İlaç İmhası Hk.

  • Sevgili Meslektaşlarım:


    Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanan ilaçların imhası istenmektedir.
    Bununla ilgili örnek metni elinizde mevcut mu örneği burada paylaşabilir misiniz ve ilgililerden ne gibi belgeleri istemem gerekli ( Birde Yeşil Reçete ile ilgili bir konuda vardı. ) Neler yapmam lazım yardımcı olursanız memnun olurum. Saygılarımla.

    Mey Biter Saki Kalır, Her Renk Solar Haki Kalır, Diploma Cehlini Alsada Varsa Hamurunda Eşşeklik Baki Kalır...

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen FİLİZ ().

  • Sağlık bakanlığı tarafından yasaklanan ve imhası istenen ilaçların, Eczacı, Hastanenin Başhekimi ,yanında Hastane müdürü vs. kişiler olmak kaydı ile kendi aralarında oluşturulacak komisyon ile yapılmasının sağlık bakanlığına yasaklanan ilaçların tesbit edilerek iade edilmesinin uygun olacağını diye düşünmekteyim.

  • Değerli meslektaşım faks numaranızı veririseniz bugüne kadar yaptığımız imha tesbit tutanaklarından size gönderebilirim.

  • BAŞLIK OLARAK DÜZENLEME ŞEKLİNDE TESPİT TUTANAĞI OLARAK İŞLEM YAPILIR,
    İŞLEME İMHA EDİLECEK OLAN FABRİKANIN YETKİLİSİ GİRİLİR. İMHA EDİLECEK İLAÇLARI TAŞIYAN ARAÇLARIN PLAKASI VE ŞÖFÖRLERİN KİMLİKLERİNİ AYRICA BİR KAĞIDA FOTOKOPİİNİ ÇEKİN ŞÖFÖRLERİN DE İMZASINI ALIP BİLGİ İÇİN İŞLEMİN ARKASINA EKLENİR,SAĞLK BAKANLIĞI TARAFINDAN FABRİKAYA GÖNDERİLEN KOMİSYON RAPORU DA İŞLEME EKLENİR VE SAĞLIK BAKINLIĞINA BAĞLI BİR BİLİR KİŞİ HUZURANDA İMHA YAPILIR.

  • TESPİT TUTANAĞI
    (İLAÇ İMHASI İÇİN)
    [İkibinoniki yılı Mayıs ayının otuzuncu günü 30.05.2012]
    Aşağıda mühür ve imzası bulunan ben [adresindeki dairemde görev yaparken [................ nedeni ile istek üzerine gidilen] ve gösterdiği [ verilmiş gün, kayıt ve seri numaralı, fotoğraflı Nüfus Cüzdanına göre ili, ilçesi, cilt, aile sıra, sıra numaralarında kayıtlı olup, baba adı , ana adı , doğum tarihi , doğum yeri olan ve halen adresinde oturduğunu,okur yazar olduğunu söyleyen, T.C. kimlik numaralı , ] bir tespit tutanağı düzenlenmesini istedi.
    Kendisini yukarıda yazılı belge ile tanıdığım gibi bu işlemi yapma yeteneğinin bulunduğunu ve okur yazar olduğunu anladım.
    Bunun üzerine Tespiti İsteyen; ……………………. yetkilisi şu suretle söze başladı “T.C. …………. Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanlığı adına ……………………… tarafından ../../….. tarih ve …………. Sayı numarası ile verilmiş olan raporda belirtildiği üzere ………. sayfalık eski listede tanımı, miktar (gram), tutar (TL.) ve imha nedeni sıralanmış toplam maliyeti ……… TL. değerindeki çeşitli miktarlardaki Hammadde, Yarı mamul, Mamul, AR-GE (Hammadde) ürünlerin geri çekme yönetmeliğinin ilgili hükümleri uyarınca imalattan kaldırma hasarlı ambalaj , miat hitamı, bozulma ve ambalaj yönetmeliğinin değişen hükümleri doğrultusunda imhalarının yapılmasının uygun olduğunu ve bu sebeple imha edilecek hammadde, Yarı mamul, mamul, AR-GE (Hammadde) ürünlerin ………..tarihinde, Saat … …. ‘da şirketin ……………. Adresindeki şirkete ait deposunda ………… Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetim Müdürlüğü yetkilileri ile TC. ………Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri nezaretinde ……..tesislerinde imhasının yapılacağını ve bu hammadde, Yarı mamul, mamul, AR-GE (Hammadde) ürünlerin …………adresindeki depolarından ………….. tesislerine götüreceklerini, bu sebeple imhası yapılacak olan hammadde, Yarı mamul, mamul, AR-GE (Hammadde) ürünlerin kamyonlara yüklenmesi esnasında yükleme işleminin noterliğimiz tarafından tespit edilmesini talep etti.

    Bunun üzerine bugün (…….) Saat ….. ‘da yukarıda açık adresi ve unvanı belirtilen şirketin yetkilisi …………. Ve ………….. Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atik Yönetim Müdürlüğü imha memuru olarak ekteki …….. tarih ve sayılı yazı ile görevlendirilmiş bulunan ……… ile, T.C. ……….Sağlık Grup Başkanlığının ……… tarih ve ……… sayılı yazı ile görevlendirilen Eczacı ………………. Ve Sağlık Memuru ………….ile birlikte …………. Adresindeki imhası yapılacak olan ürünlerin muhafaza edildiği depoya geldik. Burada ………. Adet palet üzerine sabitlenmiş ve …………. Plaka sayılı ………..yönetimindeki kamyona ve …………. Adet palet üzerine sabitlenmiş ……… plaka sayılı ………..yönetimindeki kamyona tutanağı ekli listede belirtilen Hammadde, Yarı mamul, mamul, AR-GE (hammadde) ürünlerin tamamının ……….. imha memuru nezaretinde yüklendiğini ve ………. Sağlık Grup Başkanlığı görevlileri tarafından kamyonların mühürlendiğini görerek tespit ettim. Bu şekilde tamamlanın yükleme işlemine ilişkin tespit Saat ….. itibari ile sona erdi. “


    Yazılan bu tespit tutanağı okuması için ilgilisine verildi. Okudu. Yazılanların kendi istekleri olduğunu beyan etmesi üzerine tutanak, tespit isteyen ve hazır bulunan görevliler ile birlikte imzalandı, mühürlendi. [İkibinoniki yılı Mayıs ayının otuzuncu günü 30.05.2012]


    TESPİT İSTEYEN ŞİRKET YETKİLİSİ



    HAZIR BULUNAN HAZIR BULUNAN
    [] BELEDİYE BAŞKANLIĞI Çevre koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetim Müdürlüğü Yetkilisi:
    İmha Memuru
    []
    [] [] SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI Görevlileri :
    ECZACI:
    []
    []


    SAĞLIK MEMURU:
    []
    []

  • Başınız ağrımasın diye ; Sağlık Grup Başkanlığından gelen kişiden ve eczacıdan ''Araca yüklenen koliler içerisinde tutanak ekindeki listede belirtilen (ilaçlar/ vesair hammadde mamül yarı mamül her ne ise ) olduğunu kontrol ettim ve doğrularım diye bi yazı alın ve evraka ekleyin. İlaç firmaları aynı ilacı yıl içerisinde 3 kez imha etmiş gösterip haksız kazanç sağlamak yoluna gidebiliyorlar siz listedeki imha edilecek ilaçla (listede yazılı olanlarla , araca yüklenen kolilerin ) içerisinde ne olduğunu bilemezsiniz nerden bileceksiniz ilaç firmaları yıllık olarak imha edilecek ilaçlarla ilgili bakanlıktan liste halinde imha izni alırlar, gelir bi sizde imha tutanağı yaparlar o imha olunan ilçaların vergisi hatta bazıların ana parasını devletten geri alıyorlar , sonra gider başka bi notelikde aynı liste ile bi imha tutanağı daha düzenler araç tıbbi atık yakma toplama merkezine (büyük ihtimalle izmitte dir )girer liste onaylanır aynı ilaç yada imha edilecek olan ne ise 2 3 kere imha edilmiş olarak devletten haksız kazanç sağlayabilirler sonra bide bakarsınız ortaya bu yolla para kazanan bi çete çıkmış çökertilmiş sorasında hadi bakalım yükleme tespit tutanağında imzanız var buyrun mahkemeye derler derdinizi anlatana kadar çile çekersiniz bunlar bu ülkede olan şeyler o yüzden yüklenenlerin listede belirtilenler olduğuna dair onun kontrolünü yapan sağlık grup başkanlığından gelen ve eczacıdan öyle bi yazı alın imzalatın ve yapacağınız tutanağa iliştirin tedbir olarak

  • :) :) Adem beyciğim biz imza etmiyoruz,biz imha ve bertaraf edilmek üzere ilaç atıklarının teslim alındığına dair durum tesbit zaptı yapıyoruz.Keşke (İZAYDAŞ) gibi bir tesisimiz olsa ne paralar kazanırız biliyonmu? tonu 1000 Lira!!


  • :) :) Adem beyciğim biz imza etmiyoruz,biz imha ve bertaraf edilmek üzere ilaç atıklarının teslim alındığına dair durum tesbit zaptı yapıyoruz.Keşke (İZAYDAŞ) gibi bir tesisimiz olsa ne paralar kazanırız biliyonmu? tonu 1000 Lira!!


    Cabir abim sizde çok haklısınız.
    Sorulan soru beni yanılttı. soruda yasaklanan ilaçların imhası istenmektedir deniyor. oysa dediğiniz gibi tesbit yapılabilir.


    imhasına gelince!! amann imhasını kim yaparsa yapsın kokmuş ilaçlarla uğraşmayalım.. ;D ;D