HAFTASONLARI DEFTER

  • Bilindiği üzere defter sistemi 7/24 çalışmaktadır. Ancak bazı noterliklerimizin hafta sonları defter kestikten sonra gönderim yapamadıklarını duymuş bu sebeple cumartesi günü bazı incelerimiz olmuştur.
    Sonuç olarak yapılan hata tespit edilmiş ve hatanın; vezne bilgisayarının sistem tarihinin değişitirilmesi olduğu ortaya çıkmıştır.
    Bu cihetle cuma günleri Veznede yevmiye kapatılıp pazartasi tarihi açılsa bile sistem (bilgisayar) tarihinin değişitirilmemesi gerektiği aksi takdirde defter gönderiminin yapılamayacağı durumu tespit edilmiştir.
    saygı ile duyurulur.


    İbrahim AKTAŞ
    TNB BİM

  • DEĞERLİ ADMİN BEN CUMA GÜNÜ RAPORU ALDAKTIN SONRA
    SİSTEMİN TARİHİNİ DEĞİŞTİRMEDEN VEZNENİN TARİHİ DEĞİŞTİREREK
    KESTİM HİÇBİR SORUN ÇIKMADI BAŞKA BİR HATADAN KAYNAKLANIYOR OLMASIN

  • Merhaba adminim. teşekkkür ederim.


    Ben Cuma günü akşamı yevmiye yi almadan (günü kapatmadan) , defter makbuz kesimlerine cuma akşamı, cumartesi ve pazar günleri devam ettim, yaklaşık 1000 üzerinde yevmiye kesildi, tnb yi bildirimi yapıldı.


    Başka nasıl bir türlü sorun olabilir ki, :)

  • Sorunu açıklayayım.



    Sorun Cuma günü mesai saatiniz bitti ve Cuma tarihinin veznesini kapattınız. Önünüzdeki işlemleri Pazartesinin tarihine keseceksiniz işte burda Pazartesi tarihli vezneyi açarsınız. Pazartesi tarihli vezneniz açıktır ama sistem Cuma'dır işte burada sorun oluyordu.



    Bilmem anlatabildim mi :)