Elektronik Ortamda Yapılan Araç Satışları Hk.

  • Bilgi İşlem - 33 - 923



    Ankara 12.01.2011
    Özü: Elektronik Ortamda Yapılan Araç Satışlarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında


    ............................NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA
    ............................NOTERLİĞİNE


    Elektronik Ortamda Tescili Yapılmış Araçların Satış ve Devri projesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan iyileştirmeler kapsamında yapılan toplantılarda aşağıdaki kararlar alınmıştır. Yapılan satışlarda aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.


    a. Farklı adreslerde bir ya da daha fazla şubesi bulunan şirketlerde, şubelerin herhangi birine yapılacak olan araç satış işlemi sırasında ekranınıza gelen adres bilgisi şirket merkezinin adres bilgisi olacaktır. Şube adına yapılacak satışlarda bu bilgiyi Ticaret Sicil Gazetesi ya da imza sirküleri üzerinde bulunan şube adres bilgisi ile değiştiriniz.
    b. Araç satış işlemi sırasında, EGM araç satışı servisinde zorunlu tutulan aşağıdaki bilgilerin, yabancılara yapılacak satışlarda ibraz edilen kimliklerde bulunmaması durumunda, bu bilgiler ilgiliden beyan usulü ile alınmalı ve işleme devam edilmelidir.
    i. Anne adı,
    ii. Baba adı
    iii. Doğum yeri
    iv. Doğum tarihi
    c. 15.12.2010 tarihli Araç Satış servis güncellemesi ile beraber araç sorgulama sırasında, araç bilgilerinde birden çok eksiklik olması durumunda tüm eksiklikler toplu olarak tek bir seferde mesaj olarak ekranınızda gösterilmektedir. İlgililerin tüm eksiklikler hususunda bilgilendirilmesine dikkat edilmelidir.
    Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.


    Saygılarımla.


    Fahri KÖSE
    Başkan
    (Beyoğlu 37. Noteri)



    GENEL YAZI: 6