Sözleşme hk.

  • Aşağıdaki sözleşme hakkında görüşlerinizi rica ediyorum Nelere dikkat etmem gerekir Düzenleme Veya Onaylama olarak mı yapacağım Yardımlarınızı bekliyorum Saygılarımla.




    DÜZENLEME ŞEKLİNDE SÖZLEŞME


    1. TARAFLAR.
    1.1. --------- l adresinde mukim ------- Tic. Ltd. Şti. (Bundan sonra SATICI olarak anılacaktır.)
    1.2. ……………………………………………………………… adresinde mukim ------ T.C. KİMLİK NOLU ------ (Bundan sonra ALICI olarak anılacaktır.)


    2. SÖZLEŞME KONUSU
    2.1. İSTANBUL İli, KADIKÖY ilçesi FİKİRTEPE Mahallesi,2207-2210-2211-2212no lu adaların üzerindeki tüm parsellerin tevhidinden sonra elde edilen arsaların tamamı üzerinde yapılmakta olan ve müteahhidin payına düşen katlar arasında (arsa sahiplerinin dairelerinin belirlenmesinden sonra ) müşteri tarafından seçilecek olan dairenin işbu sözleşme kapsamında öngörüldüğü şekli ile Alıcı’ ya satış ve teslimine ait genel şartları içerir sözleşmedir .


    3. SATIŞ BEDELİ VE ÖDEME ŞEKLİ


    Alıcı brüt m2 birim fiyatı peşin 3.250 TL(üçbinikiyüzellitürklirası) olarak müteahhidin üretmiş olduğu dairelerden …60. m2 (brüt) daire alacak olup dairenin fiyatı 3.250 tl x 60 m2= 195.000.TL'dir. İşbu bedel sözleşmenin imzası ile birlikte 195.000TL(yüzdoksanbeşbintürklirası) nakden satıcıya ödenecektir.
    Tapu0,,25da alıcıya devir ferağ halinde tahsil edilecek olan tapu harcının tamamı, Katma Değer Vergisi, gayri menkulün sigortalanması halinde sigorta primleri,sözleşmenin imzasından tahakkuk eden damga vergisi ve elektrik, su, doğalgaz, telefon ile ilgili abone işlemleri ve bu işlemlere ait giderler ve katılım payları bu bedeller Alıcıya aittir. Sözleşmenin imzası tarihinden sonra vergi, resim ve harçlarda artış olması halinde işbu artışlar Alıcıya aynen yansıtılacaktır.
    4. TAPU DEVRİ VE FİİLİ TESLİM



    4.1. Alıcı dairesini Satıcının Arsa sahipleri yapmış olduğu Kat Karşılığı İnşaat sözleşmeleri belirtilen süreden önce teslim edilemeyeceğini ve dairenin özelliklerinin yine kat karşılığı sözleşmesinde Teknik Şartname göre yapılacağını bu şartları bildiğini ve kabul beyan ve taahhüt eder. Konutların teslim edilmesinden sonra, emlak vergi bedellerinden Alıcı sorumlu olacaktır. Satıcı mülkiyetin kendisinde olması nedeniyle emlak vergilerini ödemiş olsa dahi, bu bedelleri Alıcının cari hesabına borç kaydederek tahsil etme hak ve yetkisine sahiptir. Vadelerinde ödenmeyen emlak vergi borcuna Emlak Vergisi ile ilgili Belediyece uygulanan gecikme faizinden az olmamak üzere sözleşmede yer alan temerrüt faizi oranında faiz tahakkuk ettirilir.


    4.2. Konut;Yasal mevzuat ve sözleşme gereği satıcı tarafından ödenmesi gereken tüm ödemeler yerine getirildikten,tüm taksitler ödendikten ve Site Yönetimi tarafından talep edilen tüm ortak yaşam giderleri ödendikten satış bedelinin KDV si , alıcının ödemekle yükümlü olduğu risk sigortası, damga vergisi, emlak vergisi ,dahil bilumum vergi,tapu iskan raporu,resim,harç,site,aidatı,sigorta prim borçları ve sair tüm masraf ve harçların ödenmesinden ve istenilen belgelerin Satıcıya verilmesi sonucu Alıcı adına tapuda tescil edilir.




    4.3. Tapu ve ruhsat işlemleri için ödenmesi gereken giderler, alıcıya bildirilir.Alıcı bildirilen süre içersinde masrafları ödeyerek konutu tapuda kendi adına tescil ettirmesi gerekir.



    4.4. Kat maliki 1 yıl boyunca sahip olduğu bağımsız bölümün satışında veya kiraya verilmesinde------ Ltd. Şti.nin belirlediği emlak,danışmanlık şirketi haricinde gayrimenkul satışı ve kiralanması konusunda profesyonel kişilere pazarlama yapan bir başka emlak şirketi- danışmana yetki veremez, ancak kendi dairesini bizzat kiraya verebilir veya diğer alıcıların ve kat maliklerinin haklarına tecavüz etmeyecek bir rayiç ve ------ Ltd. Şti’nin yazılı onayı ile satabilir. Aksi halde bu kişilerin Siteye girip çıkması veya müşteri getirmesi engellenebilir.


    5. ALICI’ NIN TEBLİGAT ADRESİ


    5.1. ……………………………………………………………………………… dır.


    5.2. Bu adreste bir değişiklik olduğu taktirde, hak sahibi bu değişikliği Satıcı’ ya yazılı olarak bildirecektir. Aksi taktirde bu sözleşme çerçevesinde Alıcı’ ya yapılacak bütün tebligatlarda yukarıdaki adres esas alınacaktır. Tebliğ edilememe ve adres bildirilmeme hallerinde 5.1.maddede belirtildiği şekilde hareket edilir.


    6-İşbu sözleşmenin geçerliliği müteahhit tarafından arsa sahibine karşı üstlenilen edimin tamamen yerine getirilip dairelerin teslimi şartına bağlıdır.
    7-işbu sözleşme alıcıya inşası tamamlanmış dairelerden brüt 60 m2 yüzölçümlü olan daireyi SEÇİM HAKKI verir
    8-Satışa konu gayrimenkülün tam vasıfları belli olmadığından sadece m2 satışını kapsadığından taraflar işbu sözleşmeyi mevzuatın izin verdiği safhaya kadar gayrimenkulün tapudaki kütüğüne şerh ve tescil ettirmeyeceklerini, bu nedenden doğacak tüm hukuki cezai, mali sorumluluğun kendilerine ait olduğunu şimdiden beyan kabul ve taahhüt etmişlerdir.


    ALICI SATICI

    Mey Biter Saki Kalır, Her Renk Solar Haki Kalır, Diploma Cehlini Alsada Varsa Hamurunda Eşşeklik Baki Kalır...

  • Bu bir nevi satış vaadi sözleşmesi olmuş,
    Düzenleme şeklinde yapıl masının ve İSTANBUL İli, KADIKÖY ilçesi FİKİRTEPE Mahallesi,2207-2210-2211-2212no lu adaların üzerindeki tüm parsellerin emlak vergisi değerine ilaveten 195.000TL'in oluşturduğu rakam üzerinden vergi tahsil olunmasının doğru olacağını düşünüyorum. ve ayrıca şu hususada dikkat edin (Alıcı dairesini Satıcının Arsa sahipleri yapmış olduğu Kat Karşılığı İnşaat sözleşmeleri) atıfta bulundukları sözleşme...


  • Bu bir nevi satış vaadi sözleşmesi olmuş, Düzenleme şeklinde yapıl masının ve İSTANBUL İli, KADIKÖY ilçesi FİKİRTEPE Mahallesi,2207-2210-2211-2212no lu adaların üzerindeki tüm parsellerin emlak vergisi değerine ilaveten 195.000TL'in oluşturduğu rakam üzerinden vergi tahsil olunmasının doğru olacağını düşünüyorum. ve ayrıca şu hususada dikkat edin (Alıcı dairesini Satıcının Arsa sahipleri yapmış olduğu Kat Karşılığı İnşaat sözleşmeleri) atıfta bulundukları sözleşme...

  • Bu sözleşmede kapalı bir kutu gibi olmuş. Ne kat Karşılığı inşaat sözleşmesine benziyor ne de Satış vaadi Sözleşmesine. Diyelim ki kat karşılığı inşaat sözleşmesi müteahhit hep kendine çalışmış. Sanki daha önce Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılmışta bu da satış vaadi gibi. İşlemi netleştirmek lazım. Kesinlikle düzenleme olması gerekir. Harçlandırma hususunda Erkan kardeşimizin dediklerine katılıyorum.