylıklar diliyorum


    selamlar

    Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız.

  • Özgür Bey çokteşekkür ederim size, tamda bu mavikartlardan bahsediyorken yazınıza tesadüf ettim.Biz bırakın mavikartla satış yapmayı, bizim noterimiz mavi kartla hiçbir işlem yaptırmıyor, yasak diyor, böyle bir uygulama varmı,birde buna cevap verseniz, noter bey yasak diyosa yasak, bizde yapmıyoruz mecburen

    Sabır, suskunluk değil, işitilmeyen bir feryattır!....<br />Her kişinin değil, er kişinin harcıdır.

  • Özgür beye katılıyorum uyruk belgesine göre vekalet yapılıyorda satışa niye engel olsun zaten sistem izin veriyor buna elle bilgiler girilebiliyor.

  • Kemalettin Bey biz mavi kartı sadece satış için değil hiçbir işlemde kullanamazmışız, noter bey o kimlik geçmez diyor, o kimlikle gelen kişilerin işlerini yapmıyoruz yani,vatandaş bize soruyor, bu her yerde geçiyor siz niye yapmıyorsunuz diye

    Sabır, suskunluk değil, işitilmeyen bir feryattır!....<br />Her kişinin değil, er kişinin harcıdır.

  • gümüş hanım bu konudaki uygulamanızda sanırım yalnışlık var diye düşünüyorum.
    Gayrimenkul alım ve satımı dışında uyruk belgesiyle vekalet yapılır.2006/40 sayılı genelgede sanırım bu konuda bişyeler vardı diye hatırlıyorum.

    <p>"İNSANİ YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen VERDELENTEL ().

  • Gümüş hanım;


    Mavi kart 5203 saylı kanun ile tanınan bir haktır. Vatandaşlığını kaybedene kadar sahip olduğu malları korumak için verilen bu kimlik kartları ile tüm resmi kurum ve kuruluşlarda bu kimlik dayanak alınır. Kaldıki tapuda bile bu kişinin mavi kartını ibraz etmemesi halinde işlemi yapılmamaktadır. Bu işlem vekalet yolu işle yapılsa bile

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • *TNB 1998/43 ile 49_ 4112 (değişik 5203) Sayılı Kanunla Saklı Tutulan Hakların Kullanılmasına ilişkin belgeye dayanılarak vekaletname düzenlenmesinin mümkün olamıyacağı hk.


    *TNB 2007/153 G.Yazı_ 5203 sy.kanunla belge verilmektedir. Kurum ve kuruluşlar kendilerine yapılan yabancı uyrukluların müracaatlarında 403 sayılı kanunun 29 uncu maddesinin uygulanması için söz konusu belge ile birlikte müracaat sahibinin vatandaşı olduğu ülke makamlarınca verilen kimlik belgesi dışında başka bir ispat belgesi talep etmeyeceklerdir.


    *TNB 2005/14_ T.C.Merkez Bankasında hesabı bulunan şahıslarca verilecek vekaletnameler, belge sahiplerinin uyruğuna geçtiği ülke kimliğine istinaden vekaletname düzenletmeleri ve bu vekaletname ile yapılacak işlemlerde belgenin onaylı fotokopisinin eklenmesi gerekir. (4112 sy. kanun, değişerek 5203 sy.kanun)