Arazi Kira Sözleşmesi

  • Arkadaşlar kira sözleşmesi yapmak isteyen ilgililer arazi üzerinde sondaj kuyusu açtırıyor. 5 yıllık bir sözleşme söz konusu. Merak ettiğim konu şu taraflardan birinin ölümü ile sözleşme geçersiz midir? Geçerlilik devam ederse mirasçılar bu sözleşmeyi devralabilir mi ya da bunu reddetme olasılıkları nedir? Şimdiden teşekkürler :)

  • KİRA SÖZLEŞMESİNİN EK BİR MADDE KOYUP, BU KİRA SÖZLEŞMESİ TARAFLARIN BİRİNİN VEFATI HALİNDE DAHİ DEVAM EDER DİYE YAZILIRSA EĞER. DİĞER MİRASÇILARIDA BAĞLAR, EĞER MİRASÇILAR MİRASI RED ETTİKLERİ TAKDİRDE BU SÖZLEŞME GEÇERSİZ OLACAKTIR.

  • Kara defter diyorki.


    Borçlar kanununun 265.maddesi uyarınca, kiracının ölümü halinde gerek kiralayan gerekse kiracının mirasçıları BK 262.Maddedeki feshi ihbar sürelerine uymak koşulu ile sözleşmeyi sona erdirebilir. kiracının ölümünün 6570 sayılı kanuna tabi kira sözleşmelerine etkisi 6570 sayılı kanunun 13.madesinde özel olarak düzenlenmiş olup, bu bakımdan kiralayanın BK 265 e gere sözleşmeyi sona erdirme imkanı mevcut bulunmamaktadır.


    En iyisi kira sözleşmesini noterden düzenleme şeklinde yapıp, tapu kütüğüne şerh ettirsinler, ölüm halinde daha sağlam ve kuvvetli olur.
    kira sözleşmesini kendi aralarında da yapabilirler, ve tapuya şerh te ettirebilirler.