vezne yazım güncelleme hk

  • Değerli Üyelerimiz,



    Vezne 4.3.0.5 ve Yazım.Net Programının 1.3.1.15 sürümü güncelleme setleri ve PTT ücretleri değişiklikleri kılavuzu TNBonline - Üye Ana Sayfası bölümünde kullanıma açılmıştır. Bildirilen öneri ve düzeltmelerle, Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan çalışmalara devam edilmektedir. Bu sürümlere eklenen yeni özelliklerden bazıları hakkında hazırlanan kılavuz ekte bilgilerinize sunulmuş olup yeniliklerin tamamı aşağıda listelenmiştir. Yeni sürümlerin kullanımı 1 Eylül 2010 tarihi itibari ile sistem tarafından zorunlu tutulacaktır.


    Ayrıca 1 Eylül 2010 tairhinden itibaren Araç Satışlarında Tescile İlişkin Geçici Belge Adobe Acrobat (pdf) biçiminde sunulacağından bu belgeyi sorgulayarak dökümü alınacağı bilgisayarlarınızda Adobe Acrobat Reader programı yüklü olmalıdır. Bu yükleme http://get.adobe.com/reader/?promoid=BUIGO adresinden ücretsiz yapılabilir.


    Bilginize sunarız.
    Saygılarımızla.
    Bilgi İşlem Müdürlüğü

    Vezne 4.3 Düzeltme Ve Yenilikler
    Sürüm 4.3.0.5
    1. Kara listeye tek tırnaklı (Örnek: O'neal) kişi ismi girilir ise sorgulama yapabilmesi sağlanmıştır.2. ORKÖY senetleri için vergiye tabi değer için gelen mesajın UYARI olarak gelmesi sağlanmıştır.3. Toplu onarımda boş girilen değerlerin SIFIR kabul edilmesi sağlanmıştır.4. İlgili genelge kapsamında posta ücretine ilişkin muavzene, işcetveli, raporlar ve e-evrak gönderimine gerekli ilaveler yapılmıştır.5. Belge bedeli biriken değer olarak olmadığından üstteki sayfaların toplamı gözükmüyordu, gözükmesi sağlanmıştır.6. Günlük ve genel protesto dökümünde iade işlemi oldğunda ve iade işlemindeki harçın değeri küçük olduğunda hesap hatası olmaması sağlanmıştır.7. Aylık işcetveli, muvazene, yıllık işcetveli raporunda gerliler ve giderler kısmında posta ücretleri gösterilmeye başlanmıştır.8. Muvazene raporunda indirilen KDV kısmında postanın KDV'side ayrıca gösterilmeye başlanmıştır.9. Aylık işcetvekli raporunun başına Enter tuşu ile geçiniz açıklaması eklenmıştır.10. Aylık işcetveli ve muvazene rapolarında çeviri ücretleri tutmuyor ise notere sadece uyarı verilmeye devam edildi, uyarıya rağmen işleme devam etmek istenirse engel kaldırılmıştır.11. Elektronik evrak akışındaki bazı dosyalar ile ve aylık işcetveli gönderimi yeniden düzenlenmiştir.12. 54 ile başlayan EK HİZMETLER tarife değerlerinde güncellemeler yapılmıştır; Vezne Tarife Kodu Tarife Bilgi Adı Eski Değer Yeni Değer
    5401 Posta Ücreti 5 4,24
    5412 Posta Ücreti 8 6,78
    5413 Posta Ücreti APS 15 12,71


    13. Aylık işcetveli ve muvazene raporunda eylül ayı öncesi için posta ücretleri gösterilmemeye başlanmıştır.
    14. Kasa raporu düzeltilerek posta ücretleri kdvli ve kdv siz olarak gösterilmiştir.
    15. Posta ücretleri raporu revize edilerek kdv ve toplam sütunları eklenmiştir.
    16. 16.08.2010 tarihinde başlayacak olan kobil kullanımına ilişkin giriş mesajları, buna dair uygulama ertelendiğinden kaldırılmıştır.
    17. Araç Satışlarında alınan Tescile ilişkin geçici belgenin otomatik olarak XPS veya PDF formatında merkezden gönderilmesi durumunda programın bu biçimleri otomatik tanıma özelliği eklenmiştir.

    Yazım.Net 1.3 Düzeltme Ve Yenilikler
    Sürüm 1.3.1.15


    1. Araç Sorgulamaekranındaki plaka kutusunda küçük "ı" harfi büyük "I" harfine dönüştürelemediğinden sorgu yapılamama durumu düzeltilmiştir.
    2. 11.1 tasarımındaki Bedel yazılan bölümlere sadece sayı girişi izni verilmişti, kaldırılmıştır.
    3. Araç satış işlemleri işlem onay seçeneklerinde "Bilinen (maruf)" seçeneği elektronik ortamda yapılanişlem gereği kaldırılmıştır.
    4. Vergi Numarası ile yapılan işlemlerde Kimlik kaydının mükerrer olmaması için vergi numarasından kontrol eklenmiştir.
    5. Protesto ekranında yevmiye numarasının otomatik artması sağlanmıştır.
    6. Avukat vekaletnamesi işleminde işlem onay seçeneklerinde "Bilinen (maruf)" seçeneği seçili olduğu takdirde alınan hata uyarısı düzeltilmiştir.
    7. Araç Satışlarında alınan Tescile ilişkin geçici belgenin otomatik olarak XPS veya PDF formatında merkezden gönderilmesi durumunda programın bu biçimleri otomatik tanıma özelliği eklenmiştir. 15 Eylül 2010 tarihi itibarı ile XPS uygulaması sona erecek ve tescile ilişkin geçici belgeler PDF formatında gelecektir.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • Rica ederim arkadaşlar,


    PTT ücretlerinde 5 tl üzerinden kdv alınıyordu şimdi kdv dahil 5 tl olmuş, bununla ilgili düzenleme

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • ARKADAŞLAR YÜKTLEMEYİ YATIK AMA SATIŞ İŞLEMİ NDE SORUN OLDU ÇALIŞMIYOR YÜKLEME YAPI SATIŞ I ÇALIŞMAYAN VE SORUNU ÇÖZEN ARDAŞLAR VARMI YARDIMLARINZI BEKLİYORUZ.SAYGILAR

  • ARKADAŞLAR YAZIM 15 İ YÜKLEYEN LER VARSA TEKRAR TNB DEN 14 Ü YÜKLEYİP SORUNU ÇÖZEBİLİYORLAR EĞER YÜKLEME ESNASINDA HATA GELİRSE ÖNÜNÜZE CTRL F12 YLE GEÇİN VE DEVAM EDİN

  • Alıntı

    Vezne 4.3.0.5 Sürümü Hakkında Önemli Bilgi
    1 Eylül 2010 günü uygulanacak olan Posta Ücretleri konusundaki değişiklikler kapsamında, 1 Eylül 2010 günü yüklemelerde oluşabilecek yoğunluk nedeni ile Vezne 4.3.0.5 sürümünü bugünden yükleyen Noterliklerde Tarife Kademe Ayarlarındaki Posta Ücretinin ((Kod:5401) 5 TL (Beş Türk Lirası) olarak düzeltilmesine dikkat edilmelidir. 1 Eylül 2010 tarihinden sonra uygulanacak değerler için Vezne 4.3.0.5 güncelleme sayfasındaki Yenilikler dökümanında bulunan "1 Eylül 2010 Sonrası Değerler" bölümü dikkate alınmalıdır.


    TNB ANASAYFA



    Ayrıca Yazım-Net 1.3.1.15 Güncelleme Seti yeniden TNB Anasayfada kullanıma açılmıştır.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...


  • Arkadaşlar Yazım-Net hatalı olduğundan TNB sitesinden kaldırılmıştır.


    Özgür bey kaldırılmamış aynen duruyor....Bu sürümle bizi deneyip arkasından 13116 sürümünü yollarlar...

    &quot;Insanlara en adil sekilde dagitilan nimet akildir. Çünkü kimse aklindan sikayetçi degildir.&quot;