İhtarname

  • Arkadaşlar; İlgili 14.07.2010 tarıhınde ödenmeyen kira borcu için ihtar cekıyor. İhtar 20.07.2010 tarıhınde ilgilinin elıne ulaşmış gözküyor. Bu tarıhten ıtıbaren 30 gün 20.08.2010 tarıhınde doluyor. İlgili 20.08.2010 tarıhınden sonrakı iş günü 2.ihtarını cekecek fakat bu ıhtara agustos ayının kira bedelını eklemelımıyım? (Ay bitmediğinden tereddütte kaldım.) Ekleyemezsek eylul ayında ıhtar cekılerek agustos ayınıda kapsasa 30 günü gectıgı için herhangı bir hak kaybı olur mu acaba?

  • Kontratlarda kira ödemeleri önce öde sonra otur şeklinde tezahür etmektedir. İhtar işleminn edası yapılırken ağustos ayı eğer geride (yukarıda verdiğim bilgiye nazaran) bırakıldıktan sonraysa yazılabilir. Aksi halde yazılmamalıdır.

  • Teşekkürler. Peki 30 gün dolduktan hemen sonra degılde, 45 gun sonra 2.ihtarı cekmesı herhangi bir hak kaybına ugratır mı ılgılıyı?

  • Kira bedelini vaktinde ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca başka bir ihtara gerek kalmaksızın tahliye davası açabilirler. Yani 1 yıl içinde 2. ihtarı çekmesi önemli.