KOOP KREDİ İÇİN NASIL BİR İŞLEM

  • SLM ARKADAŞLAR SORNUM ŞU: TAŞIMA KOOPERATİFİ ARAÇ ALACAKMIŞ BANKA KOOP. ADINA KREDİ VERMEDİĞİ İÇİN ŞAHISLAR KENDİ ADINA ÇEKECEKMİŞ KREDİYİ AMA ARAÇLAR KOOP 'E AİT OLACAK. KOOP. ÜYELERİ ÇEKİLEN TOPLAM BORÇ İÇİN BELİRLİ MİKTAR ÖDEYECEK.BORÇ SAHISA AİT OLDUĞU İÇİN İLERDE ÇIKACAK HERHANGİ BİR ÖDEMEME DURUMU OLMASIN DİYE KENDİLERİNİ GÜVENCEYE ALMAK İSTİYORLAR. 15 KİŞİLK KOOPERATİFTEN 3Ü KREDİYİ KULLANCAKMIŞ .DİĞER 12 KİŞDE BU BORCU KABL EDİP ÖDEYECEKLERMİŞ .BUNUN İÇİN NASIL BİŞİY YAPAILABİLİR.BAN A ANLATILANLAR DOĞRULTUSUNDA ANLATMAYA ÇALIŞTIM. TEŞEKKÜRLERR

  • Böyle bir şey olmazki . Hiçbirşey yapamayız. Kooperatif niçin kredi kullanamıyor onu anlamadım. Sonuç olarak koopereratif krediyi kullanır üyeler kefil olur sorun çözülmüş olur.

  • Kooperatif kredi kullandırılacak pozisynda değil anladığım kadarıyla.
    Dolayısıyla bence, kooperatifi işin içine karıştırmadan 3 kişi krediyi çekecek geriye kalan 12 kişide kefil olacak. Noteride böyle DANIŞMA olarak kullanıyorlar ya pes doğrusu. Çünkü noterden bilgi almak bedava ya!!! :))


  • Böyle bir şey olmazki . Hiçbirşey yapamayız. Kooperatif niçin kredi kullanamıyor onu anlamadım. Sonuç olarak koopereratif krediyi kullanır üyeler kefil olur sorun çözülmüş olur.


    Sevgili Ali kardeşimin yorumuna katılıyorum.
    -Kooperatif üyelerinin aldıkları banka kredisini kooperatif sermayesine nasıl katacaklarki aldıkları araçların bedellerini kooperatif kasasından nasıl çıkarmayı düşünüyor.
    -Banka verdiği krediyi araç kredisi olarak verecekse araçlar üzerine rehin koymak isteyecektir. Araçlar şahıslar adına olmayacağına göre bu krediyi nasıl alacaklar burasıda bir muamma,

  • DEĞERLİ MESLEKAŞLARIM KOOPERATİFİN BİLANÇOSU KREDİYE MÜSAİT
    OLMADIĞINDAN KREDİ VERİLMEMİŞTİR BÜYÜK İHTİMAL

    İKİNCİSİ KREDİ ALANLAR BU İŞTEN SORUMLUDURLAR
    NE TÜR EVRAK YAPARSA YAPSINLAR BORÇLU ŞAHISLARDIR
    BU KONUDA KOOPERATİFİ VE ÜYEL HİÇBİR BAĞLAYICI UNSUR OLAMAZ


    BU TÜR ARACIN KOOPERATİFE KAYDI HİBE YOLUYLA KOOPERATİFİN AKTİFİNE KAYIT YAPILABİLİR, RESMİ KAYITLARDA SORUN OLMASIN DİYE


    BU KONUDA DİĞER ORTAKLAR DEĞERLİ MESLEKTAŞIMIN SÖYLEDİĞİ GİBİ
    KEFİL OLARAK GÖSTERİLİP BORÇTAN MÜTESELSİLEN SORUMLU TUTULABİLİRLER
    EN SAĞLIM BUDUR DİYE DÜŞÜNÜŞORUM

    <p>"İNSANİ YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen VERDELENTEL ().

  • Alıntı

    MÜTESELSİL KEFALET SENEDİ


    .......TC KİMLİK NOLU......, .......TC KİMLİK NOLU......, .......TC KİMLİK NOLU...... kişilerin ....... BANKASINDAN almış oldukları ....... tl krediden dolayı borçlular ile birlikte müteselsil kefil olarak ödemeyi kabul ederiz. Alacaklı dilerse borçlular veya bizim hakkımızda doğrudan doğruya kovuşturma yapabilecektir.
    Yukarıda yazılı borcu faizi ile birlikte herhangi bir hükme hacet kalmaksızın ödeyeceğiz. Bu konuda doğacak uyuşmazlıklarda ....... Mahkemeleri ve icra dairelerinin yetkili olacağını kabul ederiz.


    arkadaşım bu şekilde bir senet düzenlenebilir.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...