DEFTER TASDİK-İŞLETME DEFTERİ

  • Evet aynen defterin arkasının kaç sayfadan ibaret olduğunu,yevmiye,tarih,noterlik kaşesi ve mühürle tasdikliyoruz;sadece fatura ve v.b.işlemlerde son sayfa bu şekilde tasdiklenmiyor.

  • 1985/98 sayılı genelge uyarınca defter tasdiklerinde hersayfanın noterlik mühürü ve işlem yevmiye numarası ile tasdiklenmesinin zorunlu olduğu açıklanmakta.Şimdiden iyi çalışmalar

  • GÜL HANIM ÇOĞU NOTERLİKTE ÖZEL Bİ KAŞE YAPTIRILMIŞ YEVMİYE + MÜHÜR HER SAYFAYA AYNI ANDA MÜHÜR VE YEVMİYE BASILIYOR. BİZDEDE O ÖZEL YAPIM KAŞEDEN VARDI AMA GİDEN NOTERİM YANINDA GETİRDİ TEKRARDAN YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ ÇOK RAHAT OLUYOR.

  • defter tasdiklerinde; onaylanan defter A-4 kağıdı şeklinde ise her sayfasına mühür ve yevmiye nosu vurulur. onaylanan defter, normal kapaklı ve ciltli defter ise her sayfasına sadece mühür vurulur.Tüm defterlerin son sayfalarına, mühür, noterlik kaşesi, tarih, yevmiye numarası ve tasdik kaşesi vurulur.

  • Arkadaşlar yevmite ve mühürü aynı anda basmak için makbuz kesilmiş olması lazım öyle değil mi ? biz önce sayfaları mühürlüyoruz. Daha sonra para gelince makbuzları kesiyoruz ondan sonrada yevmiyeleri vuruyoruz. Öyle olunca da defter elimizden 2 3 defa geçiyor. aynı anda nasıl vuruluyor. Hangi yevmiye olacağını nereden biliyorsunuz. Ya müşteri vazgeçerse geri dönme ihtimaliniz nasıl oluyor.

  • valla ben defterlerle paraya peşin alıyorum. Para peşin olmazsa defterleri noterliğe almıyorum. Bu noterliğe başladığımdan beri bu şekilde uyguladıgım için muhasebeciler alıştı paraları peşin getiriyorlar ;) hiç bir sorunda çıkarmadılar.

  • Enteresan bir uygulama. Bence bir işlemi birkaç defa elden geçirmeniz size ekstra bir külfet oluyor. Parasını almadan(bazı istisnai kişiler hariç) tarih kaşesni bile basmamak gerekir, ayrıca bana göre teslim bile alınmaması gerekir. Makbuzu kesilen defter ise tastiğe hazırdır ve tüm işlemleri tek partide biter. Bizim uygulamamız böyle ama tabi sizin bölgede defter işlem sayısı az olduğu için uygulamanızada saygı duymak gerekir.