İMZA SİRKÜLERİİ

  • ARKADAŞLAR SİZCE HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ İMZA SİRKÜLERİNE KİMLİK FOTOKOBİSİ EKLENMELİMİ, İMZA SİRKÜSÜ HAZIRLADIK KİMLİK FOTOKOBİSİ EKLEMEDİK BUNU BAŞKA BİR NOTERLİKTE İŞLEM ESNASINDA SİRKÜYÜ KİMLİK FOTOKOBİSİ YOK DİYE KABUL ETMEME GİBİ Bİ DURUM OLABİLİRMİ. GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM AYRICA KABUL ETMEYEN NOTERLİKLERDE VAR

  • 12.05.2003 tarihli 19 numaralı Genelge

    İmza sirkülerini ilk ikisinden ayıran husus imza örneğini belirtmesi yanında, aynı zamanda imza sahibinin yetkilerini gösteren bir belge olmasıdır. Noter bu işlemi yapmakla sadece imzayı değil, yetki ve sıfatı da tasdik etmektedir. Bu yüzden imza sahibinin kimliği yanında yetkiyi ve diğer belgeleri araması ve müstenit olarak iş kâğıdına geçirmesi gerekmektedir.



    13.04.2007 tarihli 52 numaralı Genel Yazı
    2003/19 sayılı Genelge hükümlerine uyulması hk.


    İmza sirküleri tanzim edilirken özellikle de dayanak alınan belgeler konusunda farklılıklara, kanun ve genelgelere aykırı uygulamalara yer verildiğine ilişkin bazı noterlerimizce yapılan başvuru ve yakınmalar Yönetim Kurulumuzun 02.04.2007 günlü toplantısında görüşülmüştür.


    12.05.2003 tarihli ve 19 sayılı genelgemizde imza sirküleri işlemlerine dair yeterli açıklamalar yapılmış olduğundan yeni bir genelge ve uygulama biçimi getirilmesine gerek görülmemiş, ancak birlik ve beraberliğin sağlanması ile şikayetlerin önüne geçilmesi bakımın anılan genelgeye titizlikle uyulması hususunun bir kez daha duyurulması uygun bulunmuştur.




    BUKADAR HATIRLATMAYA RAĞMEN VE GENELGEYE RAĞMEN HALA BU HUSUSLARA HALA UYULMUYORSA BEN BUNUN ADINI REKABET KOYARIM. BENİM ANLAMADIĞIM İMZA BEYANNAMESİNE KİMLİK FOTOKOPİSİ EKLEYEN ARKADAŞLARIMIZ İMZA SİRKÜSÜNE EKLEMEKTEN NEDEN İMTİNA EDERLER ? MADEM DEĞERİ DÜŞÜRME ÇABASI İLE YAPILIYOR BU EKLENSİN KİMLİK AMA HESAPTA KAYDA ALINMASIN BU DAHA YARARLI OLMAZMI ?

  • Büyük şehirlerden gerek kooperatif olsun. gerek ltd.şti. gerekse A.Ş. nin imza sirküleri olsun , özellikle bankaların genel merkezlerinden gelen banka imza sirkülerine sık sık rastlıyorum.


    Malesef imza sirkülerinin ekinde nüfus cüzdanlarının fotokopilerini göremiyorum. :) :) :) yıllardır bende bu uygulamayı yapıyorum. Demekki uygulama böylee.. :) :)

  • Bence;
    Şahıs imza sirkülerinde kimlik eklemeye gerek yok eskiden ekliyorduk fotokopi olarak ama karşılaştırma almıyorduk, şimdi ise eklemiyoruz.
    Şirket,Kooperatif gibi tüzel kişiliklerin imza sirkülerinde ise Kimlik Fotokopisini mutlaka ekliyoruz.

  • EVET ÇOĞU NOTERLİKLEREDE FARKLILIKLAR OLMAKTADIR EKLEYENLER VE EKLEMEYENLER ;D EKLERSEK BİŞEY KAYBETMEYİZ,SADECE ÜCRET ARTAR EKLEMESSEKTE ÇOĞU BÜYÜK ŞEHİR NOTERLİKLERİ KABUL ETMİYOR . VALLA NE YAPSAK :-\



  • Malesef rekabet artık ticari olarak bakılıyor özellikle 1.sınıf noterliklerde :(

  • Efendim birinci sınıf noterlikler az kazandıkları için!!!bir koyundan iki post çıkartmanın yolunu arıyorlar,buda yetmiyor personeli soymağa yelteniyorlar,ne gariptir ki gene de doymuyorlar.Allah daha çok versin demekten başkada elimizden birşey gelmiyor :) :) :)

  • Merhaba,
    Bu bölgede sadece ya Ticaret Sicil Tasdiknamesi, ya da Yetki Belgesine göre imza sirküleri tanzim ve tasdik edildiği için kimlik fotokopisinin eklememesi bana normal geliyor.
    Kolay gelsin.