MİRASÇILIK BELGESİ KATPLERİN HAZIRLAMASI

  • Arkadaşlar kolaygelsin. Mirasçılık hazırlanması ile ilgili bir yazı okumuştum Noterin yetki vermesi ile Mirasçılık belgesi hazırlayabiliriz diye. Şimdi Noter yetki verecek ama şimdi bulamıyorum acaba okuyan varmı yoksa benmi yanlış hatırlıyorum. Herkese kolay gelsin iyi çalışmalar.

  • Sedat bey TNB 'nin sitesine Noter'iniz kobili ile girip size yetki verecek Mirasçılık Belgesi düzenleyebilir diye. sonra siz kendi kobilinizle ve kendi şifreniz ile TNB 'ye girip Mirasçılık Belgesi düzenleyebileceksiniz.Ama sizinde bildiğiniz gibi biz sadece düzenleyebiliyoruz fakat imzalayamıyoruz. kolay gelsin..

  • Değerli Meslektaşım Noterinizin TNB ye giriş yaparak Ana sayfada Hizmetler bölümünün alt kısmında personel kaydı bölümüne tıklayıp personel bilgilerini gösterir bir ekran gelecek onun en sonunda Yetkili bölümü var oraya tıkladığınızda açılan ekranda Mirasçılık belgesi verebilir kutucuğunu işaretleyip kaydet dediğinde yetki verilen personelde giriş yapabilir, selam ve dua ile...

    <p>İNSANDA YOKSA EDEP... NEYLESİN MEDRESE NEYLESİN MEKTEP... OKUSA ALİM OLSA MERKEP... BAK YİNE MERKEP YİNE MERKEP...</p>

  • HUMK 206. maddenin ilgili maddesi öyle emir ferman buyurmuş, selam ve dua ile...

    <p>İNSANDA YOKSA EDEP... NEYLESİN MEDRESE NEYLESİN MEKTEP... OKUSA ALİM OLSA MERKEP... BAK YİNE MERKEP YİNE MERKEP...</p>

  • Değerli meslektaşlarım,
    Sistemde personele yetki verilmiş ama yönetmeliğin aşağıdaki maddesine göre de mirasçılık belgesi tanzim yetkisi dahi vermemeleri gerekir. Saygılarımla. Kolay gelsin.

    Alıntı

    İşlem yapmaya yetkili kişiler


    MADDE 11 – (1) Bu Yönetmelik uyarınca yapılacak işlemler, bizzat noter veya noterlik dairesinde kendisine imza yetkisi verilmiş olan hukuk fakültesi mezunu görevli ya da noter stajyeri tarafından yerine getirilir.

  • Bazan şaşıyorum bazı meslektaşlarımızda değişik bir fobi olmuş sanki herşeyi imzalamak :) bırakın imzalamayın nekadar az imza okadar sorumluluk.