WİNDOWS LİSANSLARI

  • TNB'den alıntıdır.

    Microsoft Şirketinin Avukatı tarafından tüm Noterlere mektup gönderilmiş olup, Noterliklerde kullanılan windows yazılımlarının lisansları bulunmayanların lisanslanması istenmiştir.


    Bilindiği üzere 5846 s. kanuna göre lisanssız yazılım kullanmak hapis ve para cezası gerektiren bir suçtur. Bu konuya vakıf olmayan bazı Noterliklerimizde lisanssız yazılım kullanılması olasıdır.Olası bir incelemede yaptırıma maruz kalınmaması için tüm yazılımların lisanslı olması gerekmektedir.


    Birliğimiz tarafından 2007 yılında Microsoft Türkiye ile lisans alım anlaşması yapılmış ve uygun fiyatla Windows XP ve VİSTA için lisans alımı sağlanmıştır.


    Yine Birliğimiz tarafından uygun fiyatla WİNDOWS 7 Professional yazılımı alımı için Microsoft Türkiye ile görüşme yapılarak, lisansı bulunmayan Noterliklerimizde lisanslı yazılım alınarak kullanılmasının sağlanmasının uygun olacağını düşünüyorum.
    TNB Yönetimimizden bu konuda girişimde bulunmasını talep ediyorum.
    Saygılarımla.



    -----------


    Rusya, kendi işletim sistemini kurmak için büyük bir bütçe ayırdı. Biz şanslıyız TÜBİTAK var. TÜBİTAK, Linuks tabanlı PARDUS'u sürekli geliştirmektedir. Evdeki bilgisayara TÜBİTAK'tan CD istedik, ücretsiz gönderdiler. Sorunsuz, çok memnunuz. İçeriğini ve uzantılarını bilmediğimiz yabancı Windows için neden yüksek ücretler ödüyoruz. Şahsım adına TNB programlarının Linuks işletim sistemine uygun olmasını ve noterlik işlemlerinde TÜBİTAK tarafından sürekli geliştirilen Linuks tabanlı işletim sistemlerini kullanmak istiyorum ve özgürlük için PARDUS diyorum.


    Keles Noteri : Serdar Özkan
    -------------
    Sayın Şenerol,


    Talebinize aynen katılıyorum.Çeçen hafta noterlik işlemlerinde kullanılmak üzere bilgisayar almak istedim.İzmir'deki tüm teknoloji magazalarını dolaştım.Bizim programları çalıştıracak yazılım sistemi yüklü bir bilgisayar bulamadım.Bilgisayarı aldiktan sonra ortalama 500-600 TL vererek yeniden program alıp yükletmek gerekiyor.Zahmetli ve pahalı bir yol.Bu konuya bir çözüm bulunsa iyi olur.selamlar.


    -----------


    Değerli meslektaşım,


    Microsoft'un avukatları, Türkiye çapında, tüm noterlere sözünü ettiğiniz mektubu göndererek, lisanslı olmayan programların lisanslandırılarak, lisans belgelerini de kendilerine göndermemizi istemektedirler.


    Elbette Microsoft'un avukatları müvekkil şirketlerinin çıkarlarını koruma adına, (kendileri her ne kadar ihtarname üslubuyla kaleme almışlarsa da) böyle bir mektup gönderebilirler. Bunu anlayışla ve saygıyla karşılamak gerekir.


    Ancak, hangi gerekçeyle olursa olsun, bizden bir de bildirim yükümlülüğü beklemelerine hakları yoktur. Bu tavırlarını hem hukuka aykırı, hem de tüm noterlere yapılmış bir saygısızlık olarak görüyorum.


    Sayın vekiller, C. Savcılarını da alarak baskına geleceklermiş. Buyursun gelsinler.


    Ben hiçbir meslektaşımızın bu aşağılayıcı tavır karşısında, böyle bir bildirimde bulunacağını düşünmüyorum.


    Saygılarımla.


    İhsan ÖZSOY


    Marmaris 1. Noteri
    --------------------



    Değerli meslektaşlarım noterliğinizde Microsoft sertifakalırını aldınız mı aldıysanız kaç dolar , almayı düşünüyormusunuz!!

  • Yeni Noter Otomasyon Paketi üzerinde çalışmalar Bilişim Komisyonu ile birlikte sürdürülmektedir. Yapılan planlamada pilot uygulamanın Bilişim Komisyonu üyelerine 2012 Mart ayı sonunda açılması hedeflenmiştir. İlk pilot uygulamadan sonra paketin noterliklere kullanıma açılması için yeni bir takvimlendirme ayrıca yapılacaktır.


    Yeni Noter Otomasyon paketi platform bağımsız olarak, Microsoft Windows (XP, Vista, Win 7 vb.), Linux (Pardus, Ubuntu, vb.) ve MacOS X işletim sistemleri altında geliştirilmekte ve testleri devam etmektedir. Bu kapsamda gerekli bilgisayar konfigürasyonu (teknik özellikleri) çalışması da sürdürülmekte olup, bu çalışmaya noterliklerde kullanılan mevcut bilgisayar teknik özellikleri temel alınmaktadır.


    Bilginize sunarız.


    Saygılarımızla.


    Bilgi İşlem Müdürlüğü


    "ALINTIDIR"


    BU DURUMDA WİNDOWS 7 PROFESSİONAL ALMAKTA FAYDA VAR SANIRIM...!
    YENİ NOTER OTOMASYON PAKETİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI...................!


    DİĞER TARAFTAN YENİ NOTER OTOMASYON PAKETİ'nin Linux (Pardus, Ubuntu, vb.) ve MacOS X işletim sistemleri içinde çalışma olduğu göz önüne alındığında ACABA İŞLETİM SİSTEMİ İÇİN LİSANS ALMAYA GERENK VARMI....!


    BUNLARDAN Linux (Pardus, Ubuntu, vb.) ve MacOS X işletim sistemleri FREE (ÜCRETSİZ) olduğunu biliyorum, bu durumda noter otomasyon paketinin çıkmasını mı beklemek lazım.!


    Bunlar sadece şahsi düşüncelerimden ibaret olup, olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum...!

  • Değerli Meslektaşlarımız,



    Microsoft ürünü bilgisayar donanımları ile programlarını kullanan Noterliklerimizde, bu ürünlere ait faturalarda lisans ücretinin de tahsil edildiğinin açıkça yazılmış olması gerekmektedir. Faturalarda, lisans ücretinin alındığına dair kayıt olmaması halinde ürünün lisanssız olarak kullanıldığı kabul edilebilir.


    Faturada bu ücretin tahsil edildiğine dair bir kayıt mevcut değilse, kullanılan ürünün lisanslı hale getirilmesi, bunun için de Microsoft ürünlerinin satıldığı bir yerden bunlara ilişkin CD'lerin alınarak bilgisayarlara yüklenmesi icap etmektedir. Microsoft Windows işletim sisteminin lisanslı olup olmadığı ekteki dokümana göre kontrol edilebilir.




    Open Office, Adobe Acrobat Reader, TNB Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından yazılan Noterlik Uygulamaları, elektronik anahtar (kobil) yazılımları, Open VPN yazılımı, web tarayıcı programları (Google Chrome, Mozilla FireFox) ücretsiz programlar olup herhangi bir lisans zorunluluğu bulunmamaktadır.


    Bilgi talep eden Avukatlık Bürosuna cevap verme zorunluluğu bulunmamaktadır.



    Bilgilerinize sunarız.



    Saygılarımızla.



    TNB Yönetim Kurulu

  • sayın meslektaşlarım herkese merhaba

    bildiğiniz üzere 2007 yılında bizlere tnb windows ilşetim sistemi sattı. öğrenmek istediğim bu lisans noterin adınamı yoksa noterliğin adınamı ? o dönemde lisans satın alan noterimiz başka bir noterliğe atandı. şimdi lisansları birlikte götürmüş mü oldu? yoksa hala biz kullanabilirmiyiz ilginize teşekkür ederim


  • sayın meslektaşlarım herkese merhaba

    bildiğiniz üzere 2007 yılında bizlere tnb windows ilşetim sistemi sattı. öğrenmek istediğim bu lisans noterin adınamı yoksa noterliğin adınamı ? o dönemde lisans satın alan noterimiz başka bir noterliğe atandı. şimdi lisansları birlikte götürmüş mü oldu? yoksa hala biz kullanabilirmiyiz ilginize teşekkür ederim


    Değerli Meslektaşım Lisanslar bilgisayarlara özeldir, elinizde bulunan lisanslar ile bilgisayarınızdaki lisans numarası http://www.tamindir.com/product-key-finder/indir/ adresinden indirip çalıştır dediğinizde gelen sonuçta çıkan lisans numarası birbirini tutarsa mesele yoktur, bilgisayarınız lisanslıdır, ama Noteriniz lisansı götürüp bulunduğu yerdeki bilgisayarlarada aynı lisansı yüklediyse ve lisansı beraberinde götürdü ise bilgisayarınız lisanssız olmuş olur yeni lisans edinmeniz gerekmektedir, selam ve dua ile...

    <p>İNSANDA YOKSA EDEP... NEYLESİN MEDRESE NEYLESİN MEKTEP... OKUSA ALİM OLSA MERKEP... BAK YİNE MERKEP YİNE MERKEP...</p>

  • birde lisansının OEM işletim sistemi ise noter kendiyle birlikte götüremez o bilgisayara özgüdür başka pcye kurulamaz hard disk numarasına seri numarasına göre kendini kurar OEM ise değilse sıkıntı olabilir . fatura bilgilerine bakın OEM mi