• Adıma kayıtlı bulunan T.C. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü tarafından verilmiş ...../.../2011 tarih, ..... nolu ve yetki belgesi sahibinin taşıtları içinde yer alan...... nolu K1 belgesinden doğan bütün haklarımdan .... oğlu 19.. Doğumlu ......... T.C. Kimlik nolu ........ lehine feragat ediyorum ve bu belgeden doğan bütün haklarımı kullanmak üzere , 19.. Doğumlu ...... T.C. Kimlik Nolu ........'ye devrettiğimi kabul ve beyan ederim.



    Şeklinde yapmıştım... Saygılarımla

    <p>Başkaları hakkında kötü şey söyleyenlerin, kendilerine söyleyecekleri iyi bir şeyi yoktur...</p>

  • Hüseyin bey,
    Daha evvel böyle bir işlem yapmamış olmakla birlikte;
    Bana da Y belgesinin devri için sözleşme yapmak isteyenler gelmişti. Belgenin araca değil şahsa verildiği düşünceyle, bu hususla ilgili Şoförler Odası, İl müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü vs. görüşmeler yaptım.
    Sonuç olarak : ticari bir aracını 1. derecede akrabasına devir etmiş olan biri, bu işinden dolayı edindiği, K-Y gibi belgelerini ticari aracını - hattını devir ettiği kişiye devir edebileceğine dair, Ulaştırma Bakanlığı'nın bir uygulaması söz konusu idi.
    Şoförler Odasında dilekçe örneği var.. Devir eden kişi, Sahip olduğu Y belgesinin, ticari aracını devir alan 1. derecedeki akrabasının adına düzenlenmesine dair dilekçeyi imzalayıp, (isteyen makama diğer evraklarla bir teslim etmesi yeterli.)

    &quot;Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim..&quot;