APARTMAN DAİRE KİRA SÖZLEŞMESİ

  • KİRAYA VEREN : [ ]
    : []
    :[]
    KİRACI :[ ]
    : []
    : []
    KİRALANAN TAŞINMAZ BİLGİLERİ : [İstiklal mah. öztürk apt Kat:1 No:2]
    KİRALANANIN CİNSİ : [mesken (daire)]
    BAŞLANGIÇ TARİHİ : [01.01.2012]
    KİRA SÜRESİ : [1 Yıl]
    YILLIK KİRA BEDELİ : [1.200,00TL]
    AYLIK KİRA BEDELİ : [100.00TL]
    ÖDEME ŞEKLİ : [.. bankası .. şubesinde bulunann .. hesap]
    KİRALANANIN ŞİMDİKİ DURUMU : [Mesken]
    KİRALANANIN KULLANIM ŞEKLİ : [Mesken]


    Kiralanan İle Birlikte Teslim Edilen Demirbaş Eşyalar : []


    1- Kiracı kiraladığı şeyi kendi malı gibi iyi kullanmaya,bozulmamasına, nitelik ve özellikerini korumaya, şöhret ve itibarını kaybetmesine meydan vermemeye ve içinde oturanlar varsa onlara karşı iyi davranmaya zorunludur.
    2- Kiralanan şey kiracı tarafından üçüncü bir şahsa kısmen veya tamamen kiralanıp da bölümleri ve kullanım şekli değiştirilir veya herhangi bir şekilde bozulursa, kiraya veren verenler kira sözleşmesini bu nedenle feshedebileceği gibi bu yüzden uğradığı tüm zararlar,ihtar çekmeye gerek olmaksızın kiracı tarafından ödenir.
    3- Kiralanan şeyin detaylı tamiri gerekir veya üçüncü bir şahıs onun üzerinde bir hak iddia ederse, kiracı hemen kiraya verene haber vermeye zorunludur. Haber vermezse zarardan sorumlu olacaktır.
    Kiracı zorunlu onarım yapılmasına izin vermek zorundadır. Kiralanan şeyin olağan kullanılması için menteşelemek, cam taktırmak, reze koymak,sürgü yerleştirmek ve boya-badana gibi ufak tefek onarım ve gerekleri kiraya verene haber vermeden ve zaman geçirmeden kiracı tarafından yaptırılırsa masrafı kiraya verenden verenlerden istenilemez.
    4- Kiralanan şeyin vergileri ve tamiri kiraya verene, kullanılması için gerekli temizleme ve iyileştirme giderleri kiracıya aittir. Bu hususta adete bakılır.
    5- Kiracı kiralananda bulunan demirbaş eşya ve gereçleri kira sözleşmesinin bitiminde tamamen geri vermek zorundadır. Gerek bu eşya ve gerekse kiralanan şeyin eklentileri ve ayrılmaz parçaları yok edilir veya olağan kullanım dışında kullanılmasından dolayı aşırı değer kaybı olursa kiracı bunları kıymetleriyle tazmine ve kiraya veren istediği takdirde eski haline getirmeye zorunludur.
    6- Kiracı kiraladığı şeyi sözleşmeye göre kullanmış olması nedeniyle onda ve eşyasında oluşan eksiklik ve değişiklikten sorumlu olmayacaktır. Kiracının kiraladığı şeyi iyi halde almış olması asıldır.
    7- Kiracı sözleşme süresinin son ayı içinde kiralanan şeyi görmek için gelenlerin gezip-görmesine ve incelemesine karşı koyamaz.
    8- Kiracı kira sözleşmesinin sona ermesine rağmen kiralananı boşaltmazsa kiraya verenin bundan doğacak zararlarını ödemek zorundadır.
    9- Kiracının veya kendisiyle birlikte yaşayan kimselerin veya işçilerinin sağlığı için ciddi bir tehlike oluşturacak derece ve nitelikte bulunmayan şeyler kiracı için kiralanan şeyi teslim almaktan kaçınmaya ve kira süresi içinde oluşması durumunda sözleşmeyi feshetmeye ve kiradan bir miktar indirim istemeye hak vermez.
    10- Kiracının kiralanan şeyin içinde ve dışında yaptıracağı iyileştirme giderleri tamamen kendisine ait olacak ve sözleşme sona erdiğinde hiçbir bedel ve tazminat istemeye hakkı olmamak üzere kiralanan inşaatın tamamı kiraya verenin olacaktır.
    11- Kiracı kiraya verenin yazılı olurunu almak şartıyla masrafı tamamen kendisine ait olmak üzere şehir suyu, doğalgaz ve elektrik alabilecek ve apartmanda genel anten donanamı ile özel anten yaptırabilecektir. Bunların giderleri ile demirbaş telefon varsa bunun abone ücreti ile konuşma giderleri kiracıya ait olacaktır.

  • 12- iş bu kira sözleşmesi tek taraflı fesh edilebilir.
    13-iş bu kira sözleşmesinin bitiminden sonra tarafların anlaşması halinde her yıl %10 artışla (veya aynı şartlar altında) devam eder.