DEVREMÜLK MUVAFAKATI


  • Üstadım, herhalde yanlış anlamadım,


    hak sahibi devre içerisinde hakkını kullanmıyacağını belli bir süre önce yazılı olarak yönetime bildirmesi durumunda site yöneticiliği sözkonusu devre mülkü hak sahibi adına başka bir şahsa kiralıyor ve kira bedelinden bir kısım komisyon kestikten sonra kalan kısmını devre mülk hak sahibine ödüyor
    ----------------------------------------------------------------------
    siz burada 15/06/2011 ila 30/06/2011 tarihleri arasındaki devre mülk hakkımın 300 Tl.sı bedel karşılığında Cabir Karahasanoğlu isimli kişinin kullanmasına muvafakat ederim.
    diye yazmıyormusunuz.

    Aynen böyle yazıyoruz.

  • Üstadım Cabir bey;


    Hissedarı olduğum Afyonkarahisar ili, Ömer Termal tesislerinde bulunan B14 nolu devre mülkteki (01.05.2003-15.05.2003) tarihleri arasındaki kullanımımı bedelsiz olarak , T.C. Kimlik nolu .............. isimli kişinin kullanmasına muvafakat ederim.


    şeklinde yapılmış muvafakatlar var.2003 yılında teftiş gördük bu yapılan muvafakatların arasına


    ANKARA, 02.09.1993 tarih, GENELGE 66 'nın 2. bendi diye not koymuşum.


    2- Alınacak harç ve damga vergisi konusuna gelince; 492 sayılı Harçlar Kanunun 42/2. maddesinde, "Menkul ve gayrimenkul mallar hakkında alım, satım, taahhüt ve rehinle ilgili her nevi mukavele, senet ve kağıtlarda değer gös­terilmesi mecburidir. Rehin bordroları hakkında bu hüküm uygulanmaz." de­nilmektedir.


    Taşınmazın kullanımı bedelsiz olarak karşı tarafa bırakıldığından işlemin mahiyeti icabı değer gösterilmesine gerek bulunmamaktadır. Ayrıca 488 sayılı Damga Vergisi Kanunun 10. ve 11. maddelerinde belirtilen değer gösterilmesi mecburi olan işlemler içine de girmemektedir. Bu nedenle işlem üzerinden maktu damga vergisi ve harcın alınması uygun olacaktır. Maliye Bakanlığı Ge­lirler Genel Müdürlüğünden alınan 16 Temmuz 1993 tarih ve 44730 sayılı mü­talaa ile de bakanlığımızın bu görüşüne iştirak edilmiş bulunulmaktadır.


    Müfettiş bunlara hiç bir şey demedi kontrolden geçti.


    Tabii ki ,siz ve diğer arkadaşlarım da haklısınız.Bizim Kanunlarımız, Yönetmeliklerimiz, Tebliğlerimiz üzerindeki yorumlar çok değişik, sanki sümerbank lastikiymiş gibi her yöne çekilebiliyor.Biz hukukçu değiliz, tabiiki yorumlar değişik olabilir ama bu satırları yazarken aklıma Erzurumlu Beşir Kara geldi,şu dizeleri bize ne kadar da çok uyuyor;


    Ne gelecek kandırır, ne de bağlar dün bizi
    Dündende beter etti , her bir gelen gün bizi
    Hesabında değiliz , bundan böyle gelenin
    Felek etmiş, dünyadan sonsuza sürgün bizi.


    Eğer bu muvafakatlarda gelecek müfettişin ters bir yorumu olursa herhalde bizi gelirler müdürlüğüne sürgün eder.Sürçü lisan eyledim ise affola.


    Saygılarımla.

  • :) :) :)Sevgili Namık bey kardeşim;muhtemelen bu gece uykunuzu kaçırdık zira akşam yazdığım yazıma cevabı gece 02.52,30 sularında vermişsiniz.Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.Sevgili kardeşim bir insan gerçekten ben herhangi bir ücret almadan kişiyi bu hakkımdan faydalandırmak istiyorum derse,gerçek arzusu da bu ise; biz böylesi bir işlemde mutlaka bir değer göstereceksin deme şansımız varmı ?elbetteki yok.Bizim tartıştığımız konu bugibi bir işlemde soracağız sen burayı birinin istifadesine terk ediyorsun ama bunun karşılığı nedir.Eğer karşılığının var olduğu beyan edilirse doğal olarak devlet adına bir miktar para ödemesi gerekir diyoruz.Elbetteki her bir işimizin maktusu vardır, nisbisi vardır. :) :) :)Biz neler gördük neler,dahada neler göreceğimiz meçhul.Hoşçakal.

  • Üstadım Cabir bey kardeşim, uzun meslek hayatımızda hangi badirelerden geçtiğimizi her ikimizde biliyoruz tabiiki gelecekte neler olacağı mechul.Belki ben onları göremem.


    Alıntı

    Sevgili Namık bey kardeşim;muhtemelen bu gece uykunuzu kaçırdık zira akşam yazdığım yazıma cevabı gece 02.52,30 sularında vermişsiniz.Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.


    Uykusuzluk önemli değil, özür ne kelime biz hepimiz kardeşiz, arkadaşız, tabii ki birbirimize yardmcı olacağız. Yoksa yeni katip arkadaşlarımız nereden tatbiki olarak faydalanacaklar.Gerçekte böyle bir konuda sizi kırdı isem asıl ben özür dilerim.


    Üstadım son paragrafında

    Alıntı

    Hoşçakal.diyorsun bir daha yazışma imkanımız olmayacak mı?


    Üstadım, sizin bir kaplıcada devre mülkünüz varmış. Bir haftalığına bana kaç liraya verirsin?
    Aman çok isteme kalbim var.
    Saygılarımla.

  • Namık bey kardeşim;
    1-(Hoşçakal) Sözün gelişi idi,kesinlikle böyle birşey düşünmedim,sizin gibi iyi bir dostu bulmuşken bırakmak o kadar kolay olmasa gerek...
    2-Hiç devremülküm olmadı olmasıda pek mümkün görünmüyor,zira bir evim vardı depremde yıkıldı devlet bir konut verdi onun borcunu ödüyorum. :) :) :)Eğer olsa idi emin olun hiçbir bedel talep etmeksizin size tahsis edebilirdim.
    3-Meslek ile ilgili tartışmalardan kesinlikle rahatsız olmam ve kırılmam."hiçbirimizin şahsi meselesi değil"
    4-Tartışmağa devam size saygı ve selamlar yolluyorum.