Mülkiyeti Muhafaza kaydı ile Yapacalacak 2.El Araç Satışları Hk.

  • Değerli Arkadaşlar- 01.05.2010 tarihinden itibaren Elektronik ORTAMDA yapılmaya başlamıştık. YALNIZ Bu tarihden sonra MÜLKİYETİ MUHAFAZA KAYDI İLE YAPILACAK OLAN 2.EL SATIŞ SÖZLEŞMELERİNDEN -2011/3 Nolu Genelge göre- Maktu üçret dışında bir başka üçret alınmayacak denilmekte. Peki. Tescil-PTT üçretleri nasil ikmal edilecek. Ben çevremizde bulunan Noterliklerde Arkadaşlarla görüşmem neticesinde MÜLKİYETİ MUHAFAZA KAYDI İLE SATIŞ YAPMIYORLAR ve BENDE BU GÜNE KADAR HİÇ YAPMADIM. SADECE- PTT-TESCİL ÜÇRETLERİNİ ALAMADIĞIMIZDAN DOLAYI-Bu konuda Görüşlerinizi rica ediyorum. Herhalde sizlerde biliyosunuz. Genelde Mülkiyeti muhafaza kaydı ile ilgili Satışları birçok Noter yapmamaktadır.İstanbul Noter odasında 01.05.2010 tarihinden önce yapılan toplantılara katılmıştım. Bu konuda çok açıklayıcı bir bilgi verilmedi.Herkese kolay gelsin.

  • Ersin bey,
    Bahsettiğiniz genelge her ne kadar öyle dese de, Mülkiyeti Muhafazalı satışların geçerli olabilmesi Alıcının ikamet adresi yerindeki noterliğe tescil edilmesi ile mümkün ve geçerlidir..
    İlgili yazışmalar da adli tebligat şeklinde olmalıdır.
    Kaldı ki 7 TL ptt ücreti *2 = 14 TL posta ücrtei alınması gerekir. Ayrıca Alıcının adres yerinde bulunan noterlik tescil ücreti için de 2,36 TL alınması gerekir..
    UYGULAMADA (Ben son iki ayda 3 tane böyle satış yaptım) Makbuz keserken POSTA ÜCRETİ 14 TL ek ücret alıyoruz. 2,36 TL tescil ücretini de ilgiliye izah edip, elden ayrıca alıyoruz..
    7 TL posta ücreti ve 2,36tescil ücretini ilgili noterliğe üst yazı ile birlikte gönderiyoruz..
    Öyle yani.. Öyle yaptık..
    :D

    "Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."

  • ikametgahındaki noterliğe bir nüsha fazla hazırlayarak göndermeniz gerekir. Göndereceğiniz nüsha için posta ücreti almanız lazım 7 tl. Birde karşı noterliğe göndereceğiniz 9,36 tl almanız lazım ilgilisinden ayrıca . bunuda nasıl izah edersiniz bilmem. ben ilgiliye makbuzsuz alacağım bu parayı izah edemiyorum...